R I M

FERRARA – BRACCIANO – CASTEL ROMANO – VATIKAN

PERIOD PUTOVANJA od 25. 10. do 30. 10. 2017.

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM 6 dana 3 noći  

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

RIM je jedna od najlepših svetskih prestonica. Nekada caput mundi, danas je grad idiličnih prizora blage mediteranske klime čijem dolce vita stilu nećete odoleti. Ipak, pre nego što zakoračite u Rim, provešćemo vas kroz Feraru-grad na severu Italije, renesansnu prestonicu iz 15. i 16. veka i dom čuvene porodice d’Este. Pred vratima italijanske prestonice je Bracciano sa svojim preksrasnim jezerom, šarmantnim kafeima i srednjevekovnom  tvrđavom Castello Orsini-Odescalchi  – upravo ovde su se se zavetovali na večnu ljubav Eros Ramacoti, Tom Kruz i Petra Eklston.

Program putovanja

1.DAN (sreda 25.10.2017.)  NOVI SAD – BEOGRAD – FERARA

Polazak iz Novog Sada kod „Lokomotive“ kod železničke stanice u 17:30h, a sa Novog Beograda u 19:00h sa parkinga kod Buvljaka, blok 42 (sastanak je pola sata ranije). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.DAN (četvrtak 26.10.) FERARA  – BRAČANO

U prepodnevnim satima dolazak u Feraru, koja je u XVI veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, a istoriju grada je obeležila i vladavina vlastelinske porodice d’Este. Razgledanje gradskog jezgra koje je pod zaštitom UNESCO-a i kraće slobodno vreme. Nastavak putovanja prema  Bračanu, gradiću na oko 40km severno od Rima, poznatom po svom vulkanskom jezeru i srednjevekovnoj tvrđavi gde su se venčale mnoge poznate ličnosti poput Erosa Ramacotija, Tom Kruza I Petre Eklston. Smeštaj u hotel I slobodno veče za odmor pored jezera I šetnju gradom. Noćenje.

3.DAN (petak 27.10.) BRAČANO – RIM  – TIVOLI

DORUČAK. Odjava iz hotela u Bračanu i nastavak putovanja ka Rimu (oko 8:00h). Po dolasku  u italijansku prestonicu,panoramsko razgledanje grada: Bazilika Sv Pavla (bez ulaska), Piramida Cestia, Karakaline Terme, Circus Maximus, Trg Venecija , Trg Kvirinale, Trg Barberini, ulica Veneto, Trg Republike, Bazilika Santa Maria Mađore…Nakon razgledanja, smeštaj u hotel (posle 14:00h). Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta obliženjm Tivoliju I njegovim očaravajućim vrtovima I vilama. U večernjim satima preporučujemo individualni odlazak do kvarta Trastevere i posetu nekom od mnogobrojnih restorana ili organizovana večera uz doplatu.  Noćenje.

4.DAN (subota 28.10.) RIM – VATIKAN  –  CASTEL ROMANO OUTLET CENTAR – RIM

Doručak.  Slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja fakultativna poseta Vatikanu, najmanjoj državi na svetu i crkvi Svetog Petra gde se nalazi Mikelanđeova skulptura Pieta. Nakon obilaska, možete se popeti  na čuvenu kupolu od koje vas deli 320 stepenika, ali sa koje se pruža veličanstven pogled na panoramu Rima… U popodnevnim satima je moguć organizovani odlazak u outlet centar Castel Romano na oko 25 km južno od Rima sa preko 200 poznatih brendova (uz doplatu). Povratak u grad Rim. Večera uz doplatu.  Noćenje.

 5.DAN (nedelja 29.10.) RIM – SRBIJA

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu do 16:00h  kada je predviđen polazak za Srbiju i dnevno – noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih  formalnosti…

6.DAN (ponedeljak 30.10.) BEOGRAD – NOVI SAD

…Dolazak u Beograd i Novi Sad u ranim prepodnevnim satima na mesto polaska (u zavisnosti od saobraćajnih uslova i zadržavanja na granici). Kraj programa.

 

Hotel Alfredo 3* Bracciano www.alfredohotel.com

Hotel se nalazi u gradiću Bračano na oko četrdesetak kilometara severno od Rima. Smešten je pored samog jezera, a od srednjevekovne tvrđave  i kafea je udaljen oko 1.5 km. Sve sobe su sa TWC, SAT TV, WiFi. Gostima hotela je na raspolaganju na raspolaganju restoran i kafe sa terasom. 

Hotel La Pergola 3*** Roma  www.hotellapergola.com

Ovaj veoma prijatan hotel je smešten u mirnom delu Rima – Montesacro, u blizini šoping centra Porta di Roma i  poznatih šoping ulica Via Conca D’Oro, Viale Libia and Via Ugo Ojetti.  Stanica plave linije metroa je udaljena oko 5 minuta hoda od hotela (oko 400m) kojom se direktno stiže do srca grada za oko 20 minuta. Sve sobe su sa sa TWC, SAT TV, WiFi, fenom i sefom. Gostima na raspolaganju restoran gde se služi doručak, kafe bar, internet kutak.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Prevoz autobusom turističke klase sa svim  pripadajućim troškovima prema planu puta, smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi tri noćenja sa doručkom (jedna noć Bračano i dve noći u Rimu, doručak je kontinentalnog tipa), usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE Obaveznu gradsku komunalnu taksu koju putnici plaćaju  recepciji hotela i iznosi za Rim i okolinu (u 3* hotelima 4€ po noćenju  po osobi, a za boravak u 4* hotelima 6€ po noćenju / po osobi), međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost), trošak fakultativnih izleta Vatikan 37€ (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta; rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice), Tivoli 25 Castel Romano outlet centar 7€ dve večere u Rimu 25€; neophodan minimum prijavljenih putnika da bi se izlet realizovao je 30 putnika, U slučaju manjeg broja od predviđenog, organizator putovanja zadržava pravo da ponudi višu cenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate), ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.

Međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 726 dinara po osobi. 

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke za efektivu.

NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • 50€ prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 7 jednakih mesečnih rata bez kamate najkasnije do 15 dana pred put.
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana, a najkasnije 15 dana pred put
  • Administrativnom zabranom do 7 rata

Popusti za decu do 13.99 godina se rade na upit.

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.

Rok za prijavu putnika je do popune mesta u zavisnosti od trenutne raspoloživosti. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo da otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre započinjanja putovanja.

Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.

Cenovnik  br. 2A od 18.08.2017.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.