JEDNODNEVNI IZLET

TAČNO U PODNE“ NA ZLATIBORU

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

TERMIN:   08.08.  /   22.08.2020.  

Tematski park “El Paso City” smešten je u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma, na samo 14 kilometara od centra Zlatibora. Dobio je naziv po istoimenom gradu u SAD.

Polazak iz Novog Sada u 05:00 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a iz Beograda je planiran u 06:00 časova sa dogovorenog mesta (tačno mesto biće naknadno naznačeno). Direktna vožnja autoputem Miloš Veliki, preko Čačka i Užica do Zlatibora. Kraće zadržavanje sa pauzom za odmor predviđeno je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri gde ćemo obići jedan od mnogobrojnih manastira. Obilazak Manastira Vavedenje, koji je podignut u 16. veku. Ikonostаs mаnаstirа Vаvedenje čuven je po ikonama Nikole Apostolovićа Bogorodicа sа Hristom i Isus Hristos. Nastavak putovanja ka Zlatiboru. Dolazak u tematski park “El Paso City” koji predstavlja mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke, koja ga deli na dve celine, nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. U kaubojskom gradu možete videti verodostojne replike salona, banke, pošte, berbernice, kancelarije za šerifa, čak i repliku zatvora – baš kao u vestern filmovima. Pored restorana, tu je muzej sa postavkom starog oružja, mlin, bilijar sala, vetrenjača i drugi detalji karakteristični za Divlji zapad. Iza kaubojskog grada možete posetiti naselje “Karavani pored reke”, koji su nazive dobili po poznatim glumcima iz vestern filmova (Džon Vejn, Gari Kuper…). 

          Nakon obilaska kaubojskog grada, možete posetiti Indijansko selo, koje je dobilo naziv u čast najpoznatijeg indijanskog poglavice Bika koji sedi. Šest oslikanih šatora okružuju prostor oko platoa za logorsku vatru. Nalazi se na malom uzvišenju do kojeg se dolazi preko drvenog mosta.  Selo je sa jedne strane okruženo borovom šumom — a za ljubitelje šetnje po netaknutoj prirodi ovo mesto će biti pravo osveženje i doživljaj svoje vrste.

          Tu je još i Zlatiborski zaseok koji sa svojih 12 arhitektonski različitih brvnara predstavlja tradicionalno naselje ovih predela iz 19. veka. Brvnare su moderno opremljene i odlično uklopljene u prirodni ambijent koji ih okružuje. Tu je i crkva, etno restoran sa specijalitetima lokalne kuhinje, dečije igralište i replika parne lokomotive sa teretnim i putničkim vagonima.

Na kraju izleta odmorićemo se i uživati u centru Zlatibora. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd i Novi Sad. Dolazak oko ponoći u zavisnosti od uslova na putu. Kraj programa.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

–        Prevoz udobnim autobusom turističke klase prema programu;

–        Ulaznica za kompleks El Paso City Zlatibor;

–        Poseta manastiru Vavedenje i Ovčar Banje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri;

–        Vodički servis iz agencije;   Organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

–        Individualni troškovi;

–        Fakultativni individualni ručak u El Paso City;

–        Sve programom nepomenute usluge.

    NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.

–        Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Tačno u podne na Zlatiboru, je zaveden pod rednim brojem 91 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

 Cenovnik br. 1 od 07.07.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 07.07.2020.