SARAJEVO

05.09.2020.

19.09.2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Sarajevo – glavni i najveći grad, te administrativno, ekonomsko, univerzitetsko i kulturno središte Bosne i Hercegovine. Svojim većim delom smešteno je uz obronke planine Trebević, a uzduž je presečeno rekom Miljackom. Smatra se da je Sarajevo sredinom XV veka osnovao turski namesnik Isa – beg Isaković, kao sedište Osmanske vlasti u regiji. Početkom XVII veka, Sarajevo je izraslo u živopisnu zajednicu zanatlija, važno trgovačko sedište i jedan od najznačajnijih gradova u evropskom delu Osmanskog carstva. Dalji razvoj Sarajeva prekinut je 28. Juna 1914. godine, kada je Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog nadvojvodu Franca Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, pokrećući time niz nesretnih događaja koji su doveli do izbijanja Prvog svetskog rata. Do 1984. godine kada je ugostilo 14. Zimske olimpijske igre, Sarajevo je postalo moderan grad sa preko 500.000 stanovnika.

  1. Dan (subota 04.09.2020./18.09.2020.) – Novi Sad – Beograd – Vrelo Bosne – Sarajevo

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Novog Sada u 23:45h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak iz Beograda (05.09.2020.) na parkingu kod Arene na Novom Beogradu u 01:00h (tačno mesto polaska će biti još naknadno naznačeno). Direktna vožnja do Sarajeva sa usputnim zadržavanjima zbog potrebnih pauza i obavljanja carinskih formalnosti. Po dolasku sledi fakultativna poseta Vrelu Bosne uz doplatu od 350,00 din (plaća se u agencija prilikom prijave). Nakon obilaska ovog jedinstvenog spomenika prirode nasatvak putovanja do Sarajeva. Nakon dolaska sledi panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u kasnim večernjim časovima (oko 20h, nakon isteka zakonske autobuske pauze u trajanju od 9 sati).

  1. Dan (nedelja 06.09.2020./20.09.2020) – Sarajevo – Beograd – Novi Sad

Noćna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima zbog potrebnih pauza i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim časovima u zavisnosti od zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj programa.

Specijalna cena po osobi : 2550,00 dinara

Redovna cena 2950,00 dinara

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
  • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
  • Vodički servis i organizacioni troškovi.
  • Test trenutno nije potreban i ne postoje trenutna ograničenja za ulazak u zemlju.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji KOMPAS po ceni od 125 dinara po osobi po danu;
  • Fakultativni program – Vrelo Bosne – 350,00 dinara, plaća se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana;
  • Individualni troškovi i ulaznice;
  • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja. Postoji mogućnost plaćanja čekovima na tri rate od završetka putovanja, kao i platnim karticama Banke Intesa na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate i uvećanja isključivo u agenciji Kompas u poslovnicama u Novom Sadu i Beogradu. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

    NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.

–        Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.                             

Program Sarajevo jednodnevni izlet, je zaveden pod rednim brojem 102 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.   

Cenovnik br. 1 od 10.08.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!                                                                                                             Novi Sad, 10.08.2020.