Na Drini ćuprija

Program putovanja:

11./12.07. – 25./26.07.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

 1. Dan: Novi Sad – Beograd – Mećavnik – Višegrad

Polazak iz Novog Sada u 06:00h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici. Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda u 07:30h sa parkinga kod Arene (tačno mesto polaska će se znati nekoliko dana pred putovanje). Vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjem zarad potrebnih pauza. Dolazak u Mećavnik (Drvengrad) oko 12h. Poseta kompleksu I slobodno vreme za individualne aktivnosti, u trajanju od dva sata. Povratak u autobus I nastavak putovanja ka Višegradu, Republici Srpskoj. Pri dolasku u Višegrad, obilazak čuvenog mosta Mehmed-paše Sokolovića I Andrićgrada uz pratnju vodiča.  Check in. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. Dan: Višegrad – Bajina Bašta – Beograd – Novi Sad

Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizacije fakultativnog izleta – krstarenje Drinom (vožnja traje 1h I 30 minuta u jednom smeru) uz pratnju lokalnog vodiča, muzike uživo I mogućnost organizovanog ručka u privatnom kompleksu etno naselje sa kampom Stari Brod. Poseta Starom Brodu I obilazak Spomen-muzeja posvećen stradalima 22. Marta 1942. godine od neprijateljske ruke. Dugo čuvana javna tajna, koju je Drina žuborom skrivala. Preko 6.000 ubijenog srpskog stanovništva, bačenih u Drinu.  Nakon obilaska Spomen-muzeja, odlazak do etno naselja sa kampom Stari Brod koji se nalazi na samom ulazu u kanjon reke Drine. Ručak (fakultativno). Nakon ručka, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Višegrad. Polazak ka Bajinoj Bašti I pri dolasku slobodno vreme za individualne aktivnosti u trajanju od 2 sata. Dolazak u Beograd I Novi Sad u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
 • Smeštaj u prenoćištu Andrićgrad u dvokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom;
 • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
 • Vodički servis i organizacioni troškovi.
 • Boravišna taksa u hotelima;
 • Ulaznica Mećavnik – 250,00 dinara

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji KOMPAS po ceni od 125 dinara po osobi po danu;
 • Individualni troškovi
 • Sve programom nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Krstarenje Drinom – 15€
 • Ručak u kampu Stari brod – 10€
 • * Prijave i plaćanje fakultativnog izleta se vrši u turtističkoj agenciji “Kompas” Novi Sad, prilikom uplate aranžmana.

Minimum 25 plativih putnika za realizaciju fakultativnog izleta !

Predlog hotela: Prenoćište Andrićgrad ( http://www.andricgrad.com/explore/prenociste-andricgrad/ ). Hotel je informativnog karaktera. Tačan naziv hotela će biti poznat 2 nedelje pred početak putovanja, u zavisnosti od popunjenosti grupe I kapaciteta hotela.

NAČIN PLAĆANJA: – Gotovinski/platnim karticama: 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pred put. – Karticom Banka Intesa, na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate direktno u Kompas Tourism&Travel poslovnicama. – Čekovima: 40% prilikom rezervacije, a ostatak na dve rate nakon završenog putovanja. – Administrativnom zabranom do Decembra 2020. godine.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

 • Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.
 • Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.
 • Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.                          

Program Na Drini ćuprija, je zaveden pod rednim brojem 56 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.       

Cenovnik br. 1 od 02.12.2019.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA! 

 Novi Sad, 02.12.2019.