SKIJANJE U AUSTRIJI 2019 / 2020.

ALPENHOTEL MARCIUS 3*** &  ALPENHAUSER MARCIUS SONNLEITN / NASSFELD

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Nassfeld je jedno od najpoznatijih i najboljih austrijskih skijališta. Nalazi u blizini gradića Hermagora u pokrajini Koruškoj uz samu granicu s Italijom. Skijalište se otvara početkom decembra meseca, i sezona traje do polovine aprila. U Nassfeldu ima 110 km staza, 11 km teških, 69 km srednje teških i 30 km laganih staza. Centar raspolaže sa 5 gondola, 8 sedešnica, 17 ski liftova. Glavni parking i polazna stanica, nalaze se u Tröpollachu, 7 km udaljenom selu od Hermagora iz kojeg kreće i popularna Millenium express gondola. Mestašca Sonnleitn i Sonnenalpe se nalaze na visini od 1380 m i 1500 m i na samom su skijalištu. Ovde su zastupljene aktivnosti na otvorenom kao što su: zimsko planinarenje, skijaško trčanje, sankanje, klizanje, curling. Skijalište nudi i školu skijanja i snowboarda “Ski School Nassfeld”, izajmljivanje ski&board opreme u ski centru “Ski Rent Sport Solle”. Za sve koji su smešteni u okolini skijališta maksimalno do 15 km udaljenosti postoji besplatna autobuska veza do Millenium Exspress žičare. Parkiranje je obezbeđeno pri izabranom objektu. Moguć je dolazak avionom, aerodrom Celovec je na 100 km, aerodrom Ljubljana na 130 km. Pored toga postoji i odlična veza vozom do Nassfelda, železnička stanica Hermagor 2 km.

 

“ALPENHOTEL MARCIUS”***- Sonnleitn (www.hotel-marcius.at)

„Alpenhotel Marcius“ 3* sagrađen je u izvornom austrijskom stilu i odlikuje ga vrlo prijatna i gostoljubiva  atmosfera. Nalazi se na 1.500 m nadmorske visine, odmah pored skijališta, na svega 80 m od najbližeg ski lifta u skijalištu Nassfeld. Hotel  raspolaže sa Spa & Wellnes centrom sa zatvorenim bazenom, 2 finske saune, parnim kupatilom i sobom za relaksaciju gde se gosti mogu opustiti nakon dana ispunjenog skijaškim aktivnostima. Za najmlađe hotel je obezbedio dečije igralište i igraonicu, a za skijaše prostoriju za odlaganje skija. U restoranu hotela bogata je ponuda lokalnih i internacionalnih specijaliteta. Polupansion je sa doručkom na bazi švedskog stola i večerom sa izborom jela. U hotelu postoje “Standard” i “Komfort” sobe (rekonstruisane 2007.god). Sve sobe su lepo uređene i imaju udobne ležajeve, TV, kupatila sa tušem i toaletom, balkone, wi-fi konekciju. Svaka soba može maksimalno da ugosti dve odrasle osobe i dvoje dece.

Struktura soba:

DR Standard soba: 2 odraslih + 1 dete ili 3 odraslih

FR Standard soba: 2 odraslih + 2 dece ili 4 odraslih

DR Komfort soba: 2 odraslih + 2 dece ili 3 odraslih

FR Komfort soba: 2 odraslih + 2 dece ili 4 odraslih        

Opis soba:

“Standard” dvokrevetna soba (cca 24m²) sobe u rustičnom stilu sa prelepim pogledom na Alpe, kupatilom sa kadom ili tušem i toaletom, bračnim krevetom, garderoberom, TV sa ravnim ekranom, satelitskim kanalima, neke sobe imaju balkon.

“Komfort” dvokrevetna soba (cca 26m²) – renovirane sobe, opremljene bračnim krevetom, dodatnim ležajem ili kaučem na razvlačenje za dve osobe, stolom, stolicama, garderoberom, kupatilom sa kadom ili tušem i toaletom, TV sa ravnim ekranom, satelitskim kanalima. Većina soba ima zaseban toalet.

CENA UKLJUČUJE:

 • Polupansion, doručak ( švedski sto – samoposluživanje ), večera ( izbor od 4 jela )
 • Korišćenje bazena i saune

U CENU NIJE UKLJUČENO I PLAĆA SE NA LICU MESTA:

 • Boravišna taksa ( 2.60 eur/dnevno za sve osobe starije od 17 godina )

Napomene:

 • Doplata za 1/1 sobu: od cene 1/2 sobe -30%
 • Doplata za Novu Godinu 40 eur/osoba
 • Doplata za Božićnu večeru 30 eur/osoba
 • Cena iz tabele važe za boravak od minimum 5 noći ( za kraći boravak cena na upit )
 • Sve sobe su nepušačke
 • Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.

