Tasos leto 2020

Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Od drugih ostrva u Grčkoj izdvaja ga njegova raskošna lepota prirode. Tasos nazivaju i ŠUMA KOJA PLOVI, zbog neverovatno bujne vegetacije i guste borove šume koja se spušta sa najviših vrhova ostrva sve do mora. Lepotu Tasosa odlikuje kristalno plavo i čisto more sa velikim brojem plaža, skrivenih uvala. Tasos je prepun maslinjaka, a čuven je po kvalitetnom medu. Veliki broj tradicionalnih grčkih taverni i mesta za zabavu garantuju dobar provod, kako za starije goste, tako i za mlađu populaciju. Ostrvo je u obimu oko 90 kilometara, glavni grad i centralno mesto Tasosa je glavna luka – grad Tassos – Limenas.
Pogledajte našu ponudu na Tasosu za leto 2020 :

Tasos letovanje - apartmani

Potos leto 2020

Potos letovanje

Potos, jedno od najlepših mesta na Tasosu, sa predivnom peščanom plažom, pravo je odredište za miran porodični odmor, ali i pravo letovalište za mlade. Poznat je po svojim kafićima i klubovima, u kojima se provodi do kasnih večernjih sati. Potos leži na jugozapadnoj strani ostrva, udaljen par kilometara od Limenarije. Romantični zalasci sunca u Potosu, poseban su doživljaj.

Tasos letovanje - apartmani

Psili Ammos

Tasos apartmani

Psili Ammos je po mnogima jedna od najlepših plaža na Tasosu. Nalazi se na oko 5 km južno od Potosa. Na ovoj predivnoj plaži možete se oprobati u vodenim sportovima, igrati odbojku na pesku, djuskati uz lepu muziku i plivati u predivnoj vodi. Peščana je svom svojom dužinom i širinom i u vodi i na obali. Belo-sivi pesak daje poseban čar. Pesak je veoma sitan i mekan. Boja vode je svetlo plava, veoma čista i bistra. Na plaži postoje 3 bara i jedan restoran. Plaža ima tuševe, a dubina je postepena pa je idealna kako za odrasle ako i za brčkanje dece.

Tasos letovanje - apartmani

Tasos - galerija slika

Pravac kretanja za goste koji putuju automobilom: autoputem do graničnog prelaza Preševo, dalje kroz Makedoniju (oko 170 km), grčki granični prelaz Evzoni, pravac do table Thessaloniki gde se skreće desno i vozi do obilaznice oko Soluna – Egnatia Odos, na semaforu levo posle znaka na kome piše Halkidiki, Kavala. Posle par kilometara je odvajanje za Kavalu (Evzoni – Keramoti oko 240 km). Vozi se pored Kavale, autoputem, do skretanja desno za Keramoti gde se ukrcava na trajekt (u zavisnosti od meseca, vozi svakih pola sata do sat). Cena za vozilo je 16 €. Cena po putniku je 3 € (u jednom pravcu). Vožnja trajektom traje oko 35 minuta. Po iskrcavanju sa trajekta vozi se desno, odakle ima još oko 45 km do Limenarije, Pefkarija i Potosa.

IZLETI

HERMES Travel Agency – Tasos, Potos, telefon (+30 259) 30 52 686

 

OBILAZAK OSTRVA

Upoznavanje sa istorijom ostrva, sa selima i primorskim mestima, poseta manastiru Sv. Arhangela…..

GRČKO VEČE

Večera uz muziku i igru u jednoj od poznatih taverni u selu Teologos. Čuvena jagnjetina i sou program……

KRSTARENJE BRODOM

– Obilazak najlepših uvala, kupanje, pecanje, doručak, ručak….