Leptokarija apartmani

LEPTOKARIA APARTMANI LETO 2020 –  do 15% POPUSTA

Leptokaria (selo lešnika) se nalazi u podnožju planine Olimp, na oko 100 km od Soluna. Smatra se za jedno od najlepših letovališta u Grčkoj.  Dugo šetalište, toplo more i prelepa peščana plaža samo su neki od čari koje Leptokarija poseduje.

Ovo mesto idealno je i za porodice sa decom, za one koji žele malo mirniji odmor, ali i za mlade koji, osim odmora žele i provod. Mnoštvo prodavnica, taverni, kafića, restorana, butika i letnja vreva, pečat su Leptokarije. Mesto poseduje mnoštvo igraonica, zabavnih parkova, kao i ogroman park sa dečijim zanimacijama,  ljuljaškama, toboganima itd.

Svake večeri kroz Leptokariju kruže dva vozića, koji po relativno niskim cenama, voze turiste u obliazak. Glavna ulica je I glavno šetalište gde se nalaze mnogoborjni kafići, restorani. Za one koji su željni zabave i provoda, uz samu plažu stacionirane su diskoteke i barovi gde se do ranih jutarnjih časova mogu opustiti uz stranu, ali i srpsku muziku.

Cene su mnogo niže u odnosu na druga letovališta. U većini privatnih radnji, turistima je omogućen popust na već snižene proizvode. Kafići i restorani nude svoje specijalitete po veoma niskim cenama. Ipak, najjeftinija je pijaca utorkom, gde se osim svežeg voća i povrća, mogu naći vrlo kvalietna odeća i obuća.

Dobra putna mreža, povezuje Leptokariju sa svim okolnim mestima koje možete obići. Mesto poseduje sve sto je potrebno jednom gradu, tako da i u hitnim slučajevima ne morate brinuti.

Turisti se u Leptokariji osećaju kao kod kuće. Meštani su veoma gostoljubivi I većina njih govori srpski jezik, tako da komunikacija nije otežana. Leptokaria je jedno od malobrojnih letovališta gde možete konzumirati vodu sa česme. Zanimljivo je to da noću nema vrućina jer sa Olimpa duva lagani vetar.

Leptokarija poseduje jednu veliku plažu. Gradska plaža je dugačka oko 5 km i nosilac je Plave zastave, što govori u prilog čistoće i kvalitetu vode. Uz naručeno piće u bilo kom od mnogobrojnih kafića, turisti dobijaju suncobran i ležaljku, tako da nošenje asura, peškira i suncobrana nije potrebno.

Plaža Skotinas se nalazi na 5 km od Leptokarije i posebno je interesantna za porodice sa decom. Plaža Milos se nalazi na oko 2 km od letovališta. Poseduje sportske terene tako da možete i da se zabavite tokom dugog dana na plaži. 

 

 

 

Vila Katerina - Leptokaria

Vila Katerina se nalazi u mirnom delu Leptokarije koja se nalazi  na oko 100 metara od mora i nedaleko od centra letovališta.