PEFKI

Pefki je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih letovališta na severnom delu ostrva Evia. Sa svojom četiri kilometra dugačkom šljunkovitom-peskovitom plažom koja se prostire naspram planinskog venca Pilion, modrom bojom mora, bujnim zelenilom, dugim šetalištem I neverovatnim mirom stekao je veoma brzo popularnost kod naših turista koji žele pravi odmor bez velike gužve I žurbe. U Pefkiju čovek ima utisak kao da je kakvim vremeplovom doplovio u neka davna vremena gde na ulici možete kupiti tek ulovljenu ribu I sveže urbane smokve I masline ili osetiti miris tek ispečenog hleba sa “devet kora”iz obližnje pekare. Ovde stare Grkinje uveče mese lukumadese prelivene medom, a u restoranima uz morske specijalite pije se čuveno grčko vino recina sa mirisom smole. Plaža je odvojena od grada širokim popločanim šetalištem na kojem se nižu brojne taverne, restorani, kafići, barovi, prodavnice suvenira, supermarketi, pekara, apoteka I mesara. Noćni život uz grčku muziku I lokalne specijalitete, upotpuniće vaš boravak. Pefki pruža mogućnost brojnih izleta, kopnom ili morem, a najtraženiji su: poseta banji Edipsos, jednodnevni izlet do Atine, plovidba brodom do Skiatosa, Vulkanskih ostrva (Lihadonisias), poseta brojnim manastirima itd.

Pefki letovanje - apartmani

Vila Tasos Pefki

Lokacija: Vila na mirnoj lokaciji u bujnom zelenilu, u maloj ulici na 150 metara od plaže.

Vila Amarilis Pefki

Lokacija: Villa Amarilis se nalazi u prvom redu kuća preko puta plaže, na glavnom šetalištu, odmah pored agencije “Pefki Travel“ našeg ino-partnera.

Vila Atina Pefki

Lokacija: Vila Atina se nalazi u mirnom okruženju, u drugom redu kuća, udaljena je samo 120 m od plaže i 100m od centra, restorana i supermarketa.

Vila Meliti Pefki

Lokacija: Vila se nalazi na 50 metara od plaže i na 200m od centra. Na početku ulice, prema moru, nalazi se autobuska stanica lokalnog busa i kiosk, a odatle počinje i šetalište kojim se stiže do centra i luke. Nedaleko je i popularni restoran Akri, igralište za decu sa toboganom i klackalicama, luna park i rent za sportove na vodi (skijanje, paraglajding i sl).

Vila Akrotiri Pefki

Lokacija: Vila na odličnoj lokaciji, u prvom redu kuća, odmah preko puta plaže i na glavnom šetalištu. U prizemlju vile je kafe bar, a odmah pored je dobro snabdeven supermarket. U okolini je i više restorana i taverni.

Vila Zoii Pefki

Lokacija: Vila se nalazi u drugom redu kuća na 150 metara od plaže, na mirnoj lokaciji.

Pefki - galerija slika

IZLETI

OBILAZAK OSTRVA EVIA

GRČKO VEČE

KRSTARENJE BRODOM