VRNJAČKA BANJA

www.vrnjackabanja.co.rs

Nalazi se u centralnom delu Srbije, 230 km jugozapadno od Beograda sa kojim je povezana dobrim saobraćajnicama. Smeštena je na obroncima planine Goč i u dolinama Vrnjačke i Lipovačke reke na nadmorskoj visini od 220 do 300 m. U periodu od 2. do 4. veka, Rimljani su ovde izgradili lečilište Aquae Orcinae, a banjske mineralne izvore najčešće upoređuju sa čuvenim vodama Karlovih Vari u Češkoj. Tokom cele godine u Vrnjačkoj Banji se održavaju brojne priredbe i manifestacije, a organizovanomogu da se posete iobližnji manastiri: Studenica, Žiča, Gradac, Sopoćani, ĐurđeviStupovi, kao i ostaci tvrđava Ras, Maglič, Brvenik i Koznik.

Vrnjačka Banja raspolaže sa sedam mineralnih izvora, od kojih se četiri koriste za balneološku terapiju. Izvor “Topla voda” jedinstvenje po tome što ima temperaturu ljudskog tela (36,5°C), ubraja se u red ugljeno-kiselih homeotermi i koristi za piće i kupanje. Hladne mineralne vode “Snežnik” (17°C), “Jezero” (27°C) i “Slatina”(14°C) pripadaju grupi alkalnih zemno-alkalnih akrotopega.Lečenje se sprovodi u Specijalnoj bolnici “Merkur”, koja je opremljena najsavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku, prevenciju i rehabilitaciju bolesti organa za varanje, šećerne bolesti i bolesti koštano zglobnog sistema. Ishrana pacijenata je u skladu sa načelima savremene dijetetike, a uz postojanje osnovnih tipova dijeta, obavlja se i individualno variranje dijetetskog režima.

Lekovite vode Banje leče šećernu bolest (dijabetes tip 1, tip 2 i komplikacije), gastroenterološka oboljenja, hronična ginekološka oboljenja i sterilitet, urološka i funkcionalna oboljenja, reumatske bolesti, posttraumatska stanja i degerativna stanja.

 

Hotel “Merkur Novi”  nalazi se u samom centru Vrnjačke Banje, pored vrnjačkog šetališta-Promenade. U blizini je svih važnih kulturnih, zabavnih i sportskih objekata, ali prevashodno važi za oazu mira. Smeštaj je moguć u jednokrevetnim i dvokrevetnim milenijum, superior Ili premijum sobama, apartmanima i rezidenciji. Osim terapija i klasičnih pansionskih usluga, gostima na raspolaganju: saune, kuglane, otvoreni i zatvoreni bazeni, mala sala za seminare, predavanja i prezentacije do 70 osoba, Aqua centar Waterfall, Fitnes centar Merkur Gym i parking. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak i večera – švedski sto, ručak – klasično usluživanje) ili polupansiona (doručak i večera – švedski sto). Po potrebi i preporuci lekara može se uvesti užina ili dijetalna ishrana. Priključak za bežićni internet je dostupan u hotelskim sobama besplatno.Parking je moguć uz predhodnu rezervaciju i doplatu.

Objekat “Šumadija” nalazi se preko puta objekta Merkur – Novi, u prelepom okruženju Vrnjačkog parka i u blizini je svih atraktivnih banjskih lokacija.Sobe su jednokrevetne i četvorokrevetne sa kupatilom, kablovskom televizijom i telefonskom linijom. Apartman sadrži dnevnu i spavaću sobu, kupatilo, klimu, kablovsku televiziju i telefonsku liniju.Ukupan kapacitet je 70 ležajeva.Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak i večera – švedski sto, ručak – klasično usluživanje) ili polupansiona (doručak i večera –švedski sto), a po preporuci lekara uvodi se užina. Gosti koji su odseli u objeku Šumadija koriste restoran Merkura Novog.

Objekat “Merkur Starinalazi se u samom centru Vrnjačke Banje, u predivnom parku pored Vrnjačke reke (uz objekat Merkur Novi). Blizina glavnog banjskog šetališta – Promenade, kao i ostalih lepota koje Banje nudi su samo neke od prednosti boravka. Vrhunska medicinska usluga, u kombinaciji sa pratećim sadržajima i predivnim okruženjem zelenila banjskih parkova, čine idelanu kombinaciju za odmor i uživanje. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sa kupatilom i etažnim kupatilom, svaka soba ima i umivaonik i TV.  Ukupan kapacitet je 84 ležaja.Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak i večera – švedski sto, ručak – klasično usluživanje) ili polupansiona (doručak i večera – švedski sto), a po preporuci lekara uvodi se užina.

Objekat “Sveti Đorđe nalazi se u blizini izvora „Topla voda“ i zgrade „Termomineralnog kupatila“. U neposrednoj blizini objekta je i Japanski vrt, koji svakodnevno posećuje veliki broj gostiju Vrnjačke Banje.Mirna lokacija objekta pruža mogućnost istinskog odmora i relaksacije, a blizina Merkurovog Spa centra Rimski izvor pruža mogućnost korišćenja atraktivnih wellness i spa sadržaja.Ukupan kapacitet ovog objekta je 154 ležaja.Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, sve poseduju telefon i kupatilo.Objekat poseduje još i TV salu, letnju baštu i parking.Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera – klasično usluživanje) ili polupansiona (doručak i večera – klasično uluživanje).

 

Hotel “Breza”*** nalazi se u najužem centru Vrnjačke Banje, okružen cvetnim alejama i zelenim parkovskim površinama, a u neposrednoj blizini nadaleko poznatih termomineralnih izvora. Objekat ima šest spratova sa dva moderna lifta, a od sadržaja poseduje: Internet caffe, salu za stoni tenis, diskoteku za ekskurzije, saunu i zatvoreni poluolimpijski bazen – najlepši u ovom delu Srbije. Ponudu upotpunjuju prodavnica suvenira, moderan frizerski salon, veliki parking kao i zatvorena garaža. Gostima je na raspolaganju klimatizovani restoran sa preko 400 mesta. Pogled iz soba na promenadu, banjski park ili planinu Goč je nešto čega ćete se rado sećati, a trenutke odmora možete provesti na jednoj od najlepših terasi u Vrnjačkoj Banji.

Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju „Merkur“

 

LEGENDA: PP – polupansion, PA – pansion, MMP – Merkurov medicinski paket

*MMP – Merkurov medicinski paket je jedinstven, potpuno personalizovan, paket medicinskih usluga. Namenjen je pacijentima koji u Merkur dolaze radi prevencije, lečenja, rehabilitacije, ili unapređenja svog zdravstvenog stanja, obolelim od šećerne bolesti, obolelim od gastro-entero-hepatoloških oboljenja, obolelim od oboljenja koštano-zglobnog sistema, ženama koje žele da provere i unaprede svoje zdravlje,osobama koje žele da skinu ili dodaju kilograme, pacijentima koji žele da provere stanje srca i krvnih sudova.

CENA KLASIČNOG PANSIONA obuhvata:Smeštaj i ishrana na bazi izabrane usluge (polupansion / pansion -doručakivečera – švedskisto, ručak – klasičnousluživanje);

Poklon usluge: svakodnevno korišćenje Aqua centra “Waterfall” ( bazen površine 230m2, prečnika 17m sa termomineralnom vodom temperature 27oC, topovi za podvodnu masažu, virpul za 12 osoba, gejzer, “body jet”, slapovi, sauna park, tepidarijumi – tople kamene klupe); svakodnevno korišćenje  Fitness centra “Merkur Gym”( fitnes sala – trake za trčanje, crosstraineri, bicikle, suva vesla,   gladijator);WiFi u sobama i javnim površinama.

Uslovi za decu:Deca do 7 godine koja koriste zajednički ležaj su gratis!!!Deca do 10 godina plaćaju 80% od cene smeštaja odraslog lica ukoliko koriste sopstveni ležaj, a deca od 7-10 godina plaćaju 50% od cene hotelskog smeštaja odraslog lica ukoliko koriste zajednički ležaj.

