Albanija autobusom – 7 noci / 8 dana

Termin : 11.09-19.09.2020. 

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Albanija je zemlja bogate kulture i drevne istorije, koja se ogleda u njenim očuvanim arheološkim nalazištima, otomanskim gradovima i drevnim selima, koji opčinjavaju posmatrače. Hramovi, pozorišta i bazilike Albanije su vekovima oduševljavali posetioce. Butrint, Apollonia, Drač i Bilis su najpoznatija nalazišta iz perioda klasične antike. Butrint, jedno od arheoloških čuda sveta i deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa se nalazi u južnoj Albaniji i sa uzvišenja koje gleda prema Krfu, omogućava susret sa civilizacijama Mediterana, od perioda bronzanog doba, preko perioda grčke, rimske, mletačke i turske kulture. Albanija ima brojne tvrđave i gradove-dvorce iz ranoantičkog doba i srednjeg veka.  

Program putovanja:

 1. Dan (11.09.2020.)

Polazak grupe iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive na Železničkoj stanici u 22:30h. Planirani polazak iz Beograda je u 23:45h (mesto polaska će biti naknadno javljeno). Direktna vožnja do Albanije sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 1. Dan (12.09.2020.)

Planirani dolazak u Golem je u ranim jutranjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do ulaska u hotel. Planirani ulazak u hotel je posle 14:00h. Noćenje.

 1. Dan (13.09.2020.)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima, planiran je odlazak u Drač. Razgledanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan (14.09.2020.)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati fakultativni odlazak u Tiranu. Panoramsko i pešačko razgledanje grada: Trg Skenderbeg, nazvan po albanskom nacionalnom heroju i simbol je grada, Sahat kula, Hem begova džamija, Narodni muzej, tvrđava Petrela, spomenik Majka Albaniji, palata kulture… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan (15.09.2020.)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati fakultativni izlet u Berat, sa posetom Cabo vinariji. Berat, živopisan grad smešten u južno-centralnom delu Albanije je verovatno najlepši grad ove zemlje. Ovaj veličanstveni, dobro očuvani otomanski grad, sa jedinstveno lepim donjim gradom i srednjovekovnim područjem citadele na vrhu brda, smatraju takođe jednim od najlepših gradova na Balkanu. Zahvaljujući mnogobrojnim prozorima koji ukrašavaju stare kuće sa pogledom na grad, Berat je poznat kao grad hiljadu prozora” i 1961. godine je proglašen Gradom – Muzejem. Prepodnevni obilazak užeg centra grada. Nakon obilaska predlažemo odlazak na ručak (fakultataivno) u jedan od autentičnih restorana na tvrđavi, gde će te uživati u jelima albanske nacionalne kuhinje i degustirati vino iz jednog od lokalnih podruma (Cabo vinarija – degustacija vina, domaćeg sira i maslina). Povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan (16.09.2020.)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati fakultativni odlazak u Drač, u fabriku konjaka Skenderberg. Najveća fabrika konjaka u Albaniji koja datira još iz 1933. godine, jedinstven po svom ukusu i kvalitetu, i simbol albanskog tradicionalnog pića. Ulaznica obuhvata degustaciju konjaka, obilazak fabrike, lokalnog vodiča i lokalne takse. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan (17.09.2020.)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Za zainteresovane putnike moguće je organizovati fakultativni odlazak u Skadar. Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i poseta tvrđavi Rozafa (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 15 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obećanja. Legenda o tvrđavi je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi „Zidanje Skadra na Bojani“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. Dan (18.09.2020.)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. Dan (19.09.2020.)

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju oko 11:00h. Direktna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora I obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima (noć, subota na nedelju). Kraj programa putovanja.

Doplata za polupansion: 10€ po osobi, po danu

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom (klima, audio i video urđaji) sa svim pripadajućim troškovima autobusa;
 • Pratilac grupe iz agencije Kompas Tourism&Travel
 • Smeštaj u izabranom hotelu na bazi 7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Organizacija putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji Kompas, po ceni od 125,00 dinara po danu. Predlažemo kupovinu COVID osiguranja po ceni od 183,00 dinara po danu.
 • Fakultativni izleti
 • Boravišna taksa u iznosu od 1€ po osobi po danu
 • Lični troškovi i ostale nepomenute usluge.

TRANSFERI:

Transfer Subotica, Sombor, Vrbas, Zrenjanin – 1.800,00 dinara

Transfer Kikinda i Vršac – 2.400,00 dinara

Minimum 6 prijavljenih putnika za realizaciju transfera.

FAKULTATIVNI IZLETI:  

 • Poludnevni obilazak Tirane u pratnji lokalnog vodiča: 15€
 • Celodnevni izlet u Berat i poseta vinariji Cabo: 25€
 • Poseta fabrici konjaka Skenderberg: 20€
 • Celodnevna poseta Skadru i obilazak tvrđave Rozafa: 25€

*** PAKET ULAZNICA ***

 • Kupovina u agenciji prilikom sklapanja ugovora: 75€

NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

 • Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.
 • Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.
 • Administrativnom zabranom do decembra 2020. godine.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Albanija, je zaveden pod rednim brojem 105 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.    

 Cenovnik br. 1 od 20.08.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!  Novi Sad, 04.08.2020.