MOSTAR

Blagaj i Sarajevo

26/27.09.2020.  

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

 1. Dan (petak 25.09.2020.) – Novi Sad – Beograd – …

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Novog Sada u 23:00h sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak iz Beograda (26.09.2020. noć petak/subota) na parkingu kod Arene na Novom Beogradu u 00:15h (tačno mesto polaska će biti još naknadno naznačeno). Direktna vožnja do Mostara sa usputnim zadržavanjima zbog potrebnih pauza i obavljanja carinskih formalnosti.

 1. Dan (subota 26.09.2020.) – …. Mostar

Po dolasku sledi panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča. Mostar nije samo obnovljeni Stari most. Mostar nudi puno skrivenih lepota za koje retki znaju. Prema turskom putopiscu Evliju Čelebi, ime grada Mostar je dobio po čuvarima mostova koji su se zvali ”mostari“. Obilazak grada obuhvata: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel posle 14:00 časova. Popodne je planiran fakultativni odlazak u Blagaj, koji se nalazi u blizini Mostara, na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Povratak u Mostar. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. Dan (nedelja 27.09.2020.) – Mostar – Sarajevo – Beograd – Novi Sad

Doručak. Napuštanje hotela. U 09:00 časova polazak za Sarajevo. Po dolasku sledi razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju planiran je oko 17:00 časova. Direktna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu do Srbije sa usputnim zadržavanjima zbog potrebnih pauza i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd i Novi Sad oko ponoći (noć nedelja/ponedeljak) u zavisnosti od zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj programa.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
 • Smeštaj u Hotelu Bristol u Mostaru, u 1/2 i 1/2+1 sobama sa uključenim doručkom.

Hotel je informativnog karaktera, a tačan naziv će se znati 10 dana pre početka putovanja.

 • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
 • Vodički servis i organizacioni troškovi.
 • Test trenutno nije potreban i ne postoje trenutna ograničenja za ulazak u zemlju.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji KOMPAS po ceni od 125 dinara po osobi po danu; COVID osiguranje iznosi 188,00 dinara po osobi i danu.
 • Fakultativni program – Blagaj – 500,00 dinara po osobi, plaća se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana;
 • Individualni troškovi i ulaznice;
 • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja. Postoji mogućnost plaćanja čekovima na tri rate od završetka putovanja, kao i platnim karticama Banke Intesa na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate i uvećanja isključivo u agenciji Kompas u poslovnicama u Novom Sadu i Beogradu. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.  

    NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.

–        Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.                             

Program Mostar i Sarajevo, je zaveden pod rednim brojem 106 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                                                    

 Cenovnik br. 1 od 21.08.2020. 

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!                                                                                                             Novi Sad, 21.08.2020.