SARAJEVO

SA FAKULTATIVNOM POSETOM VRELU BOSNE I VIŠEGRADU

20.03-21.03.2021.

17.04-18.04.2021.

15.05.-16.05.2021.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu : pdf

O gradu na Miljacki su ispričane hiljade priča. Sarajevo je opevano u mnogim pesmama, a ime glavnog grada Bosne i Hercegovine nalazi se na brojnim listama gradova koje treba posetiti.

Pođite sa nama u jednu avanturu sa merakom…

 1. Dan (subota) – NOVI SAD – BEOGRAD – RUMA – SREMSKA MITROVICA – SARAJEVO

Polazak grupe iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici u 04:00 časa. Polazak grupe iz Beograda sa parkinga kod Sava Centra u 05:00 časova, dok je polazak iz Rume (naplatna rampa) u 05:30 časova, a iz Sremske Mitrovice u 06:00 časova. Direktna vožnja do Sarajeva sa usputnim pauzama. Planirani dolazak u Sarajevo je oko 13h. Po dolasku sledi razgledanje grada na Miljacki uz pratnju vodiča. Upoznavanje sa znamenitostima ovog istorijskog grada i poseta  njegovih najatraktivnijih delova: Baščaršija, Inat kuća, Alipašina džamija, Kazandžijska ulica, Sebilj, Saborna crkva, Gradska kuća, Katedrala…. Nakon obilaska, smeštaj u hotel i slobodno vreme za uživanje u gradu… Odlazak na ćevape, šetnja pored Miljacke, uživanje u kafi iz fildžana, opuštanje uz sevdalinke. Ovaj grad ima veoma bogat i sadržajan noćni život u kom ćete sigurno uživati. Noćenje.

 1. Dan (nedelja) – SARAJEVO – VIŠEGRAD – BEOGRAD – RUMA – SR.MITROVICA – NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela. U 09:00 časova odlazak na fakultativni izlet Vrelo Bosne. Na lokalitetu se javlja šest izvora i brojni tokovi, koji se spajaju u jedinstven vodotok, označen kao Mala Bosna. Vrelo Bosne je zbog svoje prirodne lepote uređeno kao banjski kompleks, sa velikim brojem mostića da bi se premostili rukavci i ribnjak, a ugostiteljski objekti daju domaćinsku atmosferu ovoj prirodnoj lepoti. Nakon ugodno provedenog vremena na Vrelu Bosne odlazak do Višegrada i poseta Andrićgradu  ili Kamengradu koji  se nalazi  na mestu gde se reka Rzav uliva u Drinu. Graditelj i tvorac ovog kulturnog projekta je Emir Kusturica. Za posetioce grad je otvoren 2012. godine. Sa pedesetak objekata od kamena u ovom gradu nalazi se crkva, stari trgovi, stari hram, dućani… Slobodno vreme za razgledanje. U kasnim poslepodnevnim časovima nastavak putovanja prema  Beogradu i Novom Sadu. Dolazak oko ponoći u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. Kraj programa.

CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema), prema itinereru sa svim pripadajućim troškovima;
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu Italija 3* http://www.hotelitalia.ba/ ili sličan  (tačan naziv biće poznat po formiranju grupe);
 • Razgledanje Sarajeva, poseta Andićgradu i Višegradu;
 • Troškovi organizacije puta i pratnja turističkog vodiča.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje, možete obezbediti u agencija KOMPAS, po ceni od 125,00 din po danu ili COVID-19 osiguranje po ceni od 187,00 din po danu;
 • Ulaznice na Vrelo Bosne (5 evra) – prijavljuje se u agenciji a plaćaju na licu mesta kod vodiča;
 • Sve programom nepomenute usluge.

Važna napomena: Putnik prilikom rezervacije ostavlja kopiju lične karte ili pasoša, tj. dokumenta kojim će putovati u Sarajevo.

NAČIN PLAĆANJA: – Gotovinski/platnim karticama: 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pred put. – Karticom Banka Intesa, na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate direktno u Kompas Tourism&Travel poslovnicama. – Čekovima I administrativnom zabranom: 40% prilikom rezervacije, a ostatak na tri rate nakon završenog putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000045496 od 06.11.2020. Triglav osiguranje ADO, Licenca OTP 452/2020 kategorija A25

Program “Sarajevo, dvodnevni izlet, mart, april, maj”, su zavedeni pod rednim brojem 16,17,18 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                   

               Cenovnik br. 1 od 27.01.2021.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!                                                                                                       Novi Sad, 27.01.2021.