SOKOBANJA

 www.soko-banja.org

Nalazi se u jugoistočnoj Srbiji, između planina Ozren i Rtanj, na obalama reke Moravice i na nadmorskoj visini od 400 m. Od Beograda je udaljena 230 km, a od Novog Sada 326 km. Tokom cele godine banja je mesto gde se održavaju brojne sportske, kulturne i turističke,a u neposrednoj okolini nalaze se i brojna izletišta Za lekovitost sokobanjskih termalnih izvora znalo se još u vreme starih Rimljana. Prirodni lekoviti faktori Sokobanje su termomineralni izvori (temperature od 28 do 45,5°C), koji se koriste za kupanje i inhalacije, kao i umereno-kontinentalna klima koju karakteriše povoljan atmosferski pritisak i umerene padavine, malo magle i vetrovitih dana, visoka koncentracija kiseonika, ozona i negativnih jona u vazduhu i odsustvo aerozagađenja. Dva najpoznatija izvorišta se zovu “Sonda park” i “Banjica”, a lečenje se obavlja u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja“, Prirodnom lečilištu „Banjica“ iSpecijalnoj bolnici za plućne bolesti „Ozren“.

 

Lekovite vode Banje leče: bronhijalnu astmu, psihoneuroze, neurastenije, lakši oblici povišenog krvnog pritiska, hronični reumatizam i išijas, stanja posle povreda, anemija i hronična ginekološka oboljenja.

Specijalna bolnica „Sokobanja – Kapacitet bolnice je 530 ležajeva raspoređenih u pet objekata. Smeštaj je u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama.Ishrana je u sali za ručavanje ili u sobi za teže bolesnike, a prilagođena je vrsti bolesti i posebnim potrebama individue. U okviru Specijalne bolnice „Sokobanja“ postoji bazen sa termalnom vodom, teretana, sala za male sportove i teren za mali fudbal. Gosti Sokobanje imaju mogućnost šetnje prostranim i lepo uređenim parkom.”Staza zdravlja”, duga 1.080 metara, izgrađena je oko Specijalne bolnice – na uzvišici sa ružom vetrova, okružena borovima, jelama, brezama, a zbog takvog položaja i obična šetnja njome izuzetno blagotvorno utiče na opšte zdravstveno stanje.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banjica” smeštena iznad gradskog parka u kanjonu reke Moravice, ispod padina Ozrena, izolovana je od saobraćaja i buke, a na samo 500 m od centra grada. U podnožju Banjice proteže se mala gradska plaža, odakle se stazom zdravlja, kroz kanjon reke Moravice, stiže do izletišta Lepterija i starog vojnog utvrđenja Soko-grada.Objekat raspolaže sa 5 apartmanai 98 komfornih soba. Svaka soba ima TWC, telefon i kablovsku TV, a većina ima i terasu. Objekat raspolažsa 2 letnje bašte, restoranima sa pogledom na kanjon reke Moravice, barom sa velikim izborom poslastica i napitaka, dobro opremljenom igraonicom (šah, pikado, bilijar, stoni tenis, air hokej, basket, trambolina…), kompletno opremljenom teretanom, ograđenim i osvetljenim sportskim terenima. Pod svojim krovom Banjica ima i prirodni lekoviti faktor i svoju zdravstvenu službu, koja raspolaže svim potrebnim uslovima za dijagnostiku i terapiju.

Hotel “Moravica”***nalazi se ušumovitom podnožje planine Ozren, uz reku Moravicu, u mirnom okruženju sa najlepšim pogledom na celu sokobanjsku kotlinu. Raspolaže sa 200 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. U hotelu su irecepcija, lift, restoran sa 400 mesta, salon za bankete, nacionalni restoran, dva aperitiv-bara i kongresna dvorana sa 220 sedišta, saloni za odmor, sala za stonitenis i bilijar, trim kabinet, teren za mali fudbal, košarku, odbojku, parking.Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže i kupališta “Banjica”. Sastavni deo hotelskog kompleksa su i “trim staza” i šetalište, što omogućava gostima potpun odmor uz rekreaciju.

 

Specijalna bolnica „Sokobanja“

 

Legenda: B.O dan – bolesnički dan (pun pansion,dijetalnu ishranu po preporuci lekara, pregled lekara specijaliste, EKG, spirometriju, inhalaciju, drenažu bronhija, edukaciju bolesnika, kupanje u bazenu, kupanje u amamu, fitnes  

U cenu je uračunato:smeštaj u izabranoj sobi I na bazi izabrane usluge iz tabele (B.O dan / PA),

U cenu nije uračunato:Prevoz, boravišna taksa (70,00rsd dnevno po osobi/danu) I osiguranje (4,00rsd dnevno po osobi/danu)   i osiguranje – plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije, lični troškovi putnika.

 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banjica“

 

Legenda:

OSNOVNI B.O. dan – bolesnički dan (pun pansion,pregledi lekara i dijagnostika: ekg, spirometrija, merenje šećera i pritiska, 2 terapije po dogovoru sa lekarom – zavisno od dijagnoze (inhalacije prirodne i sa lekom, drenaža bronha, vežbe disanja, kompletna fizikalna terapija, kombinovana fizikalna i hidroterapija;kupanje u termomineralnoj vodi, medikamentozna terapija))

KOMPLETNO lečenje (pun pansion,pregledi lekara i dijagnostika: ekg, spirometrija, merenje šećera i pritiska, terapije bezograničenjaubroju)

U cenu je uračunato: smeštaj u izabranoj sobi I na bazi izabrane usluge iz tabele (Osnovni B.O dan / Kompletno lečenje),

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa (odrasli 90,00rsd i deca od 7-15god. 45,00rsd dnevno po osobi/danu) i osiguranje – plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije, lični troškovi putnika.

 

Hotel „Moravica“***

 

LEGENDA: PP – polupansion, PA – pansion

U cenu je uračunato: smeštaj u izabranoj sobi I na bazi izabrane usluge iz tabele (polupansion / pansion)

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa i osiguranje (odrasli 85,00rsd dnevno po osobi/danu, plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije), lični troškovi putnika.

Napomene: Pansionske usluge se pružaju za period duži od 3 dana. Za boravak do 3 dana cena se uvećava za 20%.

Uslovi za decu: Deca do 3 godine gratis ako koriste ležaj sa pratiocem. Deca 3-10 godina plaćaju 50% od cene usluga. Deca od 7-15 godina plaćaju 50% od boravišne takse.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave , a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

 Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPAS TOURISM & TRAVEL“ NOVI SAD USAGLAŠENI SA ZAKONOM O TURIZMU I OPŠTIM USLOVIMA NACIONALNOG UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE.