Najlepše plaže na Kasandri

Poluostrvo Kasandra ima izuzetno lepu obalu, ali je urbanizacijom i zgradnjom brojnih hotela na samoj obali narušen njen prirodni izgled. Najbolji primer za to su oblast Sani, oblast između Kriopigija i Kalitee. Iako raspolaže manjim brojem divljih plaža kojima je ostao netaknut izgled, u odonosu na Sitoniju, postoji sasvim dobvoljan broj lepih plaža koje vredi posetiti. Navešćemo najlepše plaže po nama.

 

Najlepse plaze na Kasandri

Sani plaža-najveći deo ove prelepe plaže pripada čuvenom luksuznom kompleksu-Sani Resort. U pitanju je zaista jedna od najlepših plaža Kasandre, koju krasi beli pesak i kristalno čisto more tirkizne boje, a deo plaže je i zaštićena oblast zbog retkih ptica koje su ovde našle stanište.Iako veći deo plaže pripada hotelskom kompleksu, postoji i deo plaže ispred kafića Anemos koje je na raspolaganju posetiocima koji nisu gosti hotela.  U ovom delu plaže je često gužva, naročito vikendom kada dolaze Solunjani, a u sezoni se plaća i parking zajedno sa ulazom u kompleks. Vredi posetiti ovaj prelepi resort, njegovu crkvu, luksuznu marinu, uređen park, okupati se na divnoj plaži, uživati u prelepom zalasku sunca.

Siviri je mesto na zapadnoj obali Kasandre kje karakteriše dugačka plaža sa sitnim peskom, pa je idealno za porodice sa decom. Krasi ga lepo uređeno šetalište uz more.

Aigeopelagitika je jedna od najlepših plaža na Kasandri a nalazi se u Posidiju. Dugačka i prostrana peščana plaža sa dugim plićakom koja se nalazi u zavetrini, pa je more skoro uvek mirno. Deo plaže je uređen ali više prostora ima uza posetioce sa sopstvenom opremom. Na ovoj plaži nikad nema preterane gužve, s obzirom na njenu veličinu, pa možete uživati u potpunom miru. Poznati bar Cocus nalazi se na ovoj plaži.

Čuvena plaža Possidi Cape (Faros) u Posidiju predstavlja minijaturno poluostrvo, sprud koji se pruža duboko u more. Sve govori da je reč o zaista interesantnom delu obale. Plaža nije uređena, nema barova ni ležaljki, pa je potrebno da posetioci ponesu svoji opremu. Interesantna pojava je da je sa jedne strane često vetrovito (prema mestu Posidi), a sa druge strane (prema Egeopelagitici) veoma mirno.

Zaliv Chrousso je jedna izuzetno velika plaža na kojoj se nalazi mnogo barova. Na istu plažu se odnosi i  naziv Paljuri, jer se nalazi neposredno uz ovo mesto. Na istu plažu se odnosi i naziv Ksenija koje je najviše ušlo u upotrebu. Ova plaža  karakteristična po sitnom belom pesku i veoma dugačkom plićaku zaista predstavlja jednu od najlepših plaža Kasandre i idealna je za porodice sa decom. Gužve na plaži su naročito izražene tokom vikenda i u preiodu kada na plažu pristaju turistički brodići koji prevoze turiste sa Sitonijei ostatka Kasandre. Ova plaža je idealna za porodice sa decom. Na plaži se nalazi i jedan luksuzni hotel, jedan kamp kao i brojni sportovi na vodi.

Golden beach je još jedna lepa uvala na koju nailazimo idući prema Pefkohoriju, posle Paljurija. Prelepa plaža sa manje gužve, krupnijim šljunkom, kristalno čistim morem, u zavetrini, bez talasa i vetra. U zaleđu plaže je šuma, a na samoj plaži ima prirodnog hlada.

Jedna od najlepših plaza Kasandre svakako pripada mestu Kalitea. Plaža je dugačka, sa izuzetno dugačkim plićakom, mekim peskom a more je providno I čisto, izrazito tirkizne boje.

