PRVI MAJ 2020

P O R T O R O Ž

LJUBLJANA-TRST & MIRAMARE-PIRAN-KOPAR & IZOLA

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM 4 DANA  2 NOĆI

 od 30.4. do 03.05.2020.    

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf 

1.DAN putovanja (četvrtak 30.4.2020.) NOVI SAD – BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak iz Novog Sada u 20:15 h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod robne kuće Emezzeta na Bežanijskoj kosi u 22:00 h.  Noćna vožnja preko Hrvatske Ii Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

  1. DAN (petak 1.5.) LJUBLJANA – PORTOROŽ

U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i panoramsko razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA  – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET  i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova. Nakon posete Ljubljani, nastavak vožnje prema Portorožu i smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za kupanje u zatvorenom bazenu  i individualnu posetu Piranu, starom gradu kog krasti Tartinijev trg, a čiji će Vas ambijent vratiti u neka stara, romantična vremena.  Večera u hotelu uz doplatu.Noćenje.

  1. DAN (subota 2.5.) PORTOROŽ – TRST & DVORAC MIRAMARE – PORTOROŽ

DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Portorožu ili fakultativni izlet  Trst i dvorac Miramare. Po dolasku u Trst, razgledanje grada:   Kanal Grande –  Ponte Rosso – srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona i Svetog Trojstva – trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture i slobodno vreme. U okviru izleta, gosti će imati mogućnost I da obiđu Castello del Miramare na samoj obali mora koji se sastoji iz dvorca i raskošnog vrta koji je izgradio vojvoda  Maksimilijan  Habsburški u 19. veku (poseta dvorcu Miramare se posebno dolaćuje, kao I ulaznica u muzej). Povratak u hotel u Portorožu. Večera u hotelu  uz doplatu. Noćenje.

  1. DAN (nedelja 3.5.) PORTOROŽ – KOPAR & IZOLA – SRBIJA (BEOGRAD I NOVI SAD)

DORUČAK. Srećan Uskrs! Odjava iz hotela. Slobodan dan u Portorožu do polaska za Srbiju ili fakultativni obilazak Kopra, slikovitog, istorijskog grada između Krasa i donjeg Mediterana i Izole, primorskog gradića izniklog na nekadašnjem ostrvu. Povratak po ostatak grupe u Portorožu i polazak prema Srbiji oko 15:00h. Vožnja preko Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti i očekivani dolazak na mesta polaska oko ponoći u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova. Kraj programa.

POPUST ZA DECU: Deca do 11.99 godina starosti u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruju popust od 70€.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta  smeštaj u hotelu Lucija 3* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga ishrane je samoposlužna tzv. „švedski sto“, mogućnost polupansiona uz doplatu), usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE  sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 363 dinara po osobi), a preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog), lokalna boravišna taksa i osiguranje u iznosu 5€  koja je obavezna i koja se plaća uz aranžman,  doplata za polupansion 15€ (rezerviše se i uplaćuje uz aranžman)  troškove fakultativnih izleta: Trst 15€, Castello del Miramare 5€,  Kopar i Izola 10€; neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 50€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 4 jednake mesečne rate bez kamate
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativnom zabranom na pet mesečnih rata

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“. Program Slovenija Nova godina broj 1 je zaveden pod rednim brojem 22 u knjizi evidencije programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                                                           

Program i Cenovnik br. 1 od 7.02.2019.

Remisens Hotel LUCIJA 3* Portorož  https://www.remisens.com/en/hotel-lucija

Hotel je smešten uz samu plažu i promenadu. Sve sobe su sa modernim kupatilima, SAT TV-om. Gostima hotela su na raspolaganju zatvoren bazen sa grejanom morskom vodom, sauna, infracrvene kabine, restoran, WiFi, zastakljeni Pieneta bar sa pogledom na vrt, mini klub za decu.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA