Galerija slika

Sharm El Sheikh

Sheraton Sharm Hotel, Resort, Villas & Spa*****

www.sheratonsharm.com

Smešten na obali Al Pasha u Sharm El Sheiku na samo 4 km od centra Namma Bay i na 7 km od aerodroma. Nalazi se na jednom od najlepših koralnih grebena u svetu i dobro poznat ljubiteljima ronjenja. Azurno plava voda, privatna plaža sa belim peskom u dužini od 800 metara i kompleks od 11 bazena su ono što hotel Sheraton čine prepoznatljivim i vrlo traženim od strane turista.

Enterijer Sheraton hotela je raj udobnosti i opuštanja, od lobija sa vodopadima, do 835 soba i apartmana, raskošno uređenih sa pogledom na more ili na tropski vrt kompleksa . Sve sobe u svom sastavu imaju kupatilo (tuš/wc), fen, peglu i dasku za peglanje, SAT TV, telefon, internet, klima uređaj, mini bar, elektronski sef, balkon, room service 24 sata, detektor za dim. Izvrsna jela na bazi švedskog stola pripremaju se u restoranu White Cruiser, a indijski specijaliteti u restoranu Tamarind. Restoran Hugo’s Beach u kompleksu Sheraton Sharm nudi jela sa roštilja i gleda na Crveno more. Od restorana na raspolaganju su još italijanski restoran Portofino, restoran sa domaćom i internacionalnom kuhinjom Nefertiti, internacionalni La Vista restoran i restoran sa morskim specijalitetima. Osvežavajući kokteli i lagane užine služe se u šest barova kompleksa. Od ostalih sadržaja ovde imate: šoping centar, fitnes centar, internet centar, frizerski  i salon lepote, menjačnica, ambulanta, servis za pranje i peglanje veša. Za aktivan odmor tu su četiri spoljna bazena od kojih je jedan sa vodom koja se greje, tereni za tenis, odbojku, squash, mini golf, mnogobrojne sportove na vodi, ronilački klub.   U svom sastavu Sheraton ima spa centar gde su na raspolaganju sve vrste masaža i programa za detoksikaciju, a gostima hotela su na usluzi i transferi sa i do aerodrome, bus koji vozi do grada, rent a car usluge, scuba diving i aerobik časovi. Najmlađima je na raspolaganju bazen, klub, igralište i tim animatora.

 

EGIPAT 2017. – LETOVANJE NA CRVENOM MORU

Polasci na redovnim linijama Turkish airlines tokom cele godine od 01.03.2017. do 25.12.2017.

Sharm El Sheikh

Individualno putovanje avionom 7 / 10 / 14 noćenja

 Polasci: PONEDELJKOM, PETKOM I SUBOTOM

 U POVRATKU TURISTIČKO RAZGLEDANJE ISTANBULA GRATIS!!!

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu : pdf

*Iskazana cena u tabeli je data u EUR po osobi na osnovu najpovoljnije tarife na datom letu i cene smeštaja u odabranom hotelu u 1/2 sobi za navedeni broj noćenja i izabranu uslugu ,

Legenda: HB / Half board – polupansion (doručak i večera), FB / Full Board – pun pansion (doručak, ručak, večera); ALL – All inclusive (doručak, ručak, večera, užina, domaća akloholna i bezalkoholna pića i ostalo po konceptu hotela);

 

EGIPAT 2017. – LETOVANJE NA CRVENOM MORU

Polasci na redovnim linijama Turkish airlines tokom cele godine od 01.03.2017. do 25.12.2017.

Sharm El Sheikh

Individualno putovanje avionom 7 / 10 / 14 noćenja

 Polasci: PONEDELJKOM, PETKOM I SUBOTOM

 U POVRATKU TURISTIČKO RAZGLEDANJE ISTANBULA GRATIS!!!

PROGRAM INDIVIDUALNOG PUTOVANJA:

 1. dan: Beograd – Istanbul

Dolazak na aerodrom i prijava za let minimum dva sata pred predviđeno poletanje aviona. Predviđeno poletanje za Istanbul redovnom linijom avio kompanije Turkish airlines (let TK1084) je oko 20.20h*. Sletanje u Istanbul oko 23.05h.

 1. dan: Istanbul – Sharm el Sheikh

Nastavak putovanja za Sharm el Sheikh (po lokalnom vremenu) redovnom linijom Turkish airlines (let TK698) je oko 01.05h*. Sletanje aviona u ranim jutarnjim satima (oko 02.35h*) i transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Ulazak u sobe prema hotelskim pravilima. Usluga u hotelu u zavisnosti od izabranog paketa. Noćenje.