CENA MERKUROVOG MEDICINSKOG PAKETA(MMP) obuhvata: Odnosi se na sve objekte „Merkura“. MMP se sastoji od osnovnih, personalizovanih i poklon usluga:

OSNOVNE USLUGE: smeštaj; ishranu na bazi punog pansiona (3 obroka); prvi lekarski pregled i redovne vizite lekara; dežurna medicinska služba 24h za vreme boravka; svakodnevno pijenje mineralnih voda – „Topla voda“, „Jezero“, „Snežnik“ i „Slatina“; 3 x fizikalne procedure dnevno (terapija ultrazvukom, elektroterapija, dijadinamičke struje, interferentne struje, magnetna terapija, hidro-terapija podvodnom masažom, parafino-terapija, kinezi-terapija); 1 x laboratorijske analize (krvna slika, holesterol, trigliceride, kreatinin, glikemija, urin, SE);

PERSONALIZOVANE USLUGE:U zavisnosti od stanja pacijenata i zdravstvene indikacije, lekar na prvom pregledu određuje broj i raspored pregleda i procedura, kao na primer:Balneo terapija: (kupanje u termomineralnoj vodi u kadama, inhaliranje termomineralnom vodom, klizme termomineralnom vodom, vaginalno orošavanje i ispiranje termomineralnom vodom);Konsultativni specijalistički i subspecijalistički pregledi, Užine (kao dopuna redovnim obrocima);Dijetetika i antropometrija; EKG;Dodatne laboratorijske analize;Dodatne fizikalne procedure.

NAPOMENA: Merkur garantuje da SVAKI pacijent dobija SVE personalizovane usluge koje zahteva njegovo zdravstveno stanje, a koje su definisane Merkurovim medicinskim procedurama, BEZ NOVČANE NAKNADE. To istovremeno znači da pacijent ne dobija usluge koje ne zahteva njegovo zdravstveno stanje.U MMP nisu uključene dijagnostičke usluge (EMNG, Dopler, Ultrazvučna dijagnostika srca, abdomena, tiroida, Gastroskopija, Kolonoskopija, DEXA), horizontalna terapija i ručna masaža,  koje se doplaćuju po redovnom Cenovniku Merkurovih medicinskih usluga.Nedelja je neradni dan za fizikalni blok, polikliniku i balneo centar, pa pacijenti tada ne dobijaju fizikalne terapije i personalizovane usluge, već dobijaju poklon-uslugu.

POKLON USLUGE: Za svaki neradni dan (nedelja, ili praznik) koji je proveo na MMP, pacijent dobija 1 x ulaznicu za wellness centar “Fons Romanus”; svakodnevnokorišćenje Akva centra „Voterfol” (Waterfall): bazen sa termomineralnom vodom temperature 28°C, sa topovima za podvodnu masažu, Bodi-džetom (Body Jet), masažni tuševi, gejzir, Virlpul (Whirlpool), tepidarijumi (tople klupe) i sauna-park;korišćenje Fitnes centra „Merkur Gym” : oprema za kardio program, trake za trčanje, Krostrener (Crosstrainer), sobni bicikli, tvister (Twister), suva vesla, Gladijator;WIFI u sobama i javnim površinama.

Smeštaju objektima „Šumadija“, „Merkur Stari“, „Sveti Đorđe“

 

U cenu pansiona / paketa nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa (120 dinara po osobi po danu) i osiguranje gostiju (35 dinara po osobi po danu). Deca do 7 godina ne plaćaju troškove boravišne takse, a deca od 7 do 15 godina plaćaju 50% utvrđenog iznosa boravišne takse, a  iznos osiguranja plaćaju svi korisnici usluga bez obzira na uzrast;

Hotel “BREZA”***

 

U cenu je uračunato: smeštaj u izabranoj sobi I na bazi polupansiona ( doručak i jedan glavni obrok)

Napomena: Do 31.03.2017.god. usluga je: doručak – švedski sto, ručak i večera – uz poslugu konobara; od 31.03.2017.god. Svi obroci su na bazi švedskog stola.
U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa i osiguranje (odrasli 122,00rsd dnevno po osobi/danu, plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije), lični troškovi putnika.

Doplate: Doplata za pansion do 31.03.2017.god. iznosi 450,00 dinara, a od 31.03.2017.god. 600,00 dinara.

Doplata za korišćenje mobilne klime iznosi 200 dinara po sobi po danu.

Uslovi za decu: Popust za decu od 3 do 10 godina:Ako koriste poseban ležaj i hranu popust je 30% Ako koriste zajednički ležaj i hranu popust je 50%.Deca do 3 godine plaćaju samo osiguranje ukoliko ne koriste ni ležaj ni hranu.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave , a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

 Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPAS TOURISM & TRAVEL“ NOVI SAD USAGLAŠENI SA ZAKONOM O TURIZMU I OPŠTIM USLOVIMA NACIONALNOG UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE.