KYOTO

JAPAN IZ BAJKE

13.09.-22.09.2017

 Kjoto je grad gde ćete pronaći Japan iz vaše mašte: zen bašte, kolibe pesnika skrivene među drvećem bambusa, prolazi kroz kapije hramova, gejše koje nestaju iza vrata tradicionalnih restorana, zlatni hramovi koji plove na mirnim vodama. Kjoto je sedište japanske tradicionalne kulture i mesto gde su se odigrali mnogi značajni događaji za istoriju Japana. Sa 17 lokacija pod zaštitom UNESCO-a, više od 1600 budističkih hramova i preko 400 Šinto hramova, Kjoto je takođe jedan od najbogatijih gradova svetu kad je u pitanju kultura.  Može se reći da je u rangu sa Parizom, Londonom i Rimom kao jedan od onih gradova koji bi svako trebalo da poseti bar jednom u životu i naravno među prvima na listi kada posećujete Japan.

 

Program putovanja

 1.dan 13.09.2017. BEOGRAD – DOHA

Sasatanak grupe na aerodormu Nikola Tesla, kod šaltera za informacije u 10:00 časova. Let za Tokio preko Dohe kompanijom Qatar Airways, let broj QR 323. Let za Dohu je u 12:25 časova. Sletanje u Dohu je planirano po redu letenja u 18:25 časova po loklanom vremenu.

2.dan 14.09.2017. DOHA – TOKIO

Nastavak putovanja za Tokio kompanijom Qatar Airways, let broj QR 806 u 02:40 časova. Sletanje u Tokio je planirano po redu letenja u 18:40 časova (let traje oko 10h). Nakon obavljenih pasoških i carinskih kontrola planiran je organizovani transfer do hotela uz asistenciju loklanog predstavnika na engleskom jeziku. Transfer traje u proseku oko 01:30 časova. Planirani dolazak u hotel je oko 21:00 čas.  Smestaj. Odmor. Noćenje.

3.dan 15.09.2017. TOKIO

Doručak. U 09:00 časova planirano je celodnevno razgledanje grada panoramski i pešački u pratnji loklanog vodiča na engleskom jeziku. Tokio je glavni grad Japana i jedan od najmnogoljudnijih na svetu, a krasi ga jedinstvena atmosfera s pregršt atraktivnosti za posetiti. Posetićemo Miji Jingu Shrine je Šinto hram posvećen dušama cara Meidžija i carice Šoken. Nakon njihove smrti hram je izgrađen u spomen na njih. Ova palata se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u širem centru grada. Tu je i čuveni Tokio Tower najviša građevina u Tokiju, vsoka 450m sa čijeg vrha se pruža jedan od najlepših pogleda na najveću urbanu sredinu na svetu. Predviđen je i odlazak u Asakusa distrikt gde ćete imati priliku da posetite jedan od najpoznatijih hramova u Tokiju Senso-ji Temple. Ašakuša je oblast gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Nakon kraće pause za odmor i uživanje sledi krstarenje rekom Sumida. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja, gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajuma, i odmoriti se u miru i zelenilu. Povratak u hotel je planiran oko 17:00 čaova. Odmor. Noćenje.

4.dan 16.09.2017. TOKIO – KYOTO

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak na železničku stanicu u pratnji lokalnog vodiča (prtljag će bezbedno biti transportovan posebnim prevozmo do hotela u Kyotu). Direktna vožnja japanskim brzim vozom do Kyota. Imaćete priliku da uživate u nezaboravnoj vožnji i u panoramskim pogledima na čuvenu planinu Fudži – najviša planina u Japanu, visine 3776 metara. Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika”, a sam Fudži je poslednju erupciju imao 1707. godine. Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetilišta na samoj planini. Za Fudži se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije. Kyoto je bio prestonica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u centralnom delu

ostrva Honšu, i ima oko 2000 hramova i svetilišta, a veći deo grada se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine od 1994. godine. Po dolasku sledi upoznavanje sa loklanim vodičem i poludnevno razgledanje grada koje obuhvata posete: Kinkaku-ji hram, Royoan hram, Nijo-jo zamak. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

5./6. dan 17/18.09.2017. KYOTO

Doručak.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odmor. Noćenje.

