Izložba iz Državnog muzeja Ermitaž u galeriji Klovićevi dvori

Z A G R E B

Polasci: 19. maj,   16.  jun 2018.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

…”Izložba o vladavini jedne od najmoćnijih žena u istorijii, carici Katarini II (1729-1796) koncipirana je posebno za izložbene prostore Galerije Klovićevi dvori, koja će dati presek kroz to jedinstveno razdoblje ruske istorije prikazujući caričine lične predmete, predmete iz svakodnevnog života, vladanja te umetnička dela koje je prikupljala kao strastvena kolekcionarka i time utemeljila jednu od najvećih i najvažnijih zbirki sveta…na dve etaže galerije nalazi se vise od 1000 eksponata, preko kojih će saznati zanimljivosti o Katarininom životu, dolasku u Rusiju i na presto, o precima, carskoj porodici i dvoru, njezinoj velikoj ulozi u obrazovanju i prosvetiteljstvu, spoljnoj politici i ratovima koje je vodila. Osim veličanstvenim carskim portretima i delima slikarstva evropskih škola, izložba obiluje skulpturom, grafikama, odevnim predmetima carice i ostalih pripadnika dvora, predmetima umetničke vrednosti (staklo, keramika, servisi, srebro, zlato), medaljama, oružjem, nameštajem i dragocenostima.”

1.DAN putovanja (SUBOTA)  NOVI SAD – BEOGRAD  – ZAGREB

Polazak iz Novog Sada je u 04:00h ujutro kod Lokomotive na železničkoj stanici, a iz Novog Beograda u  05:15h sa parkinga kod Sava Centra (Savska strana). Dnevna vožnja preko Hrvatske. Po dolasku u Zagreb, hrvatsku prestonicu čiji centar se sastoji iz Gornjeg grada (nastao spajanjem Kapitola I Gradeca) gde se na visokom platou nalaze Katedrala I zgrada Parlamenta i modernijeg, Donjeg grada gde se nalazi većina muzeja I Hrvatsko narodno kazalište: TRG BANA JELAČIĆA – FONTANA MANDUŠEVAC – NAJPOZNATIJA TRGOVAČKA ULICA ILICA I CVJETNI TRG – PRAVOSLAVNA CRKVA –  MUZEJ MIMARA – HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE  – TRG KRALJA TOMISLAVA –KULA LOTRŠČAK UMETNIČKI PAVILJON I ATELJE MEŠTROVIĆ – TRG I CRKVA SVETOG MARKA – PARLAMENT – CRKVA SVETE KATARINE –  KAMENA KAPIJA – TRG KAPITOL – PIJACA DOLAC – PALATA VOJKOVIĆ  – BANSKI DVORI I PALATA RAUCH – ZAGREBAČKA KATEDRALA – KLOVIĆEVI DVORI…. Nakon razgledanja grada, kraće slobodno vreme za osveženje I kafu, odmah potom organizovana poseta izložbi u galeriji Klovićevi dvori “ Katarina Velika – carica svih Rusa” uz stručno vođstvo kustosa na hrvatskom jeziku. Slobodno vreme do 21:00h kada je predviđen polazak  za Srbiju.   Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti….

2.DAN putovanja (NEDELJA)  BEOGRAD  – NOVI SAD

…Očekivano vreme dolaska na mesta polaska u Beogradu i Novom Sadu je oko 4:00 ujutro u zavisnosti od saobraćajnih I graničnih prilika. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta,  usluge stručnog turističkog vodiča u toku trajanja programa, usluge profesionalnog vodiča na hrvatskom jeziku u toku trajanja izložbe,  obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog), troškove fakultativnih izleta ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 120 dinara po osobi. 

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke za efektivu.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 3 mesečne rate platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu,   a najkasnije do 5 dana pred put.
  • 10€ po osobi prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 3 jednake mesečne rate bez kamate

DOPLATE: Ulaznica za izložbu de doplaćuje predstavniku – vodiču agencije na licu mesta i iznosi 7€ (uključuje ulazak u galeriju bez čekanja i asistenciju stručnog vodiča na hrvatskom jeziku). Neophodan minimum je 20 putnika. U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate).

POPUSTI ZA DECU: Deca do 14.99 godina ostvaruju popust od 10€ na cenu aranžmana.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.

Rok za prijave je do popune mesta. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo da otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre započinjanja putovanja.

Cenovnik  br. 1 od 23.04.2018.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA