SIJARINSKA BANJA

www.gejzer.rs

Nalazi na jugu Srbije, na obalama Golemobanjske reke i u podnožju planine Goljak, na nadmorskoj visini od 520m. Udaljena je 50km od Leskovca i 330km od Beograda. Banja je okružena brdima sa gustom hrastovom i borovom šumom, koji je štite od vetrova i pojave magle. Sijarinska Banja ima 26 izvora od kojih 18 imaju terapeutsku vrednost. Interesantno je da se svi glavni mineralni izvori nalaze na prostoru kraćem od jednog kilometra, a svaki od njih je drugačijih karakteristika ( po temeperaturi i fizičko-hemijskom sastavu). Temeprature ovih mineralnih voda kreću se u zadivljućim visinama, od 32 do 78°C, stoga spadaju u jedne od najtoplijih voda naše zemlje. Pored mineralne vode, lekoviti faktor u banji je i radioaktivno-sumporovito blato. Lečenje se obavlja u Zavodu za specijalizovanu rehablitaciju “Sijarinska Banja”-hotel “Gejzer”.

Lekovite vode Sijarinske Banje imaju različitu primenu i koriste se za kupanje, piće i inhaliranje. One pomažu u lečenju hroničnih reumatskih oboljenja, kožnih oboljenja, stomačnih i bolesti žuči, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, anemiju i šećernu bolest, astmu i hronični bronhitis, kao i razne oblike neuroze i stanja lakše psihičke i fizičke iscrpljenosti.

Bazeni za kupanje uređeni su po najvišim standardima. U četiri se koristi termomineralna, dok je bazen olimpijskih dimenzija ispunjen običnom vodom. Posebnu atrakciju, jedinstvenu u Evropi, predstavljaju gejzir tople vode, čiji vodeni stub dostiže visinu od 8 m i povremeni gejzir koji eruptira na svakih 10 minuta. Boravak u Sijarinskoj Banji ima još ponešto da ponudi svojim posetiocima, a to su idealni uslovi za bavljenje lovom i ribolovom, mnoštvo terena za male sportove, šah sala, zatvoreni bazen…Mnogo je opcija za zabavno-rekreativne i sportske aktivnosti. Od kulturno-istorijskih spomenika od većeg značaja su ostaci Caričinog grada, odnosno carskog grada Justijana Prima iz rano-vizantijskog perioda. Turističku ponudu Sijarinske Banje potpunom čine tradicionalne manifestacije poput “Gejzirskih noći”, “Kosidbe na Marovcu”, takmičenja u pripremanju riblje čorbe i turnira u malom fudbalu.

Hotel “Gejzer B kategorije je nosilac smeštajnih kapaciteta u Sijarinskoj Banji i ima 277 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Raspolaže TV salama, šah salom, salonima za dnevni boravak, zatvorenim bazenom sa mineralnom vodom, kupatilima sa lekovitom vodom, a okružen je zelenilom. U hotelu se nalazi medicinski blok sa savremenom medicinskom opremom za hidroterapiju, terapiju blatom, elektroterapiju, kinezi terapiju, inhaliranje i za tople kure lekovitom vodom. Zagrevanje hotelskog i medicinskog prostora vrši se putem postojećih izvora tople vode tako da je u najhladnijim zimskim danima temperatura vazduha u hotelu iznad 22 stepena.

 

Hotel „Gejzer“

 

Pansion podrazumeva: smeštaj, ishrana, boravišna taksa I osiguranje.

BO dan podrazumeva: pun pansion (tri obroka dnevno), lekarski pregled, banjski list i standardnu medicinsku terapiju po preporuci lekara. Vanstandardne medicinske procedure nisu uključene u cenu BO dana

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa  i osiguranje 74,00 din po danu, lični troškovi putnika.

Napomene:

  • Polupansion, pansion i BO dan podrazumevaju boravak od minimum 3 noćenja, u suprotnom se cena uvećava za 20%. Vikend pansion aranžman (petak-nedelja) je bez uvećanja cena od 20%.
  • Korišćenje klime se naplaćuje 300,00 din po danu

Uslovi za decu (u pratnji dve odrasle osobe)

  • Deca do 3 godina starosti borave besplatno,
  • Deca od 3-10 godina: plaćaju 50% od navedenih cena usluge ako koriste zajednički ležaj, odnosno 70% od cene usluge ukoliko koriste poseban ležaj
  •