BARSELONA

AVIONOM  –  AERODROMSKE TAKSE SU UKLJUČENE U CENU

09.11.-12.11.2019.

 4 DANA – 3 NOĆI

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

BARSELONA je drugi po veličini grad u Španiji, prestonica autonomne oblasti Katalonje, “Grad grofova” i jedan je od najprivlačnijih gradova sveta. Njeno arhitektonsko blago je raznovrsno i čarobno: na stare Rimljane i srednji vek sećaju drevne gradske zidine, podzemni prolazi i  gotske četvrti sa katedralama iz XIV veka, ovde su inspiraciju našli veliki  Pablo Pikaso i  Žuan Miro,  ali prepoznatljivi pečat gradu daju modernističke, genijalne i hirovite kreacije Gaudija i njegovih savremenika. Upravo u Barseloni je slavni kraljevski katolički par, Izabela i Fernando, poželeo dobrodošlicu Kolumbu nakon prvog od njegovih nekoliko pohoda.Barselona je i grad sa dugom i raznovrsnom gastronomskom kulturom –  od raskošne paelje na nekoj terasi sa pogledom na more u stilu dvadesetih godina prošlog veka, preko baskijskih tapasa do avangardnih japanskih restorana, molekularnih specijaliteta  i “grešnih” čokolaterija.  Barselona je i jedan od onih gradova koji nikada ne spavaju jer zabava ovde traje od prvog sumraka do narednog svitanja – na vama je da izaberete svoj ritam jer je u ponudi gotovo sve, od flamenka do džeza.Zbog blage mediteranske klime,  Barselona je idelano  odredište u bilo koje doba godine.       

         Program putovanja

1.DAN BEOGRAD – BARSELONA

Sastanak putnika sa predstavnikom agencije koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu „Nikola Tesla“  kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Direktan let za Barselonu JU580 (AirSerbia) u 06:45h, očekivano sletanje na barselonski aerodrom  je u 09:25h. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, sastanak sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku  i odlazak na panoramsko razgledanje grada: brdo Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mesto gde se otvarala Olimpijada 1992. i gde su smešteni neki od najzanimljivijih barselonskih muzeja – Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar – Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo delo, jedna od najslavnijih svetskih katedrala – Plaza Cataluña, centralni gradski trg, tačka gdje se “Stari grad” sreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga – šetnja gotskom četvrti do katedrale (bez ulaska).  Smeštaj u hotel posle 15.00h. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN BARSELONA – POBLE ESPANYOL  – MAGIČNA FONTANA

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Poble Espanyol (Špansko selo), a u večernjim satima odlazak na otvorenu predstavu «magične fontane» (fakultativno), čudesnu igru svetlosti, vode i muzike na Plazi Espańa. Noćenje.

3.DAN BARSELONA – GIRONA – FIGUERES & DALI – BARSELONA

Doručak. Slobodan dan u Barseloni  ili fakultativni,  jednodnevni izlet Girona i Figueres. Noćenje.

4.DAN BARSELONA – PARK GÜELL – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska za Srbiju ili fakultativna poseta (javnim prevozom i pešice) Parku Güell remek-delu katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja i šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cenu). Sastanak grupe u zakazano vreme sa vodičem i organizovan transfer do aerodroma. Direktan let za Beograd  JU585 u 20:25h i očekivano sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” (prema važećem redu letenja) je u 22:55h. Kraj programa.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Direktan avionski prevoz kompanijom Air Serbia na relaciji Beograd–Barselona-Beograd (Napomena: dozvoljena količina prtljaga: 1 komad predatog prtljaga do 23kg, zbir svih dimenzija 158cm i ručni prtljag do 8kg)
 • Aerodromske takse u Beogradu i Barseloni 44€ i  aviokompanijska doplata za gorivo koja u trenutku objave programa iznosi YQ 68€(  podložna je promenama na šta organizator putovanja ne može imati uticaja)  i plaćaju se uz aranžman.
 • Smeštaj u hotelu u standard dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi tri noćenja sa doručkom (usluga je bife tzv. „švedski sto“) i lokalna gradska taksa
 • Razgledanje grada
 • Usluge turističkog vodiča na srpskom jeziku, obilaske prema programu, organizacione troškove.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog) uz mogućnost pribavljanja istog u agenciji osiguravajuće kuće UNIQA u iznosu od 601 din sa osiguranom sumom do 30.000 EUR
 • Fakultativni izleti koji nisu sastavni deo programa I predstavljaju poseban ugovor, ulaznice za spomenike, muzeje i sve programom nepomenute usluge.
 • Individualni troškovi putnika koji nastanu u toku trajanja putovanja i sve programom neobuhvaćene usluge

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Poble Espanyol 20€ („Špansko selo“) je muzej na otvorenom izgrađen 1929. Za potrebe Internacionalne izložbe u Barseloni i sastoji se od 117 raznih objekata kao reprezentativni primerak španskog sela. U cenu je uračunata ulaznica i usluga vodiča. Prevoz je javni i posebno se doplaćuje.
 • Magična Fontana 10 € se nalazi u Avenidi Maria Cristina i predstavlja set igara svetla i vode. Karta za javni prevoz se posebno doplaćuje.
 • Girona – Figueres & Dali 75 € jednodnevni izlet u Gironu, drevni grad poznat po svojoj srednjevekovnoj arhitekturi sa jakim rimskim I mavarskim uticajima I muzeju muzeju velikog, eksentričnog Salvador Dalija. Izlet obuhvata organizovan prevoz, ulacnicu u muzej i uslugu vodiča.
 • Park Güell 25 € ovaj bizarni park je još jedno remek delo velikog Gaudija i deo UNESCO-ve svetske baštine I predstavlja specifičan sistem integracije arhitektonskih elemenata u prirodnom okruženju. U cenu je uračunata ulaznica i usluga vodiča. Prevoz je javni i posebno se doplaćuje.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE: Prijava i uplata izleta Girona – Figueres & Dali je obavezna prilikom uplate aranžmana. Za ostale izlete prijava je u agenciji, a uplata lokalnom predstavniku u Barseloni u valuti.  Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 15, s tim da organizator putovanja zadržava pravo da izmeni termin I način izvođenja. Fakultativni izleti su predmefakultastivnih izleta i predstavljaju poseban deo ugovora. U slučaju manjeg broja zainteresovanih, organizator putovanja ExperiencePro Travel zadržava pravo ponuditi korigovane , više cene koje putnici nisu u obavezi da prihvate. 

NAČINI PLAĆANJA

 • PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja.

VAŽNE NAPOMENE

U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.Agencija ExperienceProTravel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti   minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja).Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika.

OPIS HOTELA

Hotel AUTOHOGAR 3*   www.hotelautohogarbarcelona.com

Hotel se nalazi u centru Barselone u  Avinguda Paral.lel ,  na desetak minuta hoda udaljenosti od ulice Las Ramblas, luke i Plaça d’Espanya. Ispred hotela se nalazi  metro stanica Paral.lel odakle lako možete stići u ostale delove grada. U neposrednoj blizini se nalazi Gotska četvrt, Port Olimpic i brojni restorani. Sve standard sobe imaju TWC, klimu, telefon, TV i WiFi. Gostima hotela je na raspolaganju restoran gde se služi doručak, fitness, sauna i tursko kupatilo ,uslugu pranja i peglanja veša ((uz doplatu).

 Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 1A. od 30.05.2019. Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCE PRO TRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT