S L O V E N I J A

KRANJ – LJUBLJANA – TRST –  PORTOROŽ – PIRAN

KLAGENFURT & BLED          

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM 4 DANA 2 NOĆI

od 16.04. do 19.04.2020. 

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

…”Koliko puta lutam gradom celim, da tebe vidim! Ne mogu da sretnem milo ti lice koje tako želim.”

Franc Prešeren

Program putovanja | Cenovnik br. 1  od 6.3.2020.

1.DAN putovanja (četvrtak 16.4.2020.) NOVI SAD – BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak iz Novog Sada u 22:15 h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod robne kuće Emezzeta na Bežanijskoj kosi u 23:30 h.  Noćna vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

  1. DAN (petak 17.4.) LJUBLJANA – KRANJ

U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i informativno razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA  – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET  i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon posete Ljubljani, kraća vožnja do Kranja I šetnja istorijskim jezgrom grada, među najlepšim u Sloveniji sa kućama iz 16. veka i kućom – muzejom gde je živeo France Prešeren. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  1. DAN (subota 18.4.) KRANJ – TRST – PORTOROŽ – PIRAN – KRANJ

DORUČAK. Slobodan dan u Kranju ili fakultativni, celodnevni izlet do Jadranske obale: po dolasku u Trst (oko 11:00č.), razgledanje grada:   Kanal Grande –  Ponte Rosso – srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona i Svetog Trojstva – trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture… slobodno vreme.  U nastavku  izleta, POSETA  poseta Portorožu sa pauzom za fotografisanje, poznatom mondenskom letovalištu i Piranu, starom gradu kog krasi Tartinijev trg, a čiji će Vas ambijent vratiti u neka stara, romantična vremena. Povratak u hotel u Kranju oko 19:00 h. Noćenje.

  1. DAN (nedelja 19.4.) KRANJ – KLAGENFURT – BLED – SRBIJA (BEOGRAD I NOVI SAD)

DORUČAK. Srećan Uskrs! Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Kranju  ili fakultativni izlet Klagenfurt i Bled. Po dolasku u Klagenfurt – razgledanje jednog od najlepših starih gradova Austrije čije srce krasi Neuer Platz sa Lindwurmom – krilatim zmajem i slobodno vreme. U povratku iz Klagenfurta, kraća poseta Bledu za predah uz čuvenu bledsku krempitu i kafu i polazak za Srbiju  oko 17:00h. Dnevno-noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti i očekivani dolazak na mesta polaska posle ponoći u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova . Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta  smeštaj u hotelu Actum 4* u economy dvokrevetnim sobama (dodatni ležaj u dvokrevetnoj sobi ISKLJUČIVO NA UPIT) na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga ishrane je samoposlužna tzv. „švedski sto“, mogućnost polupansiona uz doplatu), lokalnu turističku taksu i prijavu, usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE  sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 480 dinara po osobi). (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog), troškove fakultativnih izleta: Trst, Portorož i Piran 30€,  Klagenfurt & Bled 25€; neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke  INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 50€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativnom zabranom na pet mesečnih rata

Popusti za decu do 13.99 godina se rade na upit.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. Organizator KOMPAS TOURISM & TRAVEL poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 470000040570 Akcionarsko društvo za osiguranje  „ Triglav osiguranje A. D.O. Beograd“. Program Bled Uskrs broj 1A je zaveden pod rednim brojem 45  u knjizi evidencije programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                                                                       

Boutique Hotel ACTUM Kranj 4* actum-hotel.com

Hotel Actum je mali butik hotel koji se nalazi u Kranju,  u pešačkoj zoni starog dela grada. Uređen je u romantičnom neobaroknom stilu. Smeštaj je obezbeđen u economy sobama koje su sve sa TWC, SAT TV i mini barom. Gostima hotela je na raspolaganju restoran gde se služi doručak, à-la-carte restoran i vinski podrum gdese uz doplatu mogu degustirati vina.  

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA