S L O V E N I J A

KRANJ – LJUBLJANA – TRST –  PORTOROŽ – PIRAN

KLAGENFURT & BLED          

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM 4 DANA 2 NOĆI  

POLAZAK: 21. 08. 2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

…”Koliko puta lutam gradom celim, da tebe vidim! Ne mogu da sretnem milo ti lice koje tako želim.”

Franc Prešeren

Program putovanja | Cenovnik br. 4  od 1.6.2020.

1.DAN putovanja (petak 21.8.2020.) NOVI SAD – BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak iz Novog Sada u 22:15 h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod robne kuće Emezzeta na Bežanijskoj kosi u 23:30 h.  Noćna vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

  1. DAN (subota 22.8.) LJUBLJANA – KRANJ

U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i informativno razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA  – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET  i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon posete Ljubljani, kraća vožnja do Kranja i smeštaj u hotel. U popodnevnim satima, u dogovru sa vodičem šetnja istorijskim jezgrom grada, među najlepšim u Sloveniji sa kućama iz 16. veka i kućom – muzejom gde je živeo France Prešeren. Noćenje.

  1. DAN (nedelja 23.8.) KRANJ – TRST – PORTOROŽ – PIRAN – KRANJ

DORUČAK. Slobodan dan u Kranju ili fakultativni, celodnevni izlet do Jadranske obale: po dolasku u Trst (oko 11:00č.), razgledanje grada:   Kanal Grande –  Ponte Rosso – srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona i Svetog Trojstva – trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture… slobodno vreme.  U nastavku  izleta,  poseta Portorožu sa pauzom za fotografisanje, poznatom mondenskom letovalištu i Piranu, starom gradu kog krasi Tartinijev trg, a čiji će Vas ambijent vratiti u neka stara, romantična vremena. Povratak u hotel u Kranju oko 19:00 h. Noćenje.

  1. DAN (ponedeljak 24.8.) KRANJ – KLAGENFURT – BLED – SRBIJA (BEOGRAD I NOVI SAD)

DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Kranju  ili fakultativni izlet Klagenfurt i Bled. Po dolasku u Klagenfurt – razgledanje jednog od najlepših starih gradova Austrije čije srce krasi Neuer Platz sa Lindwurmom – krilatim zmajem i slobodno vreme. U povratku iz Klagenfurta, kraća poseta Bledu za predah uz čuvenu bledsku krempitu i kafu i polazak za Srbiju  oko 17:00h. Dnevno-noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti i očekivani dolazak na mesta polaska posle ponoći u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova . Kraj programa.

 

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta  smeštaj u hotelu Creina 4* u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (koji može biti manjih dimenzija od standardnog ležaja i eventualno uticati na udobnost)  na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga ishrane je samoposlužna tzv. „švedski sto“, mogućnost polupansiona uz doplatu, usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE LOKALNU turističku taksu i prijavu koja je obavezna i plaća se uz aranžman u iznosu od 4€, međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE  sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 480 dinara po osobi). (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog), ***troškove fakultativnih izleta: Trst, Portorož i Piran 30€,  Klagenfurt & Bled 25€; neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), doplatu za polupansionsku uslugu u iznosu od 20€ po osobi koja obuhvata dve samoposlužne večere u hotelu na bazi „švedskog stola“ – prijavljivanje i uplata vodiču grupe, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

***NAPOMENA VEZANA ZA IZLETE: U slučaju nemogućnosti realizacije predviđenih izleta zbog eventualnih komplikacija koje mogu biti prouzrokovane epidemiološkom krizom, organizator putovanja zdržava pravo da ponudi opcionalne izlete i to: a) umesto izleta  Trst, Portorož i Piran, izvešće se izlet Slovenačko primorje (Portorož, Piran, Kopar i Izola) po ceni od 30€  b) umesto izleta Klagenfurt i Bled, realizovaće se izlet Bled i Bohinj po ceni od 20€.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke  INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 50€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativnom zabranom na pet mesečnih rata

Popusti za decu do 13.99 godina se rade na upit.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. 3) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. Shodno svemu gore navedenom, agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti. 

  Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti I naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd”.  Program Slovenija / Cenovnik br. 3 je zaveden pod rednim brojem 66 u knjizi evidencije programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                       

Hotel CREINA 4* www.hotelcreina.si

Hotel se nalazi u centru Kranja i nedavno je potpuno renoviran, a sama građevina je proglašena za kulturno istorijski spomenik.Sve sobe su sa TWC, fenom, SAT TV i mini barom. Gostima hotela je na raspolaganju a la carte restoran, besplatan WiFi,  a sa hotelske terase možete  spokojno uživati u prirodnoj lepoti Gorenjske.Od Ljubljane je udaljen oko 25 km, od Klagenfurta oko 60 km, a od Bleda oko 30 km.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA