CARSKI GRAD

NIŠ

KRUPAJSKO VRELO – MANASTIR MANASIJA – VODOPAD LISINE – MANASTIR RAVANICA – NIŠ

Program putovanja:

18.07. – 19.07.2020.

15.08. – 16.08.2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

  1. Dan Novi Sad – Beograd – Krupajsko vrelo – Manastir Manasija – Vodopad Lisine – Manastir Ravanica – Niš

Okupljanje grupe na parking kod Lokomotive na železničkoj stanici u Novom sadu u 06:45 časova. Polazak u 07:00 časova. Polazak iz Beograda sa parkinga robne kuće Emezzeta na Novom Beogradu u 08:00 časova (moguća je promena mesta polaska, što će naknadno biti naznačeno). Nastavak putovanja ka Homoljskim planinama do Krupajskog vrela. Homoljski kraj je poznat kao velika ekološka oaza. Krupajsko vrelo predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja. vojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela. Slobodno vreme za uživanje. Nastavak putovanja do manastira Manasija. Povučen u mir I tišinu, u živopisnoj klisuri reke Resave, nedaleko od Despotovca nalazi se manastir Manasija, poznat po svojoj resavskoj školi. Ovo je čuvena zadužbina despota Stefana, sina kneza Lazara I kneginje Milice. Gradnjom manastira sa Hramom Svete Trojice despot je želeo da za svog života, u tradiciji zadužbinarstva Nemanjića, podigne sebi grobnu crkvu gde će biti sahranjen. Poseta manastirskom kompleksu. Nakon obilaska manastirskog kompleksa predviđena je poseta vodopadu Lisine. Nastavak putovanja do manastira Ravanica. Ravanica je zadužbina kneza Lazara, koji je poginuo u bici na Kosovu na Vidovdan, 28. juna 1389. Crkva je posvećena Vaznesenju Gospodnjem i ograđena je čvrstim odbrambenim zidom sa sedam kula. Ravanica je sagrađena između 1375. i 1377. godine, a freske su oslikane nekoliko godina pred Kosovsku bitku. Na ktitorskoj kompoziciji se, pored kneza Lazara nalazi i knjeginja Milica i njihovi sinovi Stefan i Vuk. Nakon obilaska manastirskog komplekas polazak za Niš. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna večera u restoranu. Noćenje.

  1. Dan Niš – Beograd – Novi Sad

 Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Odlazak na Čegar. Na brdu Čegar, 6km od centra Niša, na mestu gde se odvijala čuvena bitka iz Prvog srpskog ustanka, podignut je spomenik u znak sećanja na događaj, poginule vojnike i njihovog komandanta Stevana Sinđelića. Potom je predviđeno pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča: Niška tvrđava, simbol grada, smeštena je u samom centru na obali reke Nišave i predstavlja jedno od najočuvanijih i najlepših osmanlijskih vojnih zdanja na srednjem Balkanu, trg kralja Milana, Gradska kuća, Čurska česma, Niški saborni hram kako svojom arhitekturom, kao i svojim ikonostasom zauzima značajno mesto u srpskoj istoriji, Nardoni muzej, Kazandžijsko sokače. Nakon obilaska centra grada planirano je slobodno vreme za individualne aktivnosti I uživanje. Za zainteresovane putnike postoji mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Ćele kule, Medijane i ulaska u Narodni muzej. Ćele kula, jedinstven spomenik na svetu – kula od ljudskih lobanja koja je sagrađena nakon bitke za oslobođenje Niša od osmanlijske vojske 1809. godine. Medijana je jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Srbiji iz doba kasne antike (III i IV vek); Građena je tokom vladavine cara Konstantina Velikog i njegovih naslednika. Po povratku u centar grada poseta Narodnom muzeju slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd i Novi Sad. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Doplata za 1/1 sobu 700,00 dinara.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video urđaji) sa svim pripadajućim troškovima autobusa, smeštaj hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, (bufet doručak i noćenje), u 1/2 i 1/2+1 sobama, razgledanje grada Niša i destinacija navedenih u programu (Krupajsko vrelo, manastir Ravanica i Manasija, vodopad Lisine I Čegar) u pratnji vodiča, troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: Fakultataivni izleti, ulaznice za individualne posete muzejima, lični troškovi  i ostale nepomenute usluge.

TRANSFERI:

Transfer Subotica, Sombor, Vrbas, Zrenjanin – 1.800,00 dinara

Transfer Kikinda i Vršac – 2.400,00 dinara

Minimum 6 prijavljenih putnika za realizaciju transfera.

FAKULTATIVNI IZLETI:  

  • Paket fakultativnih ulaznica (Narodni muzej, Ćele kula, Medijana*) – 500 dinara

*U trenutku objavljivanja programa ne možemo garantovati posetu lokalitetu Medijana.

  • Fakultativna večera u Nišu u restoranu Nišlijska mehana – 1.250,00 dinara

Prijave za izlete i večeru se vrše u agenciji prilikom prijave za putovanje.

Minimum 20 prijavljenih putnika za realizaciju izleta.

   HOTEL: 

Hotel Crystal Ice 3* smešten na 700 metara od centra Niša. Objekat Crystal Ice u ponudi ima restoran, bar i besplatan bežični internet. Sve klimatizovane i zvučno izolovane sobe sadrže radni sto i flat-screen TV sa kablovskim kanalima. Kupatila u sobama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Dodatne pogodnosti obuhvataju kablovsku televiziju. Recepcija objekta Crystal Ice radi non-stop. 

  Hotel je informativnog karaktera, a tačan naziv hotela biće poznati 10 dana pred put.

   NAPOMENE:

  • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
  • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

  Način plaćanja:

  • Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  • Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.
  • Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.
  • Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Niš 2020, je zaveden pod rednim brojem 50 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

Cenovnik br. 1 od 20.05.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA! 

Novi Sad, 20.05.2020.