3-8./ -12 /-15. dana:  Sharm El Sheikh

Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Vreme predviđeno za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. / 13. / 16. dan: Sharm El Sheikh

Doručak. Napuštanje sobe prema hotelskim pravilima. Slobodno vreme.

 1. / 14. / 17. dan: Sharm El Sheikh – Istanbul – Beograd

Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme. Prijava za let minimum 2 sata pred poletanja aviona. Predviđeno poletanje (po lokalnom vremenu) za Istanbul letom TK699 je rano ujutru oko 03.30h. Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima oko 07.05h*. Zadržavanje u Istanbulu (stop over**) uz mogućnost odmora u hotelskim sobama na aerodromu ili odlazak u turističko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Povratak na aerodrom minimum dva sata pred predviđeno poletanje. Nastavak za Beograd (po lokalnom vremenu) letom TK1083 u 18.45h*. Dolazak u Beograd oko 19.25h*. Kraj programa.

*NAPOMENA: Navedena satnica je napisana po letnjem redu letenja avio kompanije Turkish airlines koji stupa na snagu od 28.03.2017.god. Molimo Vas da se prilikom rezervacije aranžmana raspitate o detaljima letova kod Vašeg agenta. Takođe, molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polasku na putovanj!!!

**Stop over  u  Istanbulu (zadržavanje na aerodromu duže od 10h zbog rasporeda letova) prilikom povratka iz Sharm el Sheikha daje putnicima mogućnost izbora odmora u hotelu ili organizovanog turističkog razgledanja grada u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku ( utorkom, četvrtkom I subotom od 09-15h). Putnici se direktno na Turkish hotel descu na aerodromu u Istanbulu odlučuju koju opciju će izabrati. Turom obilaska grada od 09-15h je predviđen: Organizovan prevoz od aerodroma do grada, turistički vodič na engleskom jeziku, doručak, obilazak najznačajnijih znamenitosti Istanbula: Plave džamije, Hipodroma, Serpetine column, obelisk Teodosija, Topkapi palate, ručak I povratak na aerodrom. Ukoliko se odlučite za turu razgledanja potrebno je da se prijavite pola sata pre započinjanja ture I vratite najkasnije sat vremena pre predviđenog leta zbog prijave za nastavak leta za Beograd. Detalje možete pogledati na http://www.istanbulinhours.com/TourScheduleByTime.aspx?tid=2, a potpunije informacije dobićete od Vašeg agenta prodaje.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Individualno putovanje je predviđeno za minimum 2 putnika bez pratnje predstavnika agencije i usluge lokalnog vodiča i radi se na UPIT, a zavisi od trenutne raspoloživosti u hotelu i na avionu. Potvrda rezervacije smeštaja i avio karte čeka se najviše 48 sati od momenta rezervisanja tj. uplate akontacije.
 • Moguće je kombinovati datume (termine polaska/povratka) sledećim danima:

za 10 noćenja smene: ponedeljak / subotu i subota / četvrtak  i

za 7 / 14 noćenja smena: petak / nedelju

 • Iskazana cena u tabeli je data na osnovu najpovoljnije tarife na datom letu i cene smeštaja u odabranom hotelu. Konačna cena individualnog putovanja zavisiće od trenutne raspoloživosti mesta na avionu na određenoj klasi i slobodnih kapaciteta u hotelu za tražene termine putnika i podložna je promenama shodno cenama koje su važeće u momentu rezervacije. Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

CENA INDIVIDUALNOG PUTOVANJA OBUHVATA:

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Sharm el Sheikh – Istanbul – Beograd na redovnim linijama avio kompanije Turkish Airlines.
 • Boravak u Sharm el Sheiku u trajanju od 8 dana (7 noćenja) / 11 dana (10 noćenja) /15 dana (14 noćenja)
 • Smeštaj u odabranom hotelu u standard dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi odabrane usluge, a prema rezervisanom i uplaćenom putovanju.
 • Troškove organizacije putovanja

 CENA INDIVIDUALNOG PUTOVANJA NE OBUHVATA:

