Jednodnevni izlet
MANASTIRI FRUŠKE GORE
NOVO HOPOVO – VRDNIK – JAZAK – BEOČIN

POLASCI: 25. jun, 30 jul, 27. avgust, 03. septembar, 8. oktobar 2017.
CENA ARANŽMANA: 995,- dinara

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Na Fruškoj gori nekada je bilo 35 srpskih pravoslavnih manastira, od kojih je nakon svih razaranja i pustošenja sačuvano 16 . Zbog velike koncentracije i značaja, mnogi fruškogorske manastire nazivaju Srpskom Svetom gorom.

PROGRAM PUTOVANJA
Sastanak grupe u 7.45h na parkingu preko puta „Buvljaka“ i polazak u 8.00h. Vožnja prema Fruškoj gori. Obilazak započinjemo posetom manastiru Hopovo, jednom od najlepših manastira na Fruškoj gori za koji se smatra da je prva zadužbina Đorđa Brankovića. Nastavak programa i obilazak manastira Vrdnik (Ravanica) i Jazak: Manastir Vrdnik (Sremska Ravanica) prvi put se pominje 1589. godine. Stradao je u vreme austro-ugarskih ratova, a obnovili su ga monasi manastira Ravanica 1697. godine. U Vrdnik su monasi doneli mošti kneza Lazara i od tada se ovaj manastir naziva i Sremska Ravanica. Manastir Jazak je najmlađi fruškogorski manastir, građen od 1736. do 1758. godine i arhitektonski je biser u mešavini stare srpske arhitekture, baroka i islamskog uticaja. Pauza za kafu i odmor. Nastavak programa i obilazak manastira Beočin, koji se prvi put se spominje 1622. godine, sadašnji hram je građen od 1728. i 1740. godine, a konaci od 1728. do 1741. godine.
Povratak u Beograd na mesto polaska je oko 19.00h. Kraj programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Plaćanje je u dinarima. Celokupan iznos aranžmana gotovinski ili do 2 mesečne rate platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu ili čekovima građana na 2 jednake mesečne rate bez kamate.
Deca do 15 godina starosti plaćaju 500 dinara.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE
Prevoz autobusom turističke klase (klima, audio, video), vodički servis i organizacija aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE
Lične troškove i sve nepomenute usluge.
MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA: 45 plativih putnika aranžmana. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo da otkaže program najkasnije 7 dana pre polaska. Rok za prijavu je do popune mesta.

Program putovanja br. 1 od 24.05.2017.
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.