OLYMPIC BEACH APARTMANI

Olympic beach je malo turističko mesto koje se nalazi pod planinom  Olimp, po kojoj je i dobilo ime, dok drugi deo svog naziva duguje upravo plaži koja je duga, peščana i široka.

Vrh mitske planine Olimp smatra se najvišim vrhom Grčke (2917m). Ova mitska planina sa vrhovima okruženim oblacima i danas dominira Olimpskom regijom.

 Olympic beach je sa Paralijom  koja je udaljena svega 2 km je povezan lepo uređenim šetalištem uz more. Takođe, tokom letnje sezone od Olympic beach-a do Paralije moguće je prevesti se vozićem. Olympic beach je od Katerinija udaljen 8 km, a od Soluna 70 km.

Blizina Olimpa obezbeđuje veoma prijatnu klimu i blagi prijatan vetar koji duva neprestano sa planine.

Olympic beach predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta srpskih turista, kako zbog relativno male udaljenosti, tako i zbog pristupačnih cena, kako samog smeštaja, tako i vanpansionske potrošnje.

Centar ovog popularnog  letovališta je park koji u jednom delu uokružuje plažu.U jednom delu parka zabavu pružaju kafići, restorani, poslastičarnice, taverne i razne prodavnice, dok je središnji deo rezervisan za najmlađe posetioce koji mogu uživati na igralištu.

Pešačka zona u Olympic beachu prepuna je taverni, restorana, i kafića u kojima se možete opustiti i naći velik izbor hrane i pića.  Takođe, tu su i brojne prodavnice koze i krzna, garderobe i prehrambrenih proizvoda, suvenirnice . Srpski jezik možete čuti na svakom koraku, pa i u mnogim prodavnicama rade naši ljudi, što značajno olakšava komunikaciju.

Prelepa peskovita plaža sa veoma dugim plićakom izuzetno je pogodna za mališane i neplivače. Na plaži u Olympic beachu postoje suncobrani i ležaljke koje su u vlasništvu lokalnih kafića i beach barova, pa je iznajmljivanje ležaljki besplatno uz  konzumaciju pića. S druge strane, s obzirom na impozantnu veličinu plaže, postoji dovoljno mesta i za one koji žele da koriste svoj peškir i suncobran. Bitan je podatak i da na plaži Olympic beacha postoje tuševi koji se ne naplaćuju. Na plaži postoji spasilačka služba, prodavci voća i krofni, a na delu plaže su i mnogi vodeni sportovi, kao i tereni za fudbal i odbojku.

Iako je Olympic beach  manje i porodično letovalište, blizina Paralije nudi više sadržaja, bogatiji šoping, noćni život i samo snabdevanje. Čuveni LIDL koji se nalazi u Paraliji omiljeno je mesto turista za snabdevanje.

OLYMPIC BEACH APARTMANI

Pogledajte ponudu Olympic Beach apartmani :

OLYMPIC BEACH APARTMANI

Izleti iz Olimpske regije

Skijatos je jedno od najlepših ostrva Egejskog mora I pripada grupi severnih Sporada. Ovo malo slikovito ostrvo krasi veliki broj prelepuih plaža, mirisne I borove šume I glavni grad tipičan ostrvki gradić sa mnoštvom uskih uličica, mnoštvom restorana I taverni, prodavnica i suvenirnica, kao I prelepog šetališta sa kog se pruža pogled na poluostrvo Bruđi. Ostrvo Skiatos udaljeno je 2,5 h vožnje brodom od luke Volos.

Olimp-planina bogova na kojoj je, po predanju živelo 12 bogova I predstavlja mesto na kome je nastala grčka mitologija.

Ovo je izuzetna prilika gde se turisti mogu upoznati sa prirodnim lepotama Olimpa, a to su Zevsov tron kao najviši vrh planine, Zevsovo kupatilo I vodeni rezervat Litos.

Olimp je druga najviša planina Balkana, a ujedno predstavlja I nacionalni park sa najvišim vrhom Grčke.

Meteori su jedan od najznačajnijih manastirskih kompleksa istočo-pravoslavnih manastira u Grčkoj I predstavljaju jedinstven geološki fenomen. Od ukupno 24 manastira, 6 je podignuto na prirodnim stubovima od peščanih stena, na severozapadnom rubu Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus,  a najbliži grad je Kalambaka.

Jedan od najlepših izleta koji se mogu poduzeti iz Paralije je poseta planini i poluostrvu Atos. Ovo je tzv. Sveta planina, i najsvetije mesto u Grčkoj I najveći kompleks pravoslavnih manastira. Atos ima poseban politički status – on je Autonomna manastirska država Svete planine.

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj, ali se takođe smatra drugim grčkim glavnim gradom zbog svoje istorijske I strateške važnosti.  U ovom gradu se nalazi najveći univerzitet u grčkoj, Aristotelov univerzitet. Simbol grada je Bela kula koja je jedina preostala od stare tvrđave na obali zaliva.

Ovde se nalazi čuveno srpsko groblje Zejtinlik na kojem su sahranjeni borci iz Prvog svetskog rata.

Ukoliko ste u poseti ovom gradu, shopping je neizostavan. Poseta fabrici kože gde se mogu kupiti kožne jakne I bunde po izuzetno povoljnim cenama, shopping centru Cosmos, trgovačkoj ulici Cimiski učiniće Vašu posetu Solunu nezaboravnom.

Ukoliko želite odličnu zabavu na vodi, posetite Waterland. Na samo 8 km od Soluna nalazi se najveći aqua park u severnoj Grčkoj I nudi nezaboravan uzitak kako mladim ljudima tako I porodicama.

Grčko veče– program grčkog folklore sa muzikom I plesom sa večerom iz nacionalne kuhinje. Naučite da plešete sirtaki I probajte najveće specijalitete grčke kuhinje uz dobro vino I gostoljubivost Grka kao domaćina.

Najpoznatije plaže u Olimpskoj regiji koje preporučujemo da posetite su:

Gritsa-ovo je plaza mesta Litohoro, prekrivena je  šljunkom,  odlikuje se kristalno čistim morem, noslac jei Plavu zastavice.

Makrigialos– malo uža I duga peščana plaza, takođe nosilac Placve zastavice, idealna za one koji žele pravi odmor u miru I tišini.

Kalivia Varikou– peščano-šljunkovita plaza duga 3 km.Idealna je za porodice sa decom zbog izuzetno toplog, čistog I plitkog mora. Plaža nije organizovana I nema sadržaja sem mreže za odbojku na pesku.

Skotina– prostrana plaza prekrivena zlatnim peskom, udaljena par kilometara odtradicionalnog sela Ano skotinasa crkvom iz 14. Veka I kamenim kućicama iz 17. I 18. Veka. Delimično organizovana plaza sa malo prirodnog hlada.

Alikes Kitros– široka peščana plaza na kojoj nikad nema gužve. Čuvea je po lekovitom blatu kojim se možete namazati.

Korinos– nekoliko km duga peščana plaza sa dugačkim plićakom, idealna za porodice sa decom. Uređena I čista plaza, takođe nosilac Plave zastavice.

OLYMPIC BEACH APARTMANI

Olympic Beach apartmani
Olympic beach apartmani

Pogledajte kompletnu ponudu povoljnih apartmana u Grckoj : http://kompas.co.rs/grcka-letovanje-apartmani/

Olympic Beach apartmani