Tasos leto 2017

Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Od drugih ostrva u Grčkoj izdvaja ga njegova raskošna lepota prirode. Tasos nazivaju i ŠUMA KOJA PLOVI, zbog neverovatno bujne vegetacije i guste borove šume koja se spušta sa najviših vrhova ostrva sve do mora. Lepotu Tasosa odlikuje kristalno plavo i čisto more sa velikim brojem plaža, skrivenih uvala. Tasos je prepun maslinjaka, a čuven je po kvalitetnom medu. Veliki broj tradicionalnih grčkih taverni i mesta za zabavu garantuju dobar provod, kako za starije goste, tako i za mlađu populaciju. Ostrvo je u obimu oko 90 kilometara, glavni grad i centralno mesto Tasosa je glavna luka – grad Tassos – Limenas.
Pogledajte našu ponudu na Tasosu za leto 2016 :

Tasos letovanje - apartmani

Potos letovanje

Potos leto 2016

Potos, jedno od najlepših mesta na Tasosu, sa predivnom peščanom plažom, pravo je odredište za miran porodični odmor, ali i pravo letovalište za mlade. Poznat je po svojim kafićima i klubovima, u kojima se provodi do kasnih večernjih sati. Potos leži na jugozapadnoj strani ostrva, udaljen par kilometara od Limenarije. Romantični zalasci sunca u Potosu, poseban su doživljaj.

Pogledajte našu ponudu na Potosu za leto 2016

pefkari

Pefkari leto 2016

Pefkari je malo mestašce na Tasosu . Udaljen je od Potosa 800 metara, a 3km do Limenarije. Postoje autobusi koji kruže oko ostrva i na taj način možete obići prelepe plaže. Samo mesto se zove Pefkari što u prevodu znači ‘borova šuma’, Plaža je šljunkovita, a voda je postepeno duboka, pogodna i za decu i za odrasle. Pefkari ima samo jednu radnju, za veću kupovinu je bolje otići do Potosa.  Pefkari je malo mesto i obično nema gužve. Postoje vodene aktivnosti kao sto je ronjenje, skijanje na vodi.

Pefkari apartmani

Vila Sofi Lux

Vila Sofi Lux se nalazi ispod puta, u borovoj šumi, oko 200 m od plaže
Struktura: 1/2 studio (br. 2), 1/3 studio (br. 1,3,4)
Opis: Novosagrađeni studiji…..

Potos letovanje - apartmani

Vila Gregory Pefkohori

Vila Gregory Pefkohori

Vila Gregory nalaze se u centru  Pefkohorija, na samo 30 metara od najbliže plaže.

Pogledajte detaljnije :

Vila Halkias Pefkohori

Vila Halkias Pefkohori

Vila Halkias se nalazi na nepunih 250m od plaže i šetališta. U blizini vile se nalazi ….

Detaljnije :

Aparthotel Flesvos

Aparthotel Flesvos

Aparthotel Flesvos se nalazi u centralnom delu Pefkohorija, na 120 metara od plaže.

Detaljnije :

Vila Kety Tasos apartmani
Potos apartmani Povoljno

Potos - za one koji idu sopstvenim prevozom

Pravac kretanja za goste koji putuju automobilom: autoputem do graničnog prelaza Preševo, dalje kroz Makedoniju (oko 170 km), grčki granični prelaz Evzoni, pravac do table Thessaloniki gde se skreće desno i vozi do obilaznice oko Soluna – Egnatia Odos, na semaforu levo posle znaka na kome piše Halkidiki, Kavala. Posle par kilometara je odvajanje za Kavalu (Evzoni – Keramoti oko 240 km). Vozi se pored Kavale, autoputem, do skretanja desno za Keramoti gde se ukrcava na trajekt (u zavisnosti od meseca, vozi svakih pola sata do sat). Cena za vozilo je 16 €. Cena po putniku je 3 € (u jednom pravcu). Vožnja trajektom traje oko 35 minuta. Po iskrcavanju sa trajekta vozi se desno, odakle ima još oko 45 km do Limenarije, Pefkarija i Potosa.

IZLETI

HERMES Travel Agency – Tasos, Potos, telefon (+30 259) 30 52 686

 

OBILAZAK OSTRVA

Upoznavanje sa istorijom ostrva, sa selima i primorskim mestima, poseta manastiru Sv. Arhangela…..

GRČKO VEČE

Večera uz muziku i igru u jednoj od poznatih taverni u selu Teologos. Čuvena jagnjetina i sou program……

KRSTARENJE BRODOM

– Obilazak najlepših uvala, kupanje, pecanje, doručak, ručak….