Tamo, gde Dunav postaje more

VIMINACIJUM – GOLUBAC – RAM – KLADOVO – KRSTARENJE DUNAVOM – SMEDEREVO

Program putovanja:

18/19.07.2020.

15/16.08.2020.

 1. Dan – Novi Sad – Beograd – Viminacijum – Ramska tvrđava – manastir Nimnik – Golubac – Kladovo

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Novog Sada u 06:30h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak iz Beograda u 07:45h sa parkinga kod Arene (tačno mesto polaska će se znati nekoliko dana pred putovanje). Sledi dvočasovna vožnja autobusom do arheološkog nalazišta Viminacijum. Prostor nekadašnjeg rimskog grada i vojnog logora Viminacijuma nalazi se danas ispod obradivih površina. Priča o nekadašnjem sjaju i propasti rimskog grada i vojnog logora Viminacijuma, skrenula je pažnju ne samo nacionalne, već i svetske javnosti, koja sa nestrpljenjem očekuje da Viminacijum na svetskoj kulturno-istorijskoj sceni zauzme mesto koje mu sa pravom pripada. Sledi obilazak arheološkog nalazišta u pratnji lokalnog vodiča. Nakon posete Viminacijumu, nastavljamo naše putovanje ka selu Kurjače – gde se pokriven gustom hrastovom šumom nalazi manastir Nimnik. Za ovo divno zdanje vezuje se strašna legenda o postanku. Dok su Turci prolazili ovim krajem u nameri da pronađu hajduke skrivene u manastiru, na njihovom putu našla se mala Nikolina koja nije želela da im kaže gde se nalazi manastir. Odsečno je rekla nišću nimnik (na vlaškom – ne znam ništa) i izgubila život. Dete su sahranili kod manastira koji po njenim izgovorenim rečima i nosi ime. Nakon posete manastiru, nastavljamo naše putovanje do srednjovekovne tvrđave Golubački grad. Ova moćna tvrđava iz XV veka proglašena je spomenikom kulture od izuzetnog značaja. Golubačka tvrđava je nedavno kompletno restauirana i važi za jednu od najlepših i najočuvanijih u Evropi. Obilazak traje 45 minuta u pratnji lokalnog vodiča, a tura obuhvata posetu Palati, izložbi “Vitezovi golubačke tvrđave” u Kuli 8 i topovskoj kuli (Kula 9). Kraće slobodno vreme za individualne aktivnosti nakon čega nastavljamo naš put ka Kladovu. Dolazak u hotel oko 17 časova. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. Dan – Kladovo – Smederevo – Beograd – Novi Sad

Doručak. Nakon doručka napuštamo naš hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska hidroelektrane Đerdap. Nastavljamo putovanje do Tekije, mesto nadomak Kladova, gde se ukrcavamo na našu barku, nakon čega sledi dvočasovno krstarenje Dunavom u klisuri. Prolazimo kroz Mali i Veliki kazan, a idući tim putem videćemo signalne kućice, Hajdučku vodenicu, Decebalovu glavu na rumunskoj obali i Trajanovu tablu na našoj obali Dunava. Ova table je oznaka sa carskog druma iz rimskog perioda i moguće je videti samo sa vode. Nakon predivne vožnje na lepom, plavom Dunavu, naša barka nas vraća u Tekiju, odakle smo i krenuli u pustolovinu. Vraćamo se u naš autobus i nastavljamo put ka Smederevu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete Smederevskoj tvrđavi u pratnji lokalnog vodiča. Polazak za Beograd i Novi Sad je planiran u 19:00h. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
 • Smeštaj u hotelu na bazi polupansiona (doručak + večera)
 • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
 • Vodički servis i organizacioni troškovi.
 • Viminacijum (ulaznica + kustos)
 • Golubački grad (ulaznica Zelena zona + lokalni vodič)
 • Krstarenje Dunavom, 2 sata

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Individualni troškovi i ulaznice;
 • Sve programom nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Hidroelektrana Đerdap – 250,00 din
 • Smederevska tvrđava – 200,00 din

Minimum 20 prijavljenih putnika za realizaciju izleta.

NAČIN PLAĆANJA: – Gotovinski/platnim karticama: 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pred put. – Karticom Banka Intesa, na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate direktno u Kompas Tourism&Travel poslovnicama. – Čekovima: 40% prilikom rezervacije, a ostatak na dve rate nakon završenog putovanja. – Administrativnom zabranom do Decembra 2020. godine.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti I naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd”.                          

Program Tamo gde Dunav postaje more, je zaveden pod rednim brojem 54 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                                   Cenovnik br. 1 od 02.22.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!                                                   Novi Sad, 02.22.2020.