NOVO U PONUDI      

KRSTARENJE  VOLGOM 2020

SAMARA – JAROSLAVLJ – SAMARA

Polazak:

08.06 – 15.06.2020.                            

8 dana / 7 noćenja                               

Brod: FJODOR DOSTOJEVSKI

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Dan 1 (07.06) 08.06  BEOGRAD – SAMARA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd 07.06 u 22:45 časova, dva sata pre poletanja. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu 08.06 u 00:45 časova (let SU 2093). Dolazak na moskovski aerodrom i presedanje na let za Samaru. Dolazak u Samaru u 09:10 časova po lokalnom vremenu. Dolazak u Samaru, jedan od 15 milionskih gradova Rusije, sa najdužim rečnim tokom. Jedno od značajnijih znamenja Samare je muzej kosmonautike Samara Kosmičeskaja, ispred kojeg se nalazi prava raketa Sojuz, visoka 51 metar. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom muzeju “Bunker Staljina” i degustacijom piva u pivari “Žiguljovskoje”. Isplovljavanje u 18:00 časova. Večera. Noćenje.

Večera. Noćenje.

Dan 2  09.06 BOLGAR (08:00 – 11:00) I KAZANJ (17:00 – 21:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Bolgar, mesto od 8.000 stanovnika na levoj obali Volge. Nekada najveći trgovinski centar, u 13. veku jedan od najvažnijih gradova Zlatne Horde. Tokom pešačkog razgledanja videćemo džamiju, stari vodovod, mostove, muzej istorije i arhitekture, muzej Kurana, kao i Državni istorijski i arheološki park Bolgar, koji je uključen u spisak svetske kulturne baštine UNESCO. Isplovljavanje. Ručak.

Uplovljavanje u Kazanj, glavni grad Republike Tatarstan, islamski centar Rusije, grad koji ima i naziv „treća Ruska prestonica“.  Panoramsko razgledanje grada autobusom: Kazanski Kremlj, Crkva Preobraženja, džamija Kul-Šarif, Kazanjski Univerzitet, ulica Bauman (pešačka zona), Trg Tukaja. Slobodno vreme. Večera. Isplovljavanje. Noćenje.

Dan 3  10.06 ČEBOKSARI (10:00 – 13:00) I KOZMODЕMJANSK (16:00 – 19:00) 

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Čeboksari, grad na Volgi sa nešto manje od pola miliona stanovnika. Grad odlikuje veliki broj crkava, manastira i kulturnih objekata, zbog čega grad sa pravom nosi naziv „najlepši biser na ogrlici Volge“. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Isplovljavanje. Ručak. Uplovljavanje u Kozmodemjansk, grad od oko 20.000 stanovnika, u autonomnoj republiki Marij El. Pešačko razgledanje grada, poseta etnografskom muzeju pod otvorenim nebom. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 4  11.06 GORODEC (14:30 – 17:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Gorodec, jedan od najlepših drevnih ruskih gradova, star osam i po vekova, čiji je osnivač ruski knez Jurij Dolgorukij, koji je smatra i osnivačem Moskve. Gorodec je pravi grad-muzej i centar starih zanata i slikarstva. U njemu postoji turističko-muzejski kompleks „Grad Majstora“, posvećen domaćoj radinosti i starim zanatima. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 5 12.06 JAROSLAVLJ (09:00 – 13:00) I KOSTROMA (17:30 – 21:00)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj, grad sa preko 600.000 stanovnika, jedan od najznačajnijih Centralnom Federalnom Okrugu, kome pripada i Moskva. Jaroslavlj odlikuje veoma lepo sređeno priobalje, na obe obale Volge, blizu ušća reke Kotoroslj u Volgu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: poseta Spaso-Preobraženskom Manastiru, sa crkvom Svetog Spasitelja, najstarijom u gradu. Sa kula i zidina pruža se fantastičan panoramski pogled na grad. Isplovljavanje. Ručak.

Uplovljavanje u Kostromu, grad star 8 vekova. U Kostromi se nalazi Ipatijevski Manastir Svete Trojice, prvobitno osnovan u 14. veku, od strane Tatarskog kneza Četa, osnivača dinastije Godunovih. Manastir se, prema predanjima, smatra kolevkom ruske vladarske dinastije Romanov, jer se u njemu Mihail Romanov, zajedno sa majkom Martom, tu skrivao kad mu je život bio u opasnosti. Tu se takođe nalazi i veoma cenjena kolekcija ikona, onih koje su „preživele“ oktobarsku revoluciju. Tokom razgledanja videćemo i spomenik Ivanu Susanjinu, ruskom seljaku – heroju koji je odred poljskih vojnika, poslat da ubije Mihaila Romanova, odvevši ih na neprohodno močvarno tlo, gde su svi vojnici, kao i Ivan, skončali svoj život. Obilazak Požarne Kule, visoke 35m.  Večera. Isplovljavanje. Noćenje.

Dan 6  13.06 NJIŽNJI NOVGOROD (15:00 – 19:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Njižnji Novgorod, sa oko 1.250.000 stanovnika peti grad u Rusiji po broju stanovnika. Grad koji je do 1990. godine nosio naziv Gorki, po ruskom pesniku Maksimu Gorkom, koji je u njemu i rođen. Nalazi se na ušću reke Oke u reku Volgu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: ulica Boljšaja Pokrovskaja (glavna pešačka ulica), gradska tvrđava (Kremlj), zgrada državne banka.  Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 7 14.06 PLOVIDBA

Slobodno vreme na brodu, za odmor i druge aktivnosti, uz sve obroke. Noćenje.

Dan 8 15.06 SAMARA – BEOGRAD

Doručak. Uplovljavanje u Samaru oko 11h. Transfer do aerodroma, let za Moskvu u 17:25 časova po lokalnom vremenu (let SU1213). Sletanje u Moskvu u 18:25 časova po lokalnom vremenu. Let za Beograd u 20:15 časova po lokalnom vremenu (let SU2092). Dolazak u Beograd u 22:20 časova po lokalnom vremenu. Kraj usluge.

Jednokrevetne kabine isključivo na upit.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– Avioprevoz letovima kompanije Aeroflot na relaciji Beograd – Moskva – Samara / Samara – Moskva – Beograd;

– Troškove avio-taksi (podložno je promeni);

– Smeštaj na brodu u odgovarajućim kabinama (7 noćenja), na bazi šest punih pansiona i jednog polupansiona;

– Prtljag (čekirano do 23kg + ručni prtljag do 10kg);

– Transfere prema programu;

– obilaske prema programu;

– Usluge lokalnih vodiča i usluge pratioca grupe;

– zabavni program na brodu;

– kapetansku večeru.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– Bakšiš za posadu broda;

NAPOMENE:

 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije;
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da sami, kod nadležnog konzulata, provere uslove ulaska na teritoriju Rusije. Državljanima Republike Srbije viza za ulazak na teritoriju Ruske Federacije nije potrebna;
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
 • WI-FI signala na brodu ima samo u barovima!
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Brod „FJODOR DOSTOJEVSKI“

Brod je sagrađen 1981. godine u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj.

DImnenzije broda: dužina 125m, širina 16,7m. Ima četiri palube, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom.

Sve dvokrevetne kabine su spoljašnje. Površina dvokrevetnih kabina –  oko 7.6m2.

Brod ima: restoran, 2 bara, koncertnu salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, sunčanu palubu.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica – 220V, plakar, frižider.

Minimum putnika za realizaciju programa je 30;
Uslovi plaćanja:
40%  prilikom rezervacije, ostatak 21 dan pre putovanja; Plaćanje po srednjem kursu NBS na dan sklapanja Ugovora

Uslovi otkaza aranžmana:

Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:

 • 5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana pre početka putovanja,
 • 15% od 90 do 45 dana pre početka putovanja,
 • 30% od 44 do 29 dana pre početka putovanja,
 • 50%od 28 do 22 dana pre početka putovanja,
 • 80% od 21 do 15 dana pre početka putovanja,
 • 95% od 14 do 6 dana pre početka putovanja,
 • 100%od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

Primenjuju se Opšti uslovi agencije “Apelsin” iz Moskve.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.

Cenovnik br. 1, 11.01.2020.