7.dan 19.09.2017. KYOTO – NARA – OSAKA

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Prtljag (koji treba da se spusti na recepciju hotela najkasnije do 07:30h) se posebno transportuje i biće dostavljen na recepciju hotela u Osaki. Odlazak na celodnevni izlet u Naru u pratnji loklanog vodiča na engleskom jeziku. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. U ovom gradu, nadomak Kyota, nalazi se sedam hramova i nekoliko arheoloških nalazišta, po čemu je i specifičan. Razgledanje započinjemo važnim Šinto hramom Fushimi Inari Shrine, koji se nalazi u južnom Kyotu. Poznat je po svojim stazama koje formiraju hiljadu Vermilion Torii kapija. Todaiji Inari Shrine je zvanično najveća građevina od drveta na svetu, a u njemu se nalazi kolosalna bronzana statua Daibutsu Bude. Hram je smešten u čuvenom parku Jelena – Nara Deer Park, veoma poštovane životinje u japanskoj mitologiji. Potporni stubovi na dnu imaju rupe veličine Budine nozdrve. Popularno je verovanje da će svako ko uspe da se provuče kroz jednu od ovih rupa, doživeti prosvećenje u sledećoj reinkarnaciji. U hramu se nalazi bronzana lampa koja potiče iz 8. veka i predstavlja najstarije blago ovog hrama. Park u kome se sam hram nalazi, Nara park je spomenik prirodne lepote osnovan 1880. godine. Prostire se na preko 600 ha površine, a parkom se slobodno kreće više od 1200 divljih sika-jelena koje posetioci mogu hraniti i uživati u njihovom društvu. Tu je i svetilišta Kasuga Shrine, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

8.dan 20.09.2017. OSAKA – TOKIO

Doručak. Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Prtljag (koji treba da se spusti na recepciju hotela najkasnije do 07:30h) se posebno transportuje i biće dostavljen na recepciju hotela u Tokiju. Celodnevno razgledanje Osake u pratnji lokalnog vodiča na Engleskom jeziku. Ovo je interesantna metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile” vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta visećoj bašti i zgradi Umeda. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na voz i direktna vožnja do Tokija. Po dolasku upoznavanja sa lokalnim vodičem i transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

9.dan 21.09.2017. – TOKIO – DOHA

Doručak. Napuštanje soba po uslovima hotela. Smeštaj prtljaga, do polaska, u posebno naznačene prostorije. Transfer do aerodroma Narita uz asistenciju lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Let za Dohu kompanijom Qatar Airways let broj QR 807 je planiran po redu letenja u 22:20 časova.

10.dan 22.09.2017. – DOHA – BEOGRAD

Sletanje u Dohu je predviđeno u 03:40 časova (let traje 11.20h). Let za Beograd kompanijom Qatar Airways let broj QR 231 je planiran u 07:00 časova po lokalnom vremnu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla je u 11:25 časova po redu letenja. Kraj programa.

 

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu : pdf

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:  Avio prevoz na relaciji Beograd – Tokio – Beograd sa presedanjma u Dohi sa uključenim svim pripadajućim taksama koje us podložne minimalnim promenama do poklaska (QATAR AIRWAYS), smeštaj u Tokiju (3 noći), Kjotu (3 noći) i Osaki (1 noc) u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom, karte vozom prema navedenom programu, transferi prema programu, turistički program prema navedenom itinereru, usluge pratioca grupe iz agencije, usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku i organizacioni troškovi.  

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: Kotizacija za učešće u radu kongresa, međunarodno zdravstveno osiguranje, lični troškovi i programom sve nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA

40% prilikom rezervacije, a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski ili platnim karticama najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja; Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke  INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu; Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 3 dana, a najkasnije 21 dana pred put; Krajnji rok za prijavu putnika: 17.03.2017. – broj mesta je ograničen.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.   2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. 3) Za državljanje Republike Srbije viza za Japan nije potrebna. Molimo putnike koje ne poseduju pasoš Republike Srbije da se u ambasadi Japana, u matičnoj zemlji, obrate oko informacija vezanih za vizni režim.

 UKRATKO O JAPANU

Teritorija:

Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.288.419
Stopa priraštaja: 0.24 %
Gustina naseljenosti: 337/km2
Glavni grad: Tokio (oko 12,04 miliona stanovnika)
Administrativna podela: 1 to (Metropolis) – Tokio; 1 do (okrug) – Hokaido; 2 fu (gradske prefekture) – Osaka i Kjoto, i 43 ken prefekture.
Najveći gradovi: Tokio, Jokohama, Osaka, Nagoja, Saporo, Kobe, Kjoto, Fukuoka, Kavasaki, Saitama, Hirošima, Sendai, Kitakjušu, Ćiba.
Najveće prefekture: Tokio, Kanagava, Kjoto, Okinava.

Religija:

Shinto (šinto) – 106 miliona; budizam – 91.5 milion; hrišćanstvo – 2 miliona; ostale religije – 1 milion pripadnika.
Najzastupljeniji je verski sinkretizam – mešavina dve najzastupljenije religije, budizma i šintoizma.
Često se kombinuju prakse iz hriščanstva, šinto rituala i budizma.

