Kipar

KIPAR

Kipar je treće po veličini ostrvo u Evropi i u istočnom je delu Sredozemnog mora. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji dugoj preko 10.000 godina, brojnim arheološkim nalazištima, lepo uređenim letovalištima, prelepim peščanim plažama, dobro opremljenim hotelima, toploj mediteranskoj klimi, zanimljivim dešavanjima, noćnim klubovima i bogatom noćnom životu, kulinarskim specijalitetima i kvalitetnom vinu, ostrvo je postala omiljena destinacija za odmor velikog broja turista

Kipar

Larnaka

Larnaka je grad na istočnoj obali, treći po veličini grad na Kipru. Jedan je od najstarijih gradova na Kipru, u čiju luku pristaju luksuzne jahte turista koji uživaju u čistim plažama, kristalno plavom moru, bogatom noćnom životu i mnogobrojnim festivalima.

Kipar

Limasol

Limasol je drugi po veličini grad i jedan od dva najpoznatija letovališta na Kipru. Predstavlja glavnu trgovačku luku i važan turistički centar. Nalazi se u južnom delu ostrva u zalivu Akrotiri između dva antička grada „Amatus“ i „Kurion“ i 69 km je udaljen od Larnake.

Kipar

Pafos

Ukoliko volite mirnije letovanje ili težite da na Kipru sretnete nešto od onog prepoznatljivog iz Grčke, onda je najbolji izbor Pafos. Ne razlikuje se od većine manjih grčkih letovališta i udaljen je od Limasola samo 35 minuta.

Kipar

Aja Napa

Aja Napa se nalazi na samo 37 kilometara  severno od Larnake i isključivo je turističko mesto koje leti vaskrsava kada sve vrvi od života i smatraju ga najluđim mestom za provod na Kipru. Oni hrabriji ga shodno energičnosti, mladosti, glasnoj muzici i utrošenom alkoholu upoređuju sa Ibicom.

Kipar

Protaras

Protaras – je živopisno turističko naselje koje se proteže duž „zaliva smokava“ na jugoistočnoj obali ostrva, na oko 45km od aerodrome Larnake. Protaras karakteriše mirno, čisto i toplo more, tako da je ovo letovalište idealno za porodice sa malom decom.

Kipar