NOVA GODINA  2017 SICILIJA 

 ČARTER LET

Italijani tvrde da je Sicilija “više od ostrva” i kažu “kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet”. To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima.

To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji, gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja.

     PROGRAM PUTOVANJA 30.12.2016.-03.01.2017. 

Program putovanja:

1.dan (petak 30.decembar) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera 705 Eurojet-a. Let za Kataniju u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje Katanije, grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne, Katedrala Sv.Agate, spomenik Beliniju, Univerzitetski trg. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan (subota 31.decembar) – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Taormine. Šetnja centralnom gradskom ulicom Korso Umberto, panorama velikog zaliva koji se prostire od Letojanija do Đardini Naksosa, katedrala Svetog Nikole, palata Korvaja, fakultativna individualna poseta grčkom teatro (ulaznice nisu uključene u cenu). Slobodno vreme za samostalnu šetnju. Povratak u hotel. Uveče, individualni doček Nove godine.  Noćenje. (cena izleta: 35 eur)

3.dan (nedelja 01.januar) – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Palerma. Vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaznica)… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. (cena izleta: 40 eur)

4.dan (ponedeljak 02.januar) – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Sirakuzu i Noto. Vožnja do Sirakuze, grada koji su Grci osnovali još u VIII veku pre nove ere. Sirakuza ima izuzetne arheološke vrednosti, od kojih je jedna od najznačajnijih Pantalica Necropoli, gde je pronađeno na hiljade grobova iskopanih u kamenu. Šetnja gradom. Slobodno vreme za slikanje i razgledanje. Odlazak, potom, do gradića Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanim u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Duomo, Palata Plemstva, Biskupska palata, crkva San Domenico, palata Landolinijevih (bez ulaznica). Slobodno vreme. Povratak u hotelu. Noćenje. (cena izleta: 35 eur)

5.dan (utorak 03.januar) – Doručak. Odjava iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Beograd. Nakon sletanja u Beograd  kraj programa.

 

Hotel/kategorija Tip sobe Usluga    30.12.2016. – 03.01.2017.

5 dana / 4 noćenja

HOTEL LE DUNE 3*

 

1/2 BB 389
dete 2-4 god. 229
dete 4-9 god. 299
dete 9-12 god. 339
treca osoba 369
doplata za 1/1 85
HOTEL LE VILLE 3* 1/2 BB 429
treca osoba 329
doplata za 1/1 110
NH PARCO ARAGONESI 4*

 

1/2 BB 469
doplata za 1/1                120
HOTEL PLAZA CATANIA 4*

 

1/2 BB 489
treca osoba 399
doplata za 1/1 155

*Nema mogucnosti za treći ležaj u hotelu NH Parco Aragonesi

Cena aranžmana uključuje:

– Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)

– Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem

– Transfere prema programu

– Panoramsko razgledanje grada

– Usluge vodiča na srpskom jeziku

– Troškove organizacije i vođenja putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

-Aerodromske takse 41,50 € na dan objavljivanja programa (Beograd 16,50 eur, Katanija 25 eur)plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti (cena je podložna promeni)

-Gradska taksa u hotelima, placanje na recepciji hotela

-Fakultativne izlete

-Ulaznice za sve znamenitosti

-Putno zdravstveno osiguranje, samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji.

– Individualne troškove putnika

NAPOMENE:

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.

-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa.

OPIS HOTELA:

HOTEL LE DUNE 3* www.ledunesicilyhotel.it

Hotel se nalazi na 4 km grada, preko puta divne plaže. Preko puta hotela je autobuska stanica, autobusom se dolazi do centra grada. Hotel ima 57 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitska TV, mali frižider, fen za kosu. U okviru hotela su gostima na raspolaganju bar i restoran. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL LA VILLE 3* www.rhlaville.it

Hotel  je smešten u nekadašnjom palati u centru Katanije, na 1,5 km od glavnog gradskog trga Duomo i u neposrednoj blizini Trga Republike i Corso Sicilia. Hotel ima 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, satelitsku TV, minibar i sef. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, recepciju, lift, bar, parking. Slatki doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL NH PARCO ARAGONESI 4* www.nh-hotels.com/hotel/nh-catania-parco-degli-aragonesi

Hotel je smešten preko puta peščane plaže. Udaljenost od centra grada je 5 km dok je udaljenost od aerodroma 2 km. Hotel ima 124 sobe koje su rasporedjene na 2 sprata. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, mini bar, sef, fen, sat Tv. Od dodatnog sadržaja hotel ima restoran, bar, veliku baštu, bazen, parking, terasu. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

HOTEL PLAZA CATANIA 4* – www.plazahotelcatania.it/

Hotel se nalazi u blizini gradske plaže dok  je centar grada udaljen oko 3,5 km. Udaljenost od medjunarodnog aerodroma Fontanarossa  je 8 km. Hotel je izgradjen 2008 godine i raspolaže sa 48 soba. Svaka soba sadrži: kupatilo, klima uredjaj, sat Tv, mini bar, sef, fen. Neke sobe imaju privatni balkon. U svom sastavu hotel poseduje restoran, prodavnicu, parking, terasu na krovu. Kontinentalni doručak se služi po principu samoposluživanja u hotelskom restoranu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se moraju uplatiti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 40 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti za svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 2 navedena izleta:

Naziv Izleta Cena po osobi – OBAVEZNO PLAĆANJE U AGENCIJI
TAORMINA 35
PALERMO 40
SIRAKUZA I NOTO 35
KOMPLET TRI IZLETA 100

 

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM  KURSU BANKE  INTESA NA DAN UPLATE

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana,
 • Kreditne kartice (Banca Intesa Master Card, Visa i American Express),
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije
 • Kredit: Eurojet izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

Napomena:Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

Agencija Organizatot  ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

NAPOMENE:

 • Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe!
 • Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela!
 • Potvrda hotela se čeka oko 48h od uplate akontacije (ne računajući vikend subota/nedelja).
 • Po pravilu ulaz u hotel prvog dana boravka je posle 14:00 h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10:00 h.
 • Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima
 • Eurojet nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta predstavnika ino partnera.
 • Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice

Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE 

JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

ORGANIZATOR IMA PRAVO DA 5 DANA PRED PUT OTKAŽE PUTOVANJE USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA ILI PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE. 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA

PUTOVANJE

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 100 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 40 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “EUROJET” usklađeni sa YUTA standardom

Program br.2 od 11.10.2016.                        Licenca Ministarstva Turizma OTP 179/2010. od 09.02.2010.godine.