NIŠKA BANJA

www.radonnb.co.rs

Nalazi se na jugoistoku Srbije u južnom delu Niške kotline, a pod šumovitim Koritnikomna nadmorskoj visini od 808m. Jedna od najstarijih banja u ovom delu Evrope je na samo 10 km od Niša (na putu prema Sofiji) i na 220km od Beograda. Banja nije samo oaza zdravlja već i mesto u kome se možete odlično zabaviti, uživati u zdravoj hrani i gostoprimstvu ljubaznih domaćina. Nudi obilje mogućnosti za rekreaciju i bavljenje sportom, jer su hipodrom, teniski tereni, tereni za veliki imali fudbal, rukomet i odbojku tokom cele godine na raspolaganju banjskim gostima. U neposrednoj blizini Niške Banje nalazi se i veći broj terena za bavljenje ekstremnim sportovima.Veliki broj izuzetno atraktivnih lokacija u okolini Niške Banje pružaju Vam mogućnost da uživate u lepoti planinskih izletišta, klisura, reka, manastira, crkava, kulturno-istorijskih spomenika (Medijana, Ćele-kula, Nišku tvrđava iz 18. veka, brdo Čegar, Memorijalni muzej-logor „Crveni krst“). Prirodno je lečilište bogato termomineralnim izvorima vode i prirodnim mineralnim blatom.Lekovite vode izviru sa pet izvora i pripadaju grupi blago mineralizovanih zemnoalkalnih homeotermi  temperature od 36-38°C, dok su izvori “Glavno vrelo” i “Suva banja” topla radioktivna vrela zbog kojih je Banja smeštena među najradioktivnija srpska prirodna lečilišta.Lečenje se sprovodi različitim vidovima primene balneoterapije i to: kupanjem u radioaktivnoj vodi, ispijanjem mineralne vode, kao i inhaliranjem, a tu su i kinezi terapija, elektro terapija i terapija peloidom.

Lekovite vode Banje leče: bolesti lokomotornog aparata, oboljenja respiratornih organa, neurološka oboljenja, bolesti metabolizma, kardiovaskularne bolesti I ginekološka oboljenja.

Institut “Niška Banjaje zdravstvena, naučno-nastavna i istraživačka ustanova, opremljena savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje, a nudi smeštaj u tri stacionara: „Radon“, „Zelengora“ i „Terme“ sa ukupno 560 ležajeva. Svaki od stacionara čini celinu za sebe i raspolaže, osim smeštajnog dela, i kompletnim terapijskim blokom (hidro, kinezi, elektro i peloido) i različitim salama za organizovanu, grupnu i individualnu rekreaciju i zabavu. U banji možete koristiti i Wellness centar „Sense“ u stacionaru „Radon“ koji pomažu vašem telu i duši da uspostave harmoniju sa prirodom i oslobode se stresa. Osim zdravstveno-rekreativnog turizma, Institut pruža sve uslove za organizovanje i realizaciju sportskog turizma (teniski tereni, otvoreni i zatvoreni tereni za košarku, rukomet i mali fudbal, startne terene za paraglajding), kao i za kongresni turizam (amfiteatar sa savremenom tehničkom opremom kapaciteta 300 mesta, plenum sala kapaciteta 60 mesta), restorane i salone za pružanje ugostiteljskih usluga sa prepoznatljivom nacionalnom kuhinjom.

Stacionar „Radon“ se nalazi 100 metara od centra Niške banje, pored glavnog šetališta. Kapaciteta je 300 ležajeva sa komfornim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama,  aprtmanima i luksuznim apartmanima. Svaka soba poseduje TV sa kablovskim programom, direktnu telefonsku liniju i kupatilo. Apartmani su klimatizovani i pored ostalog poseduju i mini bar. Objekat poseduje i amfitetatar (300 mesta), plenum salu (60  mesta), restoran kapaciteta 300 mesta, salon za VIP goste kapaciteta 20 mesta, aperitiv bar, kafe restoran, letnja bašta, bazen sa termomineralnom vodom, wellness centar, parking.

Stacionar„Zelengora“nalazi se 50 metara od centra Niške Banje, na početku šetališta.Kapaciteta je 160 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i sobama sa francuskim ležajem. Svaka soba poseduje TV sa kablovskim programom, direktnu telefonsku liniju i kupatilo. Pristup bežičnom internetu nije moguć. Objekat ima I restoran, kafe restoran, letnja bašta, bazen sa termomineralnom vodom.

Stacionar „Terme“nalazi se 150 metara od centra Niške Banje.Sastoji se od tri vile međusobno povezane toplom vezom, kapaciteta 100 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, sobama sa francuskim ležajem i apartmanima. Svaka soba poseduje TV sa kablovskim programom, direktnu telefonsku liniju, kupatilo i terasu. Pristup bežičnom internetu nije moguć, Objekat ima I restoran, kafe restoran, salon za VIP goste, letnja bašta, bazen sa termomineralnom vodom.

 

Institut „Niška banja“

Individualne cene po OSOBI po noći na bazi izabrane usluge izražene u RSD

BANjSKI MEDICINSKI DAN obuhvata: Smeštaj, tri obroka dnevno, pregled lekara interne medicine i konsultativni pregledi lekara različitih specijalnosti po potrebi, redovna vizita, standardni elektrokardiogram, standardne laboratorijske analize (krvna slika, sedimentacija, glikemija, urin), radiološki pregled srca, pluća ili zglobova prema medicinskim indikacijama; test opterećenja, ukoliko je potrebno; određivanje dijete; određivanje medikamentne terapije; program rehabilitacije obuhvata:Dve hidroterapije, bazen i podvodnu masažu ili bisernu kadu, dve elektroterapije, lekovito blato – 4 aplikacije, kinezi terapiju – grupne ili individualne vežbe ili stazu i bicikl

Napomena:Navedene rehabilitacione procedure se koriste isključivo po preporuci ordinirajućeg lekara, u zavisnosti od osnovne dijagnoze bolesti. Sve dodatne usluge se naplaćuju po cenovniku Instituta „Niška Banja“

DELUKS MEDICINSKI DAN obuhvata: sve usluge „Banjskog medicinskog dana“ i svakodnevno korišćenje usluga wellnes centra: Sauna ili vibrosauna, đakuzi bazen, parcijalna masaža I masaža lica ili stopala

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa 130,00 din po danu za odrasla lica (za decu od 7 do 15 godina plaćaju 50%, za decu do 7 godina se ne naplaćuje)

Uslovi za decu (u pratnji dve odrasle osobe): Deca starosti do 2 godine koriste usluge besplatno. Deca starosti do 7 godina ukoliko koriste ležaj sa roditeljem plaćaju 50% od cene pansiona, ukoliko koriste zaseban ležaj plaćaju 70%.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave , a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

 Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPAS TOURISM & TRAVEL“ NOVI SAD USAGLAŠENI SA ZAKONOM O TURIZMU I OPŠTIM USLOVIMA NACIONALNOG UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE.