JEDNODNEVNI IZLET

13.09.2020. 

KRSTARENJE EVROPSKIM AMAZONOM

sa posetom Somboru i Apatinu

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Program putovanja:

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici u 07:00 časova. Direktna vožnja panonskom ravnicom do Sombora, veličanstvenog grada na severu Bačke. Sombor, grad bogate kulturne baštine, čuvar stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela. Nadaleko je poznat i po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena. Po dolasku sledi kraća šetnja centrom grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Nastavak putovanja do Apatina. Odlazak u Marinu Apatin i ukrcavanje na katamaran (grupa će biti podeljena u dva dela, jer je maksimalni kapacitet katamarana 20 osoba). Jednočasovno krstarenje evropskim Amazonom. Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ je zaštićeno prirodno dobro I kategorije koje se prostire uz levu obalu reke Dunav, od 1367. do 1433. km njegovog toka. Područje rezervata je složen mozaik vodenih i kopnenih ekosistema. Najveći deo rezervata pokriven je kompleksima ritskih plavnih šuma. Ovakvi očuvani izvorni biotopi retko gde se mogu sresti, kako kod nas, tako i u Evropi. Deo je velikog ritskog kompleksa koji se proteže i kroz susednu Mađarsku i Hrvatsku. Nakon krstarenja, ukoliko vremenski uslovi dozvole, odlazak na plažu u blizini Marine Apatin, gde se možete osvežiti ili ručati snack baru na samoj plaži.

Planirani povratak za Novi Sad je u 18:00 časova. Dolazak na početna odredišta je oko 21 čas. Kraj programa.

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

–        Prevoz udobnim autobusom turističke klase prema programu;

–        Vodički servis iz agencije;

–        Krstarenje Gornjim Podunavljem, katamaranima, u trajanju od 1 sat;

–        Organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

–        Individualne ulaznice;

–        Ručak ;

–        Individualni troškovi ;

–        Sve programom nepomenute usluge.

    NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.

–        Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Krstarenje evropskim Amazonom, je zaveden pod rednim brojem 108 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

Cenovnik br. 1 od 03.09.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 03.09.2020.