Noćni provod , Halkidiki

Grčka živi 24 sata i u letnjoj sezoni i van nje. Tokom sezone,u priobalnim mestima, izlazi se tokom cele nedelje i ulice su žive do duboko u noć, pogotovo u mestima koja posećuje mlađa populacija.

Iz naše ponude na Halkidikiju ,svakako bi izdvojili Pefkohori i Hanioti kao destinacije koje vas neće razočarati noćnim provodom koji nude.

Za Pefkohori se kaže da je mesto koje zadovoljava potrebe turista svih starosnih doba, a naročito onih mlađih, koji preko dana žele da uživaju u svežini mora i čistoći plaža, a nakon toga sledi žurka do kasno u noć.

Onima koji žele da uživaju u nekom restoranu, uz dobru hranu i vino, taverne pored šetališta i mora ispuniće sva očekivanja. Sveža riba u kombinaciji sa raznim vrstama grčkih veče će zasigurno učiniti boljim.

Jedan od događaja koje svakako ne smete da propustite jesu tzv. grčke večeri u kojima ćete uživati uz tradicionalnu grčku hranu, grčki folklor i grčku kulturu.

Pefkohori ,takođe ne zaostaje što se tiče kafića i klubova. Odlikuje ga raskošan noćni život koji se prepričava dugo nakon odmora. U toku zvanične letnje sezone mesta za izlaske koje morate posetiti su Lopside, Sushi,Cucurredo,Bombo,Murphy’s i Madness,ali definitivno najpopularnije mesto je Kahlua koje je već 30 godina centar noćnih dešavanja.

Što se tiče Haniotija, mesto ima sve što je potrebno za sadržajno letovanje. Hanioti je bogat tavernama i restoranima,kioscima sa brzom hranom,kafićima i picerijama sa veoma ljubaznim osobljem, koje će se potruditi da vaše veče prođe u najboljem redu. Većina lokala nalazi se u neposrednoj blizini šetališta, što samu atmosferu čini romantičnijom i egzotičnijom.

Naša preporuka je svakako restoran Tropicana, koji kontinuirano svojim specijalitetima oduševljava turiste ,a što se tiče nacionalne kuhinje tu je restoran Zorbas.

Uz more,nalazi se usko šetalište sa klupicama, tako da neretko i tu možete sresti grupe ljudi koje se zabavljaju uz pesmu,gitaru,vino i prijatno, ’’letnje’’ raspoloženje.

Dakle, tokom letnjih meseci centar Haniotija postaje šetalište i splet uskih ulica koje krase prodavnice,suvenirnice,kafići,barovi i restorani koje ostavljaju živopisan utisak.

U Haniotiju možemo izdvojiti Afros bar, mesto za opuštanje na centralnom trgu u Haniotiju ili pak Mystique koji je isključivo za noćne izlaske jer ovaj koktel bar radi tek od 7 uveče.

Sam region je jedan od najprometnijih na Halkidikiju ,tako da je idealan za porodični odmor ,ali i ljubitelje noćnog provoda. Osim toga, Hanioti je u kratkom rastojanju od Kalitee koja je poznata po noćnom provodu, tako da ako putujete sopstvenim prevozom, za samo nekoliko minuta možete da stignete do ’’grčke Ibice’’, kako Kaliteu popularno nazivaju mladi.

Čim se izađe iz letovališta, odmah uz magistralu se nalaze neki od najprestižnijih noćnih klubova i to ne samo u oblasti Severne Grčke, već generalno na teritoriji cele zemlje.Naravno, i u samom mestu postoje brojni kafići, odnosno klubovi u kojima je noćni život vrlo dobro organizovan.

U većini diskoteka se naplaćuje ulaz, a što ponekad zna da bude i nešto skuplje, ali to svakako ne utiče na kvalitet noćnog života koje je glavno obeležje ovog mesta.

Lista najpopularnijih mesta za izlazak u Haniotiju,Pefkohoriju i Khalitei:

  1. Orca Coctail Bar (Pefkohori)
  2. Paralio Coctali Bar (Hanioti)
  3. Kelfos Bar (Hanioti)
  4. Love Street Bar (Hanioti)
  5. Sunshine Coctails Bar (Hanioti)
  6. Ahoy (Khalitea)
  7. Akrotiri Beach Bar (Pefkohori)
  8. Kavo Paradiso (Pefkohori)
  9. Memphis (Khalitea)
  10. Madness (Pefkohori)

Da cene u Grčkoj nisu mnogo veće od domaćih, svedoče i podaci da se domaća, ili kako je u ovoj zemlji zovu grčka kafa može popiti za 1,5 do dva evra, dok neskafa košta dva do tri evra u zavisnosti od ekskluzivnosti lokala. Gazirani i negazirani sokovi staju od 1,5 do 3 evra, dok “Hajneken” i “Amstel” pivo košta u proseku 4 evra.  

 

Nocni provod u Grckoj

Pogledajte ponudu smestaj u Grckoj na linku :

Grcka letovanje

NOCNI PROVOD NA HALKIDIKIJU