Letovanje u Grčkoj sa psom – Pet friendly vile i apartmani

Doslo je vreme  da krenete na odmor, ali imate problem sa kucnim ljubimcem. Kome ga ostaviti na cuvanje ili da li ga povesti sa sobom. Sta je potrebno od papriologije da bi I vas kucni ljubimac uzivao sa vama na godisnjem odmoru.

Za putovanje u Grčku, kao i ostale zemlje u okruženju koje su u Evropskoj Uniji, neophodno je da je pas (važi i za mačke takođe) bude vakcinisan pre puta vakcinom protiv besnila i vakcinom protiv zaraznih bolesti. Ako jedinka nije bila obeležena na neki od propisanih načina (mikročip, tetovir broj), pri vakcinaciji protiv besnila ćete i to obaviti.

48 sati pre puta neophodno je da kod svog veterinara obavite klinički pregled svog ljubimca i dobijete Potvrdu o zdravstvenom stanju kojom ovlašćeni licencirani veterinar garantuje da Vaš ljubimac ne pokazuje vidne znake kliničkog oboljenja.

Po zakonu u Grčkoj, psima nije dozvoljeno kupanje na uređenim i organizovanim plažama. Međutim, često ih viđamo da se brčkaju i na takvim plažama, naročito pse male rase.

Veći psi se takođe mogu videti na urbanijim plažama, ali dosta ređe, jer se tu obično nađe neko od turista ili vlasnika barova na plaži ko negativno reaguje. Sam boravak psa na urbanim plažama nije zabranjen ako se pas drži na uzici i sa korpom, ali kupanje jeste.

Iz tog razloga, ali i kako biste se vi osećali prijatnije i opuštenije preporučujemo vam da ipak izbegavate plaže na kojima je gužva i kupanje ispred beach barova.

 

Letovanje u Grckoj sa psom

Pogledajte u nasoj ponudi vile koje primaju pse:

 

Letovanje u Grckoj sa psom

 

Iako se objekat nalazi na spisku pet frendly smestaja, nasa je obaveza da hotelu ili vili posaljemo upit, I da sa njima potvrdimo dostupnost pet frendly soba.

Prevoz kucnih ljubimaca je ili avionski ili sopstveni prevoz. Ne postoji mogucnost transporta kucnih ljubimaca autobusom.

Vecina smestaja aprima kucne ljubimce do 9 kg , dok putnici sa vecim kucnim ljubimcima  vrlo tesko mogu da nadju odgovarajuci smestaj. Kod nekih smestaja postoji I doplata za smestaj pasa , dok deo pet friendly hotela I vila sobe ima iskljucivo u bungalovima ili prizmelju.

 

Letovanje u Grckoj sa psom

Hoteli koji primaju kucne ljubimce :

Letovanje u Grckoj sa psom

Kompletnu ponudu apartmana u Grckoj pogledajte na linku : http://kompas.co.rs/grcka-letovanje-apartmani/

Letovanje u Grčkoj sa psom – Pet friendly vile i apartmani