Državno uređenje:

Uređenje: parlamentarna monarhija
Ustav: Ustav Japana (na snazi od 1947. godine)
Šef države: Njegovo carsko visočanstvo, car (Tenno) Akihito
Skupština: Predstavnički dom (Shugiin) i Dom savetnika (Sangiin)

Državna zastava: Hinomaru (“Sunčev krug”)
Državna himna: Kimigajo (Kimigayo – “The Reign of Our Emperor”)

Dodatne informacije za putovanje u Japan:

Vremenska zona: GMT+ 09:00 (trenutno lokalno vreme u Srbiji + 08:00)
Valuta: Japanski Jen (Yen) ( 1 američki dolar = cca. 93,73 jena)
Napon: 100/110 V, 50 & 60 Hz
Vožnja: vozi se levom stranom. Neophodna je međunarodna vozačka dozvola države iz koje posetilac dolazi.
Zdravstvena pitanja: voda je dobra za piće; zdravstvene usluge na visokom nivou.
Vreme leta: za Tokio iz zapadnoevropskih gradova (London) – 12 sati
Aerodromi: Narita (Tokio), Haneda (Tokio), Kansai (Osaka, Kobe)
Luke: Nagoja, Kobe, Jokohama…
Železnica: Japan Railways (JR) i brzi vozovi Šinkansen linije

Agencija posrednik KOMPAS tourism &travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.

 Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika.

 PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.

Novi Sad, 11.01.2017.          

KYOTO

JAPAN IZ BAJKE

13.09.-22.09.2017

   Kjoto je grad gde ćete pronaći Japan iz vaše mašte: zen bašte, kolibe pesnika skrivene među drvećem bambusa, prolazi kroz kapije hramova, gejše koje nestaju iza vrata tradicionalnih restorana, zlatni hramovi koji plove na mirnim vodama. Kjoto je sedište japanske tradicionalne kulture i mesto gde su se odigrali mnogi značajni događaji za istoriju Japana. Sa 17 lokacija pod zaštitom UNESCO-a, više od 1600 budističkih hramova i preko 400 Šinto hramova, Kjoto je takođe jedan od najbogatijih gradova svetu kad je u pitanju kultura.  Može se reći da je u rangu sa Parizom, Londonom i Rimom kao jedan od onih gradova koji bi svako trebalo da poseti bar jednom u životu i naravno među prvima na listi kada posećujete Japan.

 

Program putovanja

 1.dan 13.09.2017. BEOGRAD – DOHA

Sasatanak grupe na aerodormu Nikola Tesla, kod šaltera za informacije u 10:00 časova. Let za Tokio preko Dohe kompanijom Qatar Airways, let broj QR 323. Let za Dohu je u 12:25 časova. Sletanje u Dohu je planirano po redu letenja u 18:25 časova po loklanom vremenu.

2.dan 14.09.2017. DOHA – TOKIO

Nastavak putovanja za Tokio kompanijom Qatar Airways, let broj QR 806 u 02:40 časova. Sletanje u Tokio je planirano po redu letenja u 18:40 časova (let traje oko 10h). Nakon obavljenih pasoških i carinskih kontrola planiran je organizovani transfer do hotela uz asistenciju loklanog predstavnika na engleskom jeziku. Transfer traje u proseku oko 01:30 časova. Planirani dolazak u hotel je oko 21:00 čas.  Smestaj. Odmor. Noćenje.

3.dan 15.09.2017. TOKIO

Doručak. U 09:00 časova planirano je celodnevno razgledanje grada panoramski i pešački u pratnji loklanog vodiča na engleskom jeziku. Tokio je glavni grad Japana i jedan od najmnogoljudnijih na svetu, a krasi ga jedinstvena atmosfera s pregršt atraktivnosti za posetiti. Posetićemo Miji Jingu Shrine je Šinto hram posvećen dušama cara Meidžija i carice Šoken. Nakon njihove smrti hram je izgrađen u spomen na njih. Ova palata se nalazi u veoma lepom ambijentu japanskog parka u širem centru grada. Tu je i čuveni Tokio Tower najviša građevina u Tokiju, vsoka 450m sa čijeg vrha se pruža jedan od najlepših pogleda na najveću urbanu sredinu na svetu. Predviđen je i odlazak u Asakusa distrikt gde ćete imati priliku da posetite jedan od najpoznatijih hramova u Tokiju Senso-ji Temple. Ašakuša je oblast gde još može da se oseti atmosfera starog Japana. Nakon kraće pause za odmor i uživanje sledi krstarenje rekom Sumida. Za kraj dana ostavljamo Hama Rikyu vrt, smešten u središtu Shiodome, delu grada gde ćemo uživati u pogledu na nepregledne krošnje trešanja, gde ćemo doživeti ceremoniju ispijanja čaja u skladu sa japanskim tradicionalnim običajuma, i odmoriti se u miru i zelenilu. Povratak u hotel je planiran oko 17:00 čaova. Odmor. Noćenje.