Najlepse plaze na Sitoniji

Na linku mozete pogledati kompletnu ponudu Grcke apartmanski smestaj : http://kompas.co.rs/grcka-letovanje-apartmani/

 

Najlepše plaže na Sitoniji

Drugi prst Halkidikija, Sitonija, po broju I lepoti plaza ne zaostaje ni za jednim grčkim ostrvom, a pojedine plaže mogu da pariraju plažama na mnogim egzotičnim destinacjama. Izdvojićemo samo neke, po nama najlepše I najpoznatije plaže.

Orange beach je možda I najpoznatija plaza Sitonije, a svakako je I jedna od najlepših. Specifična konfiguracija terena, glatke belo-sive stene, kristalno čisto more svetlo tirkizne boje, jedan beach bar, mnogo borovine čiji miris pomešan sa mirisom mora daje posebnu draž I čine pravi ugođaj. Velike gužve u sezoni su zagarantovane, pa treba poraniti da biste obezbedili slobodno mesto.

Kalamici je takođe jedna od najlepših plaza Sitonije. Čisto more predivne boje, nestvarno beo I mek pesak krase ovu čuvenu plažu. Na plaži postoji nekoliko beach barova, ali isto tako ima sasvim dovoljno mesta za goste koji vole das e osame I koriste sopstvenu opremu.

Karidi beach je dodir egzotike na Sitoniji koji ne treba propustiti! Neverovatna tirkizna boja mora, izrazito dug plićak  I beo pesak učiniće da se osećate kao da ste na nekom egzotičnom ostrvu. Velika prednost je prirodan hlad na plaži, koji je zajedno sa dugim plićakom čini idealnom  plažom za porodice sa decom.

Lagomandra beach je svakako jedna od najlepših I najpoznatijih plaza Sitonije. Deo plaže pripada istoimenom hotelskom kompleksu I uređen je, ali postoji I drugi deo plaže, neuređen ali sa mnogo hladovine koju pravi gusta borova šuma u zaleđu. Plaža je sa malo krupnijim peskom, relativno brzim prelaskom u dubinu I kristalno čistim morem. Lagomandra je ponositi nosilac plave zastavice za kvalitet vode I obale I siguno će zadovoljti potrebe svih gostiju. Zbog velike popularnosti možete računati na gužvu, naročito vikendom.

Klimataria je još jedna u nizu preleših plaza Sitonije. Dugačka, široka, prostrana, sa belim peskom I kritalno čistim morem. Nalazi se na jugu Sitonije, u blizini Sikije. Idealna je za porodice sa malom decom.

Lagonisi plaza oduševiće vas bojom mora. Ova prelepa plaza nalazi se na istočnom delu Sitonije I najvećim delom je organizovana I pripada kafiću. Poznata je potirkiznom moru, belom pesku a ima I prirodnog hlada.

Kalogria je peščana plaza sa prirodnim hladom I dugim plićakom koja je izuzetno posećena, naročito u sezoni pa su I gužve neizbežne.

Trani Ammouda je izuzetno prostrana plaza, duga skoro dva kilometra sa prelepim pogledom na Atos koji će vas ostaviti bez daha. Idealna je za one koji ne vole gužvu I za celodnevni boravak.

Platanitsi je uređena plaza koja pripada kampu, pa se na nju plaća ulaz. Plaža je dosta prostrana, sa sitnim šljunkom, odličnim barom I muzikom, ali I nešto češćim vetrom.

Armenistis je čuvena plaza Sitonije koje će vas oduševiti tirkiznom bojom mora I šumom u zaleđini. I ova plaza pripada kampu pa se ulaz naplaćuje.

Thalatta beach je još jedna prelepa plaza Sitonije koja pripada kampu. Stenovitog je okruženja I sa dosta prirodnog hlada u zaleđu, dok je more tirkizno plavo, sa dosta brzim prelaskom u dubinu . Standardni sadržaji kampa, zajedno sa sportovima na vodi odgovoriće potrebama svih turista.

NAJLEPŠE PLAŽE HALKIDIKIJA