SOFIJA

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

       Sofija je glavni i najveći grad Bugarske. Nalazi se na zapadu zemlje, u Sofijskoj oblasti. Prostire se na površini    od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 260 000 stanovnika. Sofija je trinaesta po veličini prestonica u Evropskoj uniji, a ujedno je politički, ekonomski, obrazovni, kao i kulturni centar Bugarske.Tokom svoje duge istorije stalno se razvijala, a svaki istorijski period ga je obogatio brojnim tragovima koji danas upotpunjuju njegov izgled, tako da je danas krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.

PROGRAM PUTOVANJA:

    1.dan NOVI SAD – SOFIJA

 Polazak autobusom za u 23:30 h sa parkinga  sa železničke stanice – Lokomotiva. Polazak iz Beogarada u  01,00 sa    parkinga Sava Centra (Savska strana).  Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i prelaska graničnog prelaza.

    2.dan SOFIJA

 …. dolazak u Sofiju u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Sofiju sledi panoramskoI pešačko  razgledanje grada:     Vitoša bulevar, crkva Aleksandra Nevskog (izgrađena u ruskom stilu) sa muzejem fresaka, crkva Sv. Nedelje gde su izložene mošti kralja Milutina, crkva Rotonda (sv. Đorđa), nekadašnja Kraljevska palata, bazilika Aja Sofija itd…    Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne . Noćenje…

   3.dan SOFIJA – RILSKI MANASTIR-PIROT -NOVI SAD

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje Sofije ili fakultativna poseta Rilskom manastiru, najvećem i najpoznatijem pravoslavnom manastiru u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske na planini Rila, u dubokoj dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini od 1,147 m. Tradicionalno se veruje da je manastir osnovao pustinjak Sveti Jovan. Rilski Manastirski kompleks je proglašen nacionalnim istorijskim spomenikom 1976. a postao je deo UNESKO-ve Svetske baštine1983. U crkvi ima i mnoštvo vrednih ikona, koje potiču od 14. do 19. veka.  Razgledanje manastirskog kompleksa i slobodno vreme . Povratak u Sofiju i polazak ka Srbiji. Usputna pauza u Pirotu. Kraća šetnja i slobodno vreme za osveženje. Nastavak vožnje ka Novom Sadu. Dolazak u Novi Sad u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA  UKLJUČUJE

 • Prevoz viskopodnim/ autobusom visoke turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta 
 • Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak- „Švedski sto
 • lokalnu turističku taksu,
 • usluge turističkog vodiča,
 • obilaske prema programu,
 • organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog)
 • Troškove fakultativnih izleta: Manastir Rila 20 € (prijave i plaćanja u agenciji uz uplatu aranžmana) – minimum 25 putnika
 • Ulaznice za spomenike, muzeje i sve programom nepomenute usluge.

  Objavljene cene važe za minimum 45 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu, korigovanu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

NAČIN PLAĆANJA

 • Celokupan iznos aranžmana do 4 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER ) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
 • 29€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 4 jednakih mesečnih rata bez kamate (do 04.2021.)
 • Administrativnom zabranom do 4 mesečnih rata.

Smestaj za tri osobe moguć je  na upit!

NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Hotel: Hotel “Nadejda” – 3 zvezde nedaleko od centra grada. Sve sobe sa kupatilom i WC, Tv i free WIFI.

Naziv hotela je informativnog karaktera, tačan naziv biće poznat po formiranju grupe.

Krajnji rok za prijavu putnika je 15 DANA pre putovanja  ili do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo da otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre započinjanja putovanja.

    Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti I naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd”.                          

Program Sofija, je zaveden pod rednim brojem    120  u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                

Cenovnik br. 1 od 30.09.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!                                                                                                      Novi Sad, 30.09.2020.