Prvomajsko  putovanje

R I M

VATIKANSKI MUZEJI – NAPULJ – POMPEJI – FORUM & KOLOSEUM

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM

6 dana 3 noći od 27.04. do 02.05.2018.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

RIM je jedna od najlepših svetskih prestonica. Posebnim ga čini uzbudljiva istorijska prošlost, umetnička dela Mikelanđela,  Karavađa, Rafaela I Berninija, antički Koloseum, Rimski Forum I Panteon, moćni Vatikan. Nekada caput mundi, danas je grad idiličnih prizora blage mediteranske klime čijem dolce vita stilu nećete odoleti.

Program putovanja

1.DAN (petak 27.04.) NOVI SAD – BEOGRAD – RIM

Polazak iz Novog Sada u 13.30 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici, a polazak sa Novog Beograda je sa parkinga kod Sava Centra je u 15:00 časova. Dnevno-noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.DAN (subota 28.04.) RIM 

Dolazak u Rim u prepodnevim satima i panoramsko razgledanje grada: Bazilika Sv Pavla (bez ulaska), Piramida Cestia, Karakaline Terme, Circus Maximus, Trg Venecija , Trg Kvirinale, Trg Barberini, ulica Veneto, Trg Republike, Bazilika Santa Maria Madjore….Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN (nedelja 29.04.) RIM – PEŠAČKO RAZGLEDANJE – FORUM I KOLOSEUM

Doručak.  Nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: trg naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Trg Navona… Oststak dana slobodan, a mi vam prpeoručujemo da ne propustite poludnevni, fakultativni izlet „Forum i Koloseum“.

4.DAN (ponedeljak 30.04.) RIM – NAPULJ – POMPEJA – RIM

Doručak. Slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja ili celodnevni, fakultativni izlet u Napulj, gde se u pomalo divljem i govorljivom remek delu prirode spaja istorijsko nasleđe pod zaštitom Unesco-a,  najukusnija hrana i dirljiva, ljudska neposrednost lokalnog stanovništva. Pompeja je potresno svedočanstvo o postojanju živahne civilizacije iz antičkog doba, ugljenisano i sravnjeno sa zemljom nakon erupcije Vezuva 79. godine n.e. Povratak u hotel u Rim u večernjim satima. Noćenje.

5.DAN (utorak 01.05.) RIM – VATIKAN  – RIM

Doručak.  Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska za Srbiju ili poludnevna, fakultativna poseta Vatikanu, najmanjoj državi na svetu i crkvi Svetog Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Nakon obilaska, možete se popeti  na čuvenu kupolu od koje vas deli 320 stepenika, ali sa koje se pruža veličanstven pogled na panoramu Rima…Sastanak grupe u popodnevnim satima.Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih  formalnosti…

6.DAN (sreda 02.05.) RIM – BEOGRAD

…Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim satima na mesta polaska (u zavisnosti od saobraćajnih uslova i zadržavanja na granici). Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta, smeštaj u hotelu 3* u Rimu u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi tri noćenja sa doručkom (doručak je kontinentalni), usluge turističkog vodiča u toku trajanja programa, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (koja se plaća na recepciji hotela I iznosi  za boravak u hotelima sa tri zvezde  4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa četiri zvezde 6 € po noćenju / po osobi, međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog),  trošak fakultativnih izleta Vatikan 35€, deca do 12 godina 25€ (rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča,slušalice I prevoz do Vatikana – povratak je individualan), Koloseum i Forum 35€, Napulj  35€ & Pompeja 25€; neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

PRIJAVA ZA IZLETE JE OBAVEZNA PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA, A PLAĆANJE PREDSTAVNIKU NA LICU MESTA U VALUTI.

Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 726 dinara po osobi. 

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke za efektivu.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 40% prilikom rezervacije od ukupne cene, a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativna zabrana

Popusti za decu do 11.99 godina se rade na upit.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Krajnji rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti.

Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.

Hotel CINECITTÀ   3*** www.hotelcinecitta.it

Hotel se nalazi na oko 300m udaljenosti od istoimene metrostanice odakle se direktno stiže do stanice Termini (linija A). Sve sobe su opremljene u klasičnom stilu sa TWC, TV. Gostima hotela je na raspolaganju restoran gde se služi doručak, ostava za prtljag, snek-bar.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene hotela iz programa drugim hotelom slične kategorizacije i lokacije.

Cenovnik  br. 1 od 16.03.2018.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 plativih putnika u autobusu.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.