ISTANBUL

GRAD NA DVA KONTINENTA

22.-27.09.2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Istanbul, Konstantinopolj ili Carigrad…kako god ga zvali je veoma poseban grad; ne samo zbog dva kontinenta i dva mora na kojima leži, čarobne lepote Bosfora i fascinantne arhitekture, već i zbog toga što ovaj nemirni grad čuva neverovatne priče rođene u večitom sažimanju istoka i zapada, prošlosti i sadašnjosti. Zbog svoje vibrirajuće atmosfere i ljubavi prema životu – ovo je grad koji nikada ne spava.

Program putovanja –AUTOBUSOM:

  1. dan 22.09.2020. – (utorak) NOVI SAD – BEOGRAD –ISTANBUL

Polazak u 16,00 časova iz  Novog Sada sa železničke stanice kod Lokomotive. Polazak iz Beograda – Arena u 17,00 (tačno mesto polaska će biti poznato nekoliko dana pred put o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni). Vožnja auto putem preko Niša do Bugarske sa usputnim pauzama za odmor i osveženje. Prelazak granice, vožnja preko Sofije i Plovdiva prema Turskoj…

  1. dan 23.09.2020. – (sreda) ISTANBUL

Dolazak u Istanbul. Po dolasku sledi panoramsko informativno razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Smeštaj u hotel posle 14.00h . Odmor od puta i slobodno vreme. U večernjim časovima šetnja starim gradom sa vodičem i kratko upoznavanje sa okolinom.  Noćenje.

  1. dan 24.09. 2020. – (četvrtak) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka fakultativni program, obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenitosti grada sa loklanim vodičem i ulaznicama: Plava džamija, Hipodrom i Topkapi palata (u kojoj su boravili sultani od 15 do 19 veka, među kojima i Sulejman Veličanstveni)… Slobodno vreme za razgledanje i kupovinu. Preporuka – odlazak na Kapali čaršiju, bazar sa preko 5.000 radnji. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan 25.09. 2020. – (petak) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje i uživanje u gradu. Po želji,  fakultativni  odlazak  na  dnevno  krstarenje  Bosforom  u  trajanju  od  2  sata  uz   razgledanje grada… Poseban doživljaj videti najveće znamenitosti sa mora… Obilaze se Zlatni rog, vide se Aja Sofija kao i Rumenli Hisar i Dolmabahče. Odlazak do kvarta Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno popodne u gradu. Mogućnost fakultativnog obilaska Dolmabahče palate ili  Tursko veče. Noćenje.

  1. dan, 26.09.2020. – (subota) ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupovinu i šetnju gradom. Polazak za Srbiju je planiran oko 15h. Vožnja kroz Tursku – granica i Bugarsku sa usputnim pauzama za odmor i osveženje

  1. dan 27.09.2020.- (nedelja) ….BEOGRAD – NOVI SAD

Dolazak u toku jutarnjih časova, u zavisnosti od uslova na putu i granični prelazima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:   129 EUR                             

Doplata za jednokrevetnu sobu:    50 EUR

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvredosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Cena aranžmana obuhvata:

Prevoz udobnim autobusom turističke klase (klima, tv, audio…) prema itinereru sa svim pripadajućim troškovima;  Smeštaj u hotelu 3 zvezde  na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim i trokrevetnim (1/2+1) sobama;  Pratilac grupe iz agencije tokom putovanja; Usluge lokalnog vodiča na panoramskom razgledanju grada; Troškovi organizacije putovanja.

Cena aranžmana NE obuhvata:

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete uplatiti u agenciji KOMPAS po ceni od 125,00 din po danu ili 189,00 din po danu sa osiguranje od virusa COVID-19;   Fakultativne izlete u organizaciji lokalne agencije plaćaju se na licu mesta njihovom predstavniku (minimum 30 osoba je potrebno za realizaciju izleta);   Individualni troškovi, ulaznice i sve programom nepomenute usluge.

Fakultativni program:

  * Izlet stari Istanbul:                               Plava džamija, Topkapi, Hipodrom                                   40 eur

  * Krstarenje Bosforom:                          Plovidba brodom, Vaseljenska patrijaršija                     20 eur

  * Tursko veče:                                           Večera u nacionalnom restoranu sa programom       30 eur                               

POPUST: Paket četiri izleta po ceni od  80  eur, ako se uplati ua agenciji prilikom uplate aranžmana.

PRIJAVA ZA IZLETE VRŠI SE U AGENCIJI.

DOPLATA ZA POLAZAK IZ SUBOTICE/SOMBORA/VRBASA: 15 evra po putniku

Minimalan broj putnika za realizaciju transfera je 6 osoba.

POPUSTI: 

-deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

-deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu) 

-treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

Hotel: MONACO 3* – u  starom delu grada – ili sličan http://monaco.hotel-istanbul.net/en/

Tačan naziv hotela biće poznat po formiranju grupe.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU:  12.09.2020. ili do popune mesta

 NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

VAŽNO: Pasoš za ulazak u Tursku treba da važi još najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja. Nije potreban PCR test!

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.

–        Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Istanbul septembar, je zaveden pod rednim brojem 101 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

Cenovnik br. 2 od 24.08.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 24.08.2020.