4.dan 16.09.2017. TOKIO – KYOTO

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak na železničku stanicu u pratnji lokalnog vodiča (prtljag će bezbedno biti transportovan posebnim prevozmo do hotela u Kyotu). Direktna vožnja japanskim brzim vozom do Kyota. Imaćete priliku da uživate u nezaboravnoj vožnji i u panoramskim pogledima na čuvenu planinu Fudži – najviša planina u Japanu, visine 3776 metara. Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika”, a sam Fudži je poslednju erupciju imao 1707. godine. Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetilišta na samoj planini. Za Fudži se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije. Kyoto je bio prestonica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u centralnom delu

ostrva Honšu, i ima oko 2000 hramova i svetilišta, a veći deo grada se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine od 1994. godine. Po dolasku sledi upoznavanje sa loklanim vodičem i poludnevno razgledanje grada koje obuhvata posete: Kinkaku-ji hram, Royoan hram, Nijo-jo zamak. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

5./6. dan 17/18.09.2017. KYOTO

Doručak.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odmor. Noćenje.

7.dan 19.09.2017. KYOTO – NARA – OSAKA

Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Prtljag (koji treba da se spusti na recepciju hotela najkasnije do 07:30h) se posebno transportuje i biće dostavljen na recepciju hotela u Osaki. Odlazak na celodnevni izlet u Naru u pratnji loklanog vodiča na engleskom jeziku. Celodnevno razgledanje nekadašnje prestonice Japana, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propoveda u njoj i odatle se raširio po celoj zemlji. U ovom gradu, nadomak Kyota, nalazi se sedam hramova i nekoliko arheoloških nalazišta, po čemu je i specifičan. Razgledanje započinjemo važnim Šinto hramom Fushimi Inari Shrine, koji se nalazi u južnom Kyotu. Poznat je po svojim stazama koje formiraju hiljadu Vermilion Torii kapija. Todaiji Inari Shrine je zvanično najveća građevina od drveta na svetu, a u njemu se nalazi kolosalna bronzana statua Daibutsu Bude. Hram je smešten u čuvenom parku Jelena – Nara Deer Park, veoma poštovane životinje u japanskoj mitologiji. Potporni stubovi na dnu imaju rupe veličine Budine nozdrve. Popularno je verovanje da će svako ko uspe da se provuče kroz jednu od ovih rupa, doživeti prosvećenje u sledećoj reinkarnaciji. U hramu se nalazi bronzana lampa koja potiče iz 8. veka i predstavlja najstarije blago ovog hrama. Park u kome se sam hram nalazi, Nara park je spomenik prirodne lepote osnovan 1880. godine. Prostire se na preko 600 ha površine, a parkom se slobodno kreće više od 1200 divljih sika-jelena koje posetioci mogu hraniti i uživati u njihovom društvu. Tu je i svetilišta Kasuga Shrine, pravog nacionalnog bogatstva iz 8.veka. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

8.dan 20.09.2017. OSAKA – TOKIO

Doručak. Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Prtljag (koji treba da se spusti na recepciju hotela najkasnije do 07:30h) se posebno transportuje i biće dostavljen na recepciju hotela u Tokiju. Celodnevno razgledanje Osake u pratnji lokalnog vodiča na Engleskom jeziku. Ovo je interesantna metropole, sa preko hiljadu godina dugom istorijom. Čak je i čuveni „Put svile” vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo videti zamak Osaka, građenom u 16. veku, u kome je danas smešteno nekoliko muzeja. Poseta visećoj bašti i zgradi Umeda. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na voz i direktna vožnja do Tokija. Po dolasku upoznavanja sa lokalnim vodičem i transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

9.dan 21.09.2017. – TOKIO – DOHA

Doručak. Napuštanje soba po uslovima hotela. Smeštaj prtljaga, do polaska, u posebno naznačene prostorije. Transfer do aerodroma Narita uz asistenciju lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Let za Dohu kompanijom Qatar Airways let broj QR 807 je planiran po redu letenja u 22:20 časova.

10.dan 22.09.2017. – DOHA – BEOGRAD

Sletanje u Dohu je predviđeno u 03:40 časova (let traje 11.20h). Let za Beograd kompanijom Qatar Airways let broj QR 231 je planiran u 07:00 časova po lokalnom vremnu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla je u 11:25 časova po redu letenja. Kraj programa.