 • Aerodromske takse koje su podložne promenama (cca 145€). Plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije (u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Credit Agricole za efektivu na dan uplate) i ne mogu se platiti u ratama. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
 • Transfer Novi Sad – aerodrom Beograd. Postoji mogućnost povratnog transfera iz N.Sada našim vozilima sa Vaše kućne adrese. Cena povratnog transfera 20 eur / osobi!!! ( Prijava je neophodna 10 dana do putovanja, a za realizaciju minimum je 2 putnika).
 • Transfer u Sharm el Sheikhu aerodrom – hotel – aerodrom. Doplata za transfer u zavisnosti od odabranog hotela se kreće od 20 eur / osobi. Prilikom rezervacije obavezna je prijava i uplata u agenciji, a plaćanje je u dinarskoj protivvvrednosti po prodajnom kursu banke Credit Agricole za efektivu na dan uplate .Egipatsku vizu: Za državljane Srbije viza se kupuje prilikom ulaska u Egipat (25$)ili se može pribaviti individualno u Ambasadi Egipta u Beogradu (Nalaze se na adresi: ulica Andre Nikolića 12., kontakt tel. 011/2650-585, radon vreme od 09.00h do 11.00h.) Potrebno je poneti potvrdu o putovanju, voucher i dve fotografije (dimenzija 4×6 cm na beloj pozadinu) i uplatiti 12$ (plaća se isključivo u USD). Procedura dobijanja vize traje 4-5 radnih dana, pasoš mora da je važeći minimum 6 meseci od datuma izlaska iz Egipta. Napomena: Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće se odustankom na dan putovanja po opštim uslovima putovanja
 • Putno zdravstveno osiguranje – možete kupiti u agenciji uz aranžman ( za više informacija o uslovima i ceni polise osiguranja kontaktirati agenciju “Kompas tourism & travel” – Novi Sad)
 • Individualne troškove putnika
 • Fakultativne izlete i obilaske

 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU se radi na UPIT i zavisi od trenutne raspoloživosti u hotelu

USLOVI ZA DECU:

 • Deca do 2 godine plaćaju 10% od tarife avio karte, ne plaćaju avio taksu, nemaju mesto u avionu, niti sopstveni ležaj u hotelu
 • Deca starija od 2 -12 godina imaju popust od 25% na tarifu avio karte i plaćaju punu cenu za avio taksu.
 • Napomena: Smeštaj u hotelu za decu do 12 godina se radi isključivo na upit, a cena i uslovi važe po hotelskim pravilima.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Credit Agricole za efektivu na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 • Usled promena na monetarnom tržištu agencija “Kompas tourism & Travel” zadržava pravo korekcije cena na neuplaćeni deo aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 50 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja ili po pravilima avio kompanije / hotela i ranije.
 • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

Cenovnik br. 2 od 18.03.2017.god.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI DVA PLATIVA PUTNIKA.

 PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel

USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.

 OSTALE NAPOMENE:

 • Broj zvezdica u našoj ponudi hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj kategorizaciji zemlje gde se hotel nalazi. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Prilikom rezervacije agencija može da prosledi Vaš zahtev i želju, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.
 • Predviđen ulazak u hotelske sobe je između 14-15h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.
 • Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima agencija može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati.
 • Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati. U hotelima je zastupljeno pravilo „Run of house“, odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.
 • Sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.
 • U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja – izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto samoposluživanja, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.
 • Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela. Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).
 • Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.
 • Vreme trajanja transfera od aerodroma do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.
 • Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.
 • Vremena leta u avio saobraćaju su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju. Putnici su dužni da provere u agenciji 2 dana pre putovanja da li je došlo do promene. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak individualnog putovanja računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj poletanje sa destinacije. Avio karte i vaučeri se dobijaju u agenciji nakon uplate celokupnog iznosa.
 • Na dan putovanja potrebno je doći na aerodrom minimum dva sata pre poletanja i izvršiti čekiranje na šalteru avio kompanije Turkish airlines. Avio prevoz se odvija redovnom linijom avio kompanije.
 • Putnici mogu nositi do 20 kg prtljaga (ili onoliko koji dozvoljava klasa na avio prevozu redovne linije) koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag do 8 kg (proveriti u agenciji prilikom rezervacije infomracije o prtljagu). U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.
 • Vozilo za transfer čekaju putnike na aerodromu na kranjoj destinaciji. Propisi predstavnicima ne dozvoljavaju okupljanje u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade.
 • Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.
 • zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.

Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.kompas.co.rs

Krajnji rok za prijavu putnika je nedelju dana pred put ili do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete

Cenovnik br. 1 od 01.03.2017.god.

 ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI DVA PLATIVA PUTNIKA.

 PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel

USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.

Preuzmite opste uslove putovanja u PDF formatu : pdf