Parga 2020

Kao najpopularnije mesto za letovanje u oblasti Epir, 60 km jugozapadno od Janjine nalazi se Parga. Ova oblast se nalazi na severozapadu Grčke, izlazi na jedinstveno Jonsko more, gde se nalazi i predivna Parga.

Ovo mesto je karakteristično po stenovitim brdima, kao i po raznim vrstama borova, koji se spuštaju sve do kristalno čistog mora. Takođe, na nekoliko metara od gradske plaže, nalazi se malo ostrvo sa kapelicom do koje se može doplivati, nekad čak i prepešačiti.

Plaže Parge su peskovito – šljunkovite, a popularna je gradska plaža, Krioneri, kao i plaža Valtos, koja svoj predivan peščani deo krije iza tvrđave, koja dominira ovim gradićem. Do plaže možete stići brodićem ili peške stepenicama preko tvrđave. Takođe, na 4km od mesta, nalazi se jedna od lepota regiona, a to je plaža Linhos. Do ovog mesta je natjteže doći, budući da do nje vodi uzak kozji put, gde sama šetnja traje oko sat vremena. Druga opcija je dolazak brodićem iz centra Parge.

Parga je izuzetno mesto sa bogatom istorijom koja se oseća u atmosferi dok šetate lukom, uzanim kamenim ulicama, uživate u restoranima i kafićima.

Parga letovanje - apartmani

Vila Bakas Parga

Vila Bakas se nalazi u starom turistickom delu Parge na 150m od plaze Piso Krioneri.

Vila Petrou Parga

Vila Petrou se nalazi 450 m od plaze Valtos i 500 m od plaze Piso Krioneri.

VIla Avli - Parga

Vila Avli, odlicno pozicionirana vila u samom centru na oko 500m od plaze Krioneri.

Plaže Parge – gde se nalaze, utisci i sadržaj

 

Sama Parga ima tri plaže i svaka je zanimljiva na svoj način:

  1. Gradsku plažu Krioneri,
  2. Plažu Piso Krioneri i
  3. Valtos plažu.

Pročitajte više o plažama koje vas čekaji ovoga leta u Pargi : PLAŽE PARGE