S L O V E N I J A

LJUBLJANA- KRANJ – TRST –  PORTOROŽ – PIRAN   KLAGENFURT & BLED

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

1.DAN putovanja (petak 08.11.2019.) NOVI SAD – BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak iz Novog Sada u 20:15 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod TC Ušće u 22:00 časa.  Noćna vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

  1. DAN (subota 09.11.) LJUBLJANA – KRANJ

U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i panoramsko razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA  – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET  i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova. Nakon posete Ljubljani, kraća vožnja do hotela u Kranju i smeštaj u hotel.  U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, zajednička šetnja istorijskim jezgrom Kranja – među najlepšim u  Sloveniji sa kućama iz 16. veka i kućom – muzejom gde je živeo France Prešeren. Večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

  1. DAN (nedelja 10.11.) KRANJ – TRST – PORTOROŽ – PIRAN – KRANJ

DORUČAK. Slobodan dan u Kranju ili fakultativni, celodnevni izlet do Jadranske obale: po dolasku u Trst, razgledanje grada:  Palata Grašalkovič – Kanal Grande –  Ponte Rosso – srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona – trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture… slobodno vreme. U nastavku  izleta, kraća poseta Portorožu, poznatom mondenskom letovalištu i Piranu , starom gradu kog krasti Tartinijev trg, a čiji će Vas ambijent vratiti u neka stara, romantična vremena.  Polazak iz Pirana u 19h. Povratak u hotel u Kranju. Večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

  1. DAN (ponedeljak 11.11.) KRANJ – KLAGENFURT- BLED – SRBIJA

DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodan dan u Kranju  ili fakultativni izlet Klagenfurt i Bled. Po dolasku u Klagenfurt – razgledanje jednog od najlepših starih gradova Austrije čije srce krasi Neuer Platz sa Lindwurmom – krilatim zmajem i slobodno vreme. U nastavku izleta, poseta Bledu i predah uz čuvenu bledsku krempitu i kafu pre povratka za Srbiju. Polazak u večernjim satima (oko 19:00h).Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti…

  1. DAN (utorak 12.11.) SRBIJA (BEOGRAD I NOVI SAD)

…Očekivani dolazak u Beograd i Novi Sad na mesta polaska u ranim jutarnjim časovima, a u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova.  Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta  smeštaj u hotelu Creina 4* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga ishrane je samoposlužna tzv. „švedski sto“, mogućnost polupansiona uz doplatu), lokalnu turističku taksu, usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE  sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 480 dinara po osobi). (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog) troškove fakultativnih izleta: Trst, Portorož i Piran 30€,  Klagenfurt  & Bled 20€; neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, doplata za polupansion 20€ po osobi i uključuje dve večere za koje se prijavljuje prilikom rezervacije aranžmana, a plaća predstavniku agencije na licu mesta. U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke za efektivu na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 40€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 4 jednake mesečne rate bez kamate
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativnom zabranom na pet mesečnih rata

Popusti za decu do 13.99 godina se rade na upit.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika je 07.10.2019. ili do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.                                                                                              Cenovnik br. 1 od 05.09.2019.

Hotel CREINA 4* www.hotelcreina.si

Hotel se nalazi u centru Kranja i nedavno je potpuno renoviran, a sama građevina je proglašena za kulturno istorijski spomenik.Sve sobe su sa TWC, fenom, SAT TV i mini barom. Gostima hotela je na raspolaganju a la carte restoran, besplatan WiFi,  a sa hotelske terase možete  spokojno uživati u prirodnoj lepoti Gorenjske.Od Ljubljane je udaljen oko 25 km, od Klagenfurta oko 60 km, a od Bleda oko 30 km.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA