Let iznad krivudavog

Uvca 

Jednodnevni izlet 

PROGRAM PUTOVANJA:   15.08.   /   29.08.2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Polazak grupe iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive na železničkoj stanici u 04:30 časova. Polazak grupe iz Beograda sa parkinga Nisove pumpe (Steco point) na auto putu u 05:45 časova (mesto polaska će se možda promeniti o čemu će putnici biti naknadno obavešteni). Direktna vožnja do Specijalnog rezervata prirode Uvac.

Po dolasku slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u trajanju oko 4 sata, koji obuhvata vožnju čamcima i pešaćku turu do vidikovcu sa kojeg se pruža fantastičan pogled na čuvene meandre Uvca. Specijalni rezervat prirode “Uvac” je prirodno dobro od izuzetnog značaja i kao rezervat prve kategorije pod zaštitom je države od 1971. godine. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško – raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik. Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri. Vode reke Uvac, duboko su usekle svoje korito u krečnjačke stene i formirale sužene klisurasto – kanjonske doline sa visokim, strmim krečnjačkim liticama. Meandri Uvca su već prepoznatljiva slika iz jugozapadne, ali i cele Srbije – sigurni smo da će ih, u godinama koje slede, posetiti brojni posetioci iz celog sveta. Rezervat je stecište oko 130 vrsta ptica, a najznačajnije spada beloglavi sup, jedna od dve preostale vrste lešinara koje se danas gnezde na području Srbije. Pećine su brojne i po veličini variraju od potkapina do jednog od najvećih do sada poznatih pećinskih sistema u Srbiji, a to je Ušački pećinski sistem čija dužina do sada istraženih kanala iznosi 6.185 m. Ušački pećinski sistem se sastoji od dve pećine – Ušačke i Ledene, kao i jame Bezdana koja ih spaja.

Nakon završetka programa povratak u kamp, a zatim odlazak na Zlatarsko jezero, gde ćemo napraviti pauzu za odmor, osveženje I šetnju pored jezera.

Polazak za Beograd i Novi Sad oko 18h. Dolazak u Beograd i Novi Sad je u kasnim večernjim časovima u zavisnosti od uslova na putu.

 

CENA : 2590,00 dinara

Popust za decu do 12 godina 20%

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video uređaji) sa svim pripadajućim troškovima autobusa, usluga vodiča tokom putovanja i troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: Fakultativni program, lični troškovi  i ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI PROGRAM

  • Prirodni rezervat Uvac ( program traje oko 4 sata). Program obuhvata vožnu po reci Uvac i odlazak peške na vidikovac (oko 700-800m visine) odakle se pruža jedinstven pogled na čuvene meandre Uvca. Cena izleta: 1500,00 dinara po osobi. Minimum 10 putnika za realizaciju izleta. Prijave i uplate se vrše u agenciji, prilikom uplate aranž

TRANSFERI:

Transfer Subotica, Sombor, Vrbas, Zrenjanin – 1.800,00 dinara

Transfer Kikinda i Vršac – 2.400,00 dinara

Minimum 6 prijavljenih putnika za realizaciju transfera.

   NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

  Način plaćanja:

  • Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  • Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.
  • Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.
  • Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Uvac leto 2020 jednodnevni izlet, je zaveden pod rednim brojem 97 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

Cenovnik br. 1 od 16.07.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 16.07.2020.