POPUSTI I DOPLATE:

Popusti za decu u dodatnom krevetu:  do 2 godine – 100%, 2-6 godina – 70%, 6-14 godina – 30%

Popust za 3. i 4. osobu u dodatnom krevetu: 20%

Naselje Sonnleitn se sastoji od 30-tak drvenih i kamenih kućica u tipičnom austrijskom stilu, koje se nalaze na 1413m nadmorske visinea, a na samo 100m od skijališta. Gosti apartmana mogu koristiti dodatne usluge u hotelu “Alpenhotel Marcius”, kao i poručiti raznorsna jela lokalne i međunarodne kuhinje iz hotelskog restorana. U naselje je zabranjen promet automobilima zbog očuvanja sredine, pa svi gosti smešteni u apartmanima mogu da se parkiraju kod recepcije hotela na otvorenom parkingu besplatno ili u garaži uz doplatu. Pri dolasku i odlasku obezbeđen je besplatni transfer do apartmana. Cela regija je inače povezana autobusima, koji voze do „Millenium Expres“-a.

U sklopu naselja nalaze se tri vrste apartmana različitih veličina sa sopstvenim kupatilom, kuhinjskom nišom, dnevnom sobom u kojoj se nalazi kaljeva peć, TV sa satelitskim programima i internet konekcijom.
 

„Alpenhauser Marcius“ ima 3 tipa apartmana: 

Apartman tip “S” namenjen je za 4-6 osoba, površina oko 65m2, kuhinja je opremljena mašinom za pranje posuđa i velikim frižiderom, veliki dnevni boravak sa dva dodatna ležaja, kamin ( električni ), 2 ulaza, 2 spavaće sobe, 2 tuša, 2 posebna toaleta, terasa, garaža za 1 automobil.

Apartman tip “B namenjen za 4-6 osoba, površina 55 m2, kuhinja je opremljena mašinom  za pranje posuđa i velikim frižiderom, veliki dnevni boravak sa dva dodatna ležaja, kamin, 2 spavaće sobe, tuš, poseban toalet, delimično balkon, garaža za 1 automobil.

Apartman tip “A” namenjen za 2-4  osobe, površina 35m2, kuhinja sa boravkom, u dnevnom boravku dva dodatna ležaja, kamin, 1 spavaća soba, tuš, poseban toalet, delimično balkon, garaža za 1 automobil       

CENA UKLJUČUJE:

 • Boravišnu taksu
 • Čišćenje, grejanje, električnu energiju
 • Satelitsku TV i Wi fi,
 • Posteljina i peškiri se menjaju jednom nedeljno
 • Za boravak 14 dana uključeno čišćenje između smena,
 • Jedno mesto po apartmanu u garaži ili na parkingu

U CENU NIJE UKLJUČENO I PLAĆA SE NA LICU MESTA:

 • Boravišna taksa ( 2,60 eur/dan za osobe starije od 17 godina )
 • Dodatno parking mesto 6 eur/dnevno, podzemna garaža 12 eur/dnevno
 • Za kraći boravak od 7 noćenja dodatno se plaća 50 eur za završno čišćenje

NAPOMENE:

 • Minimalan boravak je 7 noćenja, za kraći boravak je cena na upit
 • Smene su subota na subotu. Check in posle 14:00h, check out do 10:00h.
 • Tip A – 2 osobe, max. 4 osobe; Tip B – 4 osobe, max. 6 osoba; Tip S – 4 osobe, max. 6 osoba )
 • Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

NAČINI PLAĆANJA : Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polasku na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun KompasTourism&Travel ili d) platnim karticama (Visa, Maste,, Maestro i Dina).

NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena.

USLOVI OTKAZIVANJA:

Za Alpenhotel Marcius 3*- 60 dana pre dolaska nema otkaznih troškova, ukoliko dođe do otkazivanja 21 dan pre početka aranžmana 30%, u svim drugim vremenskim intervalima do polaska otkazni troškovi su 100%.

Za Alpenhauser Marcius Sonnleitn – 90 dana pre dolaska nema otkaznih troškova, ukoliko dođe do otkazivanja 29 dana pre početka aranžmana 50%, a u svim drugim vremenskim intervalima do polaska troškovi su 100%.

Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju po Ugovoru o Garanciji  putovanja broj M0047/2019 od 14.06.2019.god.Anex ugovor br.1 od 25.09.2019.(primena od 01.10.2019.)zakljucenog sa ugovaracem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistickih agencija PU“YUTA“,Polisa broj 30000013162 od 12.06.2019.Anex ugovor 1 od 25.09.2019.(primena od 01.10.2019.)Akcionarskog društva za osiguranje „Milenijum osiguranje“.

Cenovnik  br. 1 od 09.10.2019.

Evidencija programa br. 24 / Austrija

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA