R I M

PAKET ARANŽMAN 4 DANA AVIONOM

07. novembar 2019.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

RIM je jedna od najlepših svetskih prestonica. Posebnim ga čini uzbudljiva istorijska prošlost, umetnička dela Mikelanđela,  Karavađa, Rafaela I Berninija, antički Koloseum, Rimski Forum i Panteon, moćni Vatikan. Nekada caput mundi, danas je grad idiličnih prizora blage mediteranske klime čijem dolce vita stilu nećete odoleti.

Program putovanja

1.DAN (četvrtak 07.11.2019.) BEOGRAD – RIM

Sastanak putnika na aerodromu u Beogradu dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim redovnom avionskom linijom kompanijom Air Serbia  JU530 u 07:00h sa aerodroma Nikola Tesla i očekivano vreme sletanja na rimski aerodrom je u 08:35h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, odlazak na panoramsko razgledanje grada: Bazilika Sv Pavla (bez ulaska), Piramida Cestia, Karakaline Terme, Circus Maximus, Trg Venecija, Trg Kvirinale, Trg Barberini, ulica Veneto, Trg Republike, Bazilika Santa Maria Madjore….Smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti ili organizovanu pešačku turu u pratnji lokalnog vodiča uz doplatu. Noćenje.

2.DAN (petak 08.11.) RIM  – VATIKAN – RIM 

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i fakultativna poseta Vatikanu, najmanjoj državi na svetu i crkvi sv. Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Nakon obilaska, možete se popeti  na čuvenu kupolu od koje vas deli 320 stepenika, ali sa koje se pruža veličanstven pogled na panoramu Rima… Noćenje.

3.DAN (subota 09.11.) RIM  – ROMA ANTICA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Roma Antica koji obuhvata obilazak najznačajnijih lokaliteta iz doba antike: Koloseum, brežuljak Palatino i Forum… Noćenje.

4.DAN (nedelja 10.11.) RIM  – RIMSKE BAZILIKE –  BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela i slobodan dan u Rimu ili fakultativna poseta najčuvenijim rimskim bazilikama. Organizovan transfer do aerodroma uz asistenciju lokalnog predstavnika, let za Beograd kompanijom Air Serbia JU 535 u 20:30h, a očekivano vreme sletanja na beogradski aerodrom je u 22:05h prema objavljenom redu letenja. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Avionski prevoz na direktnoj liniji Beograd – Rim – Beograd kompanije Air Serbia,  aerodromske takse u Beogradu i Rimu koje na dan objavljivanja programa iznose 133€ i podložne su promenama,  smeštaj u jednom od hotela iz porodice Raeli sa tri zvezdice, a o tačnom nazivu smeštaja putnici će biti obavešteni tri dana pred put u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi tri (3) noćenja sa samoposlužnim doručkom (tzv. „švedski sto“), panoramsko razgledanje grada,  organizovane transfere, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom jeziku, organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 480 dinara po osobi).
  • Fakultativne izlete: Vatikanski muzeji 45 €odrasli / deca do 12 god 40€ (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti  u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja  Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice).Dolazak i povratak je individualan gradskim prevozom, karte za metro nisu uključene u cenu. Antički Rim  40€ odrasli / deca do 12 god 35 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključenu  cenu izleta),  Rimske bazilike  35€ odrasli / deca do 12 god 30 €. (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u  cenu izleta). Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15putnika -a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta –ino  partnera), pešačka tura 15€ po osobi .Izvršilac  usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.Organizator  izleta  zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih  izleta predviđenih ovim programom.Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • 140 € prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 4 jednake mesečne rate bez kamate. Aranžman mora biti izmiren u celosti najkasnije 21 dan pred put.
  • Celokupan iznos aranžmana do 5 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 2 dana.
  • Administrativnom zabranom

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije. SVI PRIJAVLJENI PUTNICI SU U OBAVEZI DA PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA DOSTAVE KOPIJU SVOJE PUTNE ISPRAVE. 

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.                                                               Cenovnik br. 2 od 05.09.2019.                                                  

 HOTELI  RAELI 3*** http://raelihotels.it/en/home

Hoteli Floridia, Lazio, Regio, Noto i Siracusa su hoteli sa tri zvezdice I pripadaju porodici Raeli. Locirani su u  blizini Termini stanice odakle se lako stiže do samog srca grada. Sve sobe su sa TWC, SAT TV, a gostima je na raspolaganju restoran gde se služi doručak.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.