PARGA  2020

Kao najpopularnije mesto za letovanje u oblasti Epir, 60 km jugozapadno od Janjine nalazi se Parga. Ova oblast se nalazi na severozapadu Grčke, izlazi na jedinstveno Jonsko more, gde se nalazi i predivna Parga.
Ovo mesto je karakteristično po stenovitim brdima, kao i po raznim vrstama borova, koji se spuštaju sve do kristalno čistog mora. Takođe, na nekoliko metara od gradske plaže, nalazi se malo ostrvo sa kapelicom do koje se može doplivati, nekad čak i prepešačiti.
Plaže Parge su peskovito – šljunkovite, a popularna je gradska plaža, Krioneri, kao i plaža Valtos, koja svoj predivan peščani deo krije iza tvrđave, koja dominira ovim gradićem. Do plaže možete stići brodićem ili peške stepenicama preko tvrđave. Takođe, na 4km od mesta, nalazi se jedna od lepota regiona, a to je plaža Linhos. Do ovog mesta je natjteže doći, budući da do nje vodi uzak kozji put, gde sama šetnja traje oko sat vremena. Druga opcija je dolazak brodićem iz centra Parge.
Parga je izuzetno mesto sa bogatom istorijom koja se oseća u atmosferi dok šetate lukom, uzanim kamenim ulicama, uživate u restoranima i kafićima.

Parga 2020 - apartmanski smestaj

Sivota 2020 - apartmanski smestaj

SIVOTA 2020

Sivota je malo mesto između Parge i Igumenice, na obali Jonskog  mora,  preko puta ostrva Krf.

Sivota je pre bilo ribarsko selo, dok je sada to moderno letovalište  sa velikim brojem restorana, taverni i kafića. Ovo letovalište je  poznato  po peščanim plažama i kristalno čistim morem. Ono što Sivotu čini jedinstvenim letovalištem je kolekcija malih ostrva koja se nalaze preko puta samog mesta. Turisti imaju prilku da lokalnim čamcima odu do tih ostrva i kupaju se na divljim, prelepim plažama. Blizu Sivote nalazi se jedna od najpoznatijih plaža, Bela vraka. Duž cele obale nalaze se kafići, barovi i taverne.

Sivota je mirno mesto za odmor, ali noću pruža mogućnost odličnog provoda. Za pogled koji se pruža sa šetališta koje spaja luku i marinu, posetioci kažu da  “vredi milion dolara“ .

Sivota je odličan je izbor za letovanje, kako za porodice sa malom decom tako i za parove. Kombinacija toplog mora, borovih šuma, maslinjaka i planina u zaleđu garanti su odlične klime i mogućnosti za uživanje.

Sivota 2020 - apartmanski smestaj