PROVANSA

AUTOBUSOM 8 DANA 5 NOĆI od 26.4. do 3.5.2020.

SANT POL D’VONS /SAINT PAUL DE VENCE/  EKS EN PROVANS /AIX EN PROVANCE/●  LE BO D’PROVANS /LES BAUX DE PROVENCE/●  AVINJON /AVIGNON/ ● ŠATONAF DU PAP /CHATEAUNEUF DU PAPE ●  PON DU GAR / PONT DU GARD/● ARL /ARLES/ ● NAJLEPŠA PROVANSALSKA SELA: LURMARN /LOURMARIN/ GORD /GORDES/  RUSION /ROUSSILLON/ LIL SUR LA SORG /L’ISLE SUR LA SORGUE/ ●NICA /NICE/

 

1.DAN putovanja (nedelja 26.4.2020.) NOVI SAD – BEOGRAD – ĐENOVA

Polazak iz Novog Sada u 14:45 h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod robne kuće Emezzeta na Bežanijskoj kosi u 16:00 h.  Dnevno – noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.DAN putovanja (ponedeljak 27.4.) ĐENOVA

Dolazak u Đenovu, najlepši grad Ligurijske rivijere izgrađen u kaskadama, rodno mesto Kristofera Kolumba i informativno razgledanje grada sa pauzom za fotografisanje. Smeštaj u hotel na Ligurijskoj rivijeri. Slobodno veče. Noćenje.

  1. DAN (utorak 28.4.) ĐENOVA (okolina) – SAINT PAUL DE VENCE – NICE

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja severnom Italijom iznad ligurijske obale do francuske granice i dolazak u  najlepše selo Provanse, Saint-Paul-de-Vence, koje je već decenijama  utočište slavnih francuskih umetnika, a neki su se tu venčali: slavni Iv Montan i Simon Sinjore. Šetnja glavnom ulicom s brojnim umetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mesta, Mark Šagal. Nastavak putovanja i dolazak u Nicu, toplu, svetlu i šetnja starim delom grada. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

  1. DAN (sreda 29.4.) AIX EN PROVENCE – LES BAUX DE PROVENCE – AVIGNON

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u unutrašnjost  Provanse prema nekadašnjem glavnom gradu regije, otmenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Pol Sezana. Grad je do 15. veka bio prestonica regije, a njegova dopadljivost i otmenost razlog je što je na glasu kao jedan od Francuzima najdražih gradova. Šetnja starim gradskim jezgrom koji odiše atmosferom prohujalih vekova: Cours Mirabeau – Place Albertas – gradska kuća – katedrala sv. Spasitelja. Slobodno vreme za individualna razgledanja I kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. U popodnevnim satima odlazak prema jednom od najlepših sela Francuske poznatom srednjovekovnom gradiću na steni – Les Baux-de-Provence, gde su srednjovjekovni trubaduri izvodili ljubavnu poeziju. Iz Les Bauxa pruža se fantastičan pogled na regiju Camargue i deltu reke Rone. Šetnja srednjovekovnim uličicama sa mnoštvom restorana i radnji. Smeštaj u hotel oko Avignona. Noćenje.

  1. DAN (četvrtak 30.4.) AVIGNON – CHATEAUNEUF DU PAPE – PONT DU GARD – ARLES – AVIGNON

Doručak. Obilazak starog dela Avignona, jednog od najlepših gradova Provanse, grada istorije i umetnosti poznatog i kao „papski grad“, jer se ovde nalazi Papina Palata, jedna od najvećih i najvažnijih gotskih srednjevekovnih građevina sa Avinjonskim mostom.  Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema slavnom vinogradarskom mestu, nekad papskom posedu, Chateauneuf du Pape, a zatim sledi odlazak do mosta Pont du Gard, najočuvanije građevine iz doba Rimljana; a danas je to jedan od najposećenijih francuskih spomenika (doplata za ulaz na licu mesta). Na kraju dana, obilazimo  Arles na reci Roni, poznat po mnogobrojnim rimskim spomenicima i lepoti poznate Arlezijanke: šetnja starim gradom od katedrale St. Trophime, preko rimske Arene do Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafe sa čuvene  slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“). Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN (petak 1.5.) AVIGNON & NAJLEPŠA PROVANSALSKA SELA: LOURMARIN – GORDES – ROUSSILLON – L’ISLE SUR LA SORGUE – VERONA (okolina)

