KLISURA, KOJA JE PUT NAŠLA DO PESME

Lazarevac – Čačak – Ovčarsko kablarska klisura – Ovčar banja

Program putovanja autobusom:

18.07. – 19.07.2020.  i  15.08. – 16.08.2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

1.Dan NOVI SAD – BEOGRAD – LAZAREVAC – LJUBIĆ – ČAČAK

Okupljanje grupe kod Lokomotive na železničkoj stanici u Novom Sadu u 06:45 časova – polazak u 07:00 časova. Polazak grupe iz Beograda, parking robne kuće Emezzeta, na Novom Beogradu u 08:00 časova (moguća je promena mesta polaska, a tačno mesto biće naknadno utvrđeno). Vožnja do Lazarevca. Poseta crkvi Svetog Dimitrija, u okviru koje se nalazi I spomen kosturnica, svim stradalim vojnicima u Kolubarskoj bici. Kosturnica je specifična jer su u njoj sahranjeni kako srpski tako I austro-ugarski vojnici sa istim počastima. Posle kraćeg zadržavanja nastavak putovanja do Ljubića, gde ćemo obići memorijalni kompleks posvećen bici u Drugom srpskom ustanku. Memorijalni kompleks nalazi se pod zaštitom države i predstavlja mesto od izuzetne važnosti, kao i spomenik koji je zasebno kulturno dobro i ima status spomenika kulture od izuzetnog značaja. Upoznaćemo se sa istorijom ovog kraja I čuti price o čuvenom hajduku i Karađorđevom barjaktaru, Tanasku Rajiću. Nastavak putovanja do Čačka. Po dolasku sledi pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča: Gradska kuća, Galerija Nadežda Petrović, Gimnazija, Narodni muzej kao i crkva Vaznesenja Gospodnjeg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 2.Dan ČAČAK – OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA – OVČAR BANJA – BEOGRAD – NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Polazak u Ovčar banju. Odlazak u Manastir Vavedenje, koji je podignut na samom početku klisure. Stilske kаrаkteristike originаlnih delovа hrаmа govore dа je ovаj mаnаstir nаstаo u 16. veku. Ikonostаs mаnаstirа Vаvedenje čine, između ostаlih, ikone Nikole Apostolovićа Bogorodicа sа Hristom i Isus Hristos. Sаčuvаne su i pozlаćene cаrske dveri nа kojimа je predstаvа Blаgovesti. Skromnu umetničku celinu koju čini ikonostаs ovog mаnаstirа dopunjuju ikone koje su ostаle sаčuvаne. Nastavak putovanja do Ovčar banje. U srcu Ovčarsko-kablarske klisure, okružena zelenilom prostranih šumskih kompleksa izvire termo-mineralna voda Ovčar Banje. Postoje svedočanstva da su vode Ovčar banje korišćene za lečenje  ljudi od rimskog vremena, preko srednjovekovnog i turskog perioda do stvaranja nove srpske države u XIX veku. Fakultativni odlazak mini busom do vrha Kablara. Vožnja kroz prelepe predele klisure do vrha planine Kablar. Na vrhu se nalaze vidikovci sa pogledom na meandre reke Zapadne Morave, a pogled koji se pruža sa Kablara mnogi svrstavaju u najlepše u Srbiji. Po povratku, kraće zadržavanje u Ovčar banji I poseta manastiru Blagoveštenje. Ovo je jedan od retkih manastira u Ovčarsko-kablarskoj klisuri za koji se tačno zna kada je podignut i ko su bili ktitori. Natpis iznad ulaza u crkvu, govori da je hram podignut 1601/02. Hram je izgrađen u raškom graditeljskom stilu i svojom arhitekturom je posle manastira Sv. Trojica, najlepši manastir u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Mаnаstir poseduje jednu od nаjstаrijih knjigа, Blаgoveštenjsko jevаnđelje, nаstаlo 1372. godine. U svojoj riznici čuvа i štаmpаno četvorojevаnđelje iz 1552. godine.  U njemu je svojevremeno zamonašen Patrijarh Pavle. Slobodno vreme za fakultataivni ručak u planinarskom domu. U popodnevnim časovima planiran je polazak za Beograd i Novi sad. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video urđaji) sa svim pripadajućim troškovima autobusa, smeštaj hotelu sa 3*/4* na bazi 1 noćenja sa doručkom, (bufet doručak i noćenje), u 1/2 i 1/2+1 sobama, razgledanje grada i destinacija navedenih u programu u pratnji vodiča, troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: Fakultataivni izleti, ulaznice za individualne posete muzejima, lični troškovi  i ostale nepomenute usluge.

TRANSFERI:

Transfer Subotica, Sombor, Vrbas, Zrenjanin – 1.800,00 dinara

Transfer Kikinda i Vršac – 2.400,00 dinara

Minimum 6 prijavljenih putnika za realizaciju transfera.

FAKULTATIVNI IZLETI:  

  • Vožnja minibusom do vrha Kablara (min 20 putnika za realizaciju izleta) – 1.000, 00 dinara
  • Fakultataivni ručak u Ovčar banji, restoran Planinarski Dom – 650 dinara

*Kalkulacija izleta je radjena na bazi minimum 20 prijavljenih putnika

HOTEL: 

Hotel Livade 3*  Čačak – Hotel Livade smešten u Čačku, ima restoran, klimatizovane smeštajne jedinice i besplatan WiFi. Sve sobe imaju TV, radni sto i sef. Sopstvena kupatila sadrže tuš ili kadu I besplatni kozmetički pribor. Pojedine jedinice obuhvaćaju prostor za sjedenje.

Hotel Beograd 4*, Čačak – Hotel Beograd smešten je u Čačku, ima bar, zajednički salon i terasu. Obuhvata restoran, recepciju otvorenu 24 sata dnevno, lep uređene sobe i besplatan WiFi u svim prostorijama. Iz objekta se pruža pogled na grad. Sve sobe u Hotelu Beograd takođe uključuju radni sto, TV ravnog ekrana i sopstveno kupatilo. U objektu se svakodnevno poslužuje kontinentalni doručak.

Hoteli su informativnog karaktera, a tačan naziv hotela biće poznati 10 dana pred put.

NAPOMENE:

  • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
  • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

  • Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  • Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.
  • Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.
  • Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Ovčarsko kablarska klisura 2020, je zaveden pod rednim brojem 49 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

Cenovnik br. 1 od 20.05.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!  Novi Sad, 20.05.2020.