Egipat – Sharm El Sheikh

 Turistima širom sveta sinonim za Egipat nisu samo piramide i brojni kulturno-istorijski spomenici, već i predivno Crveno more koje svojom toplinom, bojom i kristalno čistom vodom, čarobnim podvodnim svetom interesantnim ljubiteljima ronjenja, neverovatnim plažama, luksuznim hotelima i restoranima na njegovoj obali, aktivnim noćnim životom i bogatim kulturnim životom nudi nezaboravan i savršeni odmor tokom cele godine.

U našoj ovogodišnjoj ponudi izabrali smo za Vaš odmor na Crvenom moru ekskluzivno egipatsko letovalište – Sharm el Sheikh.

Sharm El Sheikh je mondensko letovalište u azijskom delu Egipta, na samom jugu Sinajskog poluostrva, na 480 km od prestonice Kaira. Povoljna klima i izuzetan geografski položaj uticali su da Sharm izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih letovališta. Ovde ćete naći sunce tokom čitave godine, prelepe peščane plaže sa dužim plićakom pogodno za letovanje porodica sa decom i fantastične predele za ronjenje i gnjurenje sa bogatom florom i faunom. More je izuzetno bistro, toplo, sa bojom tirkiza koja oduzima dah, a prizor je još nestvarniji sa pustinjom u zaleđu. Obala sa tri predivna koralna zaliva: Na’ama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay, okruženi beduinskim naseljima i planinama prostire se u dužini od 40 km. Najpoznatiji turistički centar Sharm El Sheikha je svakako zaliv Na’ama Bay sa svojim šetalištem dugim 3 km na kojem se nalazi veliki broj luksuznih hotelskih kompleksa, restorana, kafića, prodavnica i diskoteka što ga čini srcem događaja i večernjih provoda. Pored sportova na vodi, ronjenja, jedrenja,krstarenja, vožnje džipovima i jahanja kamila kroz pustinju, gostima se nudi mogućnost fakultativne posete pravoslavnom manastiru Sveta Katarina i Mojsijevoj Gori, odlazak u Jerusalim (Izrael), antički grad Petra (Jordan) ili u obližnji Nacionalni park Ras Mohamed. Uz kristalno čisto more, nestvaran podvodni svet, moderne hotele, predivnu hranu, ljubazne domaćine, uzbudljiv noćni život, egzotičnu muziku, bogatu i čarobnu istoriju Egipta možemo zasigurno reći da Šarm el-Šeik ili Azurna obala Afrike, kako ga zbog njegove lepote još nazivaju, predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u ovom delu sveta.

Ehlen ve sehlen   –  Dobrodošli!!!

Sharm El Sheikh - hoteli

Sheraton Sharm Hotel, Resort, Villas & Spa*****

Smešten na obali Al Pasha u Sharm El Sheiku na samo 4 km od centra Namma Bay i na 7 km od aerodroma. Nalazi se na jednom od najlepših koralnih grebena u svetu i dobro poznat ljubiteljima ronjenja.

Hotel Radisson Blue Resort Sharm *****

Nalazi se u zalivu Nabq Bay, na 30 hektara uređenih vrtova, sa vodopadima, rekama, 22 ručno dizajnirana mosta, 130 retkih tropskih biljnih vrsta. Hotel ima sopstvenu plažu dužine 220 m sa koralnim grebenom što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svet.

Hotel Barcelo Tiran Sharm Resort *****

Savremeni i luksuzni hotel, smešten u zalivu Nabq Bay, sa pogledom na ostrvo Tiran, jedan je od najtraženijih objekata u Sharm El Sheiku. Na minut hoda od hotela prostire se impresivna, privatna i lepo uređena peščano-stenovita plaža sa koralnim grebenom koja je idealno mesto za ljubitelje podvodnog sveta i sportova.  Hotel je na 12 km od aerodroma i 18 km od centra Naama Bay.           

Hotel Cyrene Grand – Ex Melia Sharm *****

Nalazi se na idealnoj lokaciji na obali Crvenog mora u zalivu Montazah Ras Nasrany, na 5 km od međunarodnog aerodroma  i isto toliko od popularnog Naama Bay-a. Hotel nudi bogatu prvoklasnu uslugu i sadržaj, privatnu plažu na 5 minuta hoda, bazen u obliku lagune i fascinantni pogled na ostrvo Tiran.

Hotel Coral Beach Resort Montazah****

Nalazi se u oblasti Ras Nousrani, udaljen 15 km od centra Namma Bay i oko 3 km od aerodroma u Sharm El Sheikhu. Hotel poseduje privatnu koralnu plažu koja se nalazi na oko 250 m udaljenosti. Plaža je peščana, a sam ulazak u vodu je prekriven koralima, pa se za ulazak u vodu koristi ponton.

Hilton Sharm El Sheikh Fayrouz Resort ****

Luksuzno odmaralište, u samom centru Naama Bay-a udaljeno 15 minuta vožnje od aerodroma u Sharm El Sheiku. Hotel ima dugu, privatnu peščanu plažu sa postepenim ulaskom u vodu koja je idealna za istraživanje Crvenog mora, kako ronjenjem i gnjuranjem tako i sportovima na vodi.