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan u Avignonu, a mi vam predlažemo da ne propustite  celodnevni izlet  u najlepša sela Provanse (fakultativno).  Izlet obuhvata posetu regiji Luberon gde je 1977. osnovan park prirode sa carstvom biljaka, malim planinskim selima i kamenim kolibama (bories); on je ujedno i zaštitni znak cele regije i ovde su smeštena neka od najlepših francuskih sela: Lourmarin, mali provansalski dragulj čiju je lepotu znao ceniti i Albert Kami koji je ovde sahranjen.Jedno od najlepših i najpoznatijih sela regije je svakako Gordes. Smešten na obroncima Vaucluse, ispresecan romantičnim uličicama, arkadama i dvorcem iz 16.veka, Gordes je omiljeno mesto mnogim umetnicima. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se i Roussillon – jedno od najzanimljivijih provansalskih sela: pejzaž pomalo svemirski, s neobičnim crvenim stenama i kamenolomima, a sâmo selo, u toplim nijansama od tamno žute do oker je prizor koji se u Provansi ne sme propustiti.  Na kraju dana,  obilazi se pravi mali biser L’Isle sur la Sorgue, prekrasno mestašce smešteno na reci Sorgue kog još nazivaju „provansalskom Venecijom“. Šetnja selom i slobodno vreme za kafu ili čašu vina. Nastavak putovanja prema Italiji. Noćna vožnja.

  1. DAN (subota 2.5.) AVIGNON – VERONA

Dolazak u Veronu, grad Romea I Julije i nakon razgledanja grada, smeštaj u hotel u okolini. Ostatak dana slobodan za odmaranje i individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. DAN (nedelja 3.5.) VERONA (okolina) – SRBIJA (BEOGRAD I NOVI SAD)

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Srbiju oko 9:00h. Dnevna vožnja prema Srbiji preko Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti i očekivani dolazak na mesta polaska oko 23:00h, u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta  smeštaj u hotelima sa 2* i 3* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi pet noćenja sa doručkom – dva noćenja u hotelima sa 3* u Italiji, jedno noćenje u hotelu sa 2* u Nici i dve noći u hotelu sa 1* u Avinjonu (usluga ishrane je kontinetalni doručak), razgledanja prema programu putovanja, usluge turističkog vodiča u toku trajanja aranžmana, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE  sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 960 dinara po osobi). (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog), trošak fakultativnog izleta Najlepša sela Provanse 25€.  neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 100€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 6 jednakih mesečnih rata bez kamate
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativnom zabranom sa poslednjom ratom dospeća u decembru tekuće godine

Popusti za decu do 13.99 godina se rade na upit.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“. Program Provansa broj 1 je zaveden pod rednim brojem  21 u knjizi evidencije programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019 Cenovnik br. 1 od 7.02.2019.

OPIS SMEŠTAJA

Smeštaj je obezbeđen u hotelima različite kategorije,  svaka soba poseduje TWC, televizor.Gostima u svim hotelima je na raspolaganju restoran gde se služi doručak i WiFi. Tip hotela (isti ili sličan):

Italija -– Villa Adele 3* https://www.hotelvillaadele.it/ Smart San Vito 3* www.smartsanvitohotel.it

Nica – De Berne 2* https://de-berne-hotel-nice.at-hotels.com/en/

Avinjon- Premiere classe Avignon Le Pontet (budget hotel, po našoj oceni zaslužuje 2*, booking.com ocena 6.7) 

www.premiereclasse.com/en/hotels/premiere-classe-avignon-nord-le-pontet

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA