ŠKOLA ŠPANSKOG
JEZIKA MADRID 2017

ŠKOLA „DON QUIJOTE” JE OSNOVANA 1986 GODINE U SALAMANCI I OD TADA JE POSTALA VODEĆI SPECIJALISTA U TOM PODRUČJU, PROŠIRILA SE U 11 ZEMALJA (39 LOKACIJA U ŠPANIJI I LATINSKOJ AMERICI)                                                                                                                      www.donquijote.org

INTENZIVNI KURS ZA ODRASLE (donja starosna granica 18 godina):

Prvog dana kursa studenti polažu ispit (moraju biti u školi u 08.00), nakon koga bivaju svrstani na kurs odgovarajućeg nivoa. Intenzivni kurs traje 3 nedelje, uz mogućnost produženja trajanja, predavanja su radnim danima, obično od 09.00h, po 20 časova nedeljno. Prosečna veličina grupe je 5 studenata, a maksimum studenata po odeljenju je 8. Na početku kursa studenti dobijaju fasciklu sa informacijama koje će im pomoći da se snađu u gradu, korisne informacije o dešavanjima u gradu, studentsku karticu koja omogućava određene popuste na raznim mestima u gradu, kao i sav nastavni material. Na kraju kursa svi polaznici će dobiti odgovarajuću diplomu – sertifikat o završenom kursu i stečenom nivou znanja. Svi navedeni materijali su besplatni.
Madrid je glavni grad Španije, nalazi se u srcu poluostrva, ima preko 3 miliona stanovnika. To je kosmopolitski grad, biznis centar i dom kraljevske porodice. Karakterističan po intenzivnim i bogatim kulturnim događajima i noćnim životom. Mada je grad centar međunarodnog turizma, Madrid je uspeo da zadrži svoj unikalni španski šarm.
Škola “DON QUIJOTE” Madrid se nalazi u srcu grada, blizu Gran Via, Alcala i Cibeles, zato je odlično povezana sa drugim delovima grada. Škola poseduje administrativnu kancelariju, kompjutersku sobu sa 20 računara i besplatnim WiFi, sobu za osoblje, 38 velikih učionica i 2 konferencijske sale, sve je klimatizovano.
SMEŠTAJ U PORODICI je organizovan u pažljivo odabranim porodicama koje već godinama sarađuju sa ovom školom. Smeštaj je obezbeđen u zasebnim dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama, na bazi polupansiona (doručak / večera).
REZIDENCIJALNI SMEŠTAJ : nalazi se na 5 min od škole, smeštaj je u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa studentima iz drugih zemalja, sa uslugom na bazi polupansiona. Ukoliko Škola ne nađe osobu za spajanje u dvokrevetnoj sobi, ima pravo da promeni u cenu jednokrevetne sobe. Kupatila sun a spratu. Kuhinja nije na raspolaganju studentima, jer imaju obezbeđenu ishranu (doručak i večeru). Objekat u zajedničkim prostorijama ima televizor, veš mašinu.

STUDENTI KOJI IZABERU REZIDENCIONALNI ŠMEŠTAJ PLAĆAJU DEPOZIT OD 150 EUR PO DOLASKU. DEPOZIT SE VRAĆA UKOLIKO NEMA NAPRAVLJENE ŠTETA.
DOČEK – ISPRAĆAJ – TRANSFERI: Polazak je sa aerodroma u Beogradu. Sa aerodroma u Madridu organizovan je transfer do odabranog smeštaja. Po završetku kursa, u subotu, organizoven je transfer do aerodroma u Madridu, a letom za Beograd završava se putovanje. SLOBODNE AKTIVNOSTI: Škola organizuje razne društvene aktivnosti za svoje studente: večera dobrodošlice, organizovana razgledanja atrakcija Barcelone/Madrida, španskih filmova sa diskusijama, organizovane večernje izlaske. Sve ove aktivnosti uključene su u cenu kursa. Škola organizuje i fakultativne poludnevne ili celodnevne izlete vikendom, na primer iz Madrida do Segovije. Za fakultativne izlete doplaćuje se simbolična suma na licu mesta.
POLASCI SU SVAKE NEDELJE!
KURS ZA POČETNIKE POČINJE SVAKOG PRVOG PONEDELJKA U MESECU

POLASCI SU NEDELJOM:                              11. 18. i 25. Juni 2017.
(povratak Subotom)                                      02. 09. 16. 23. i 30. Juli 2017.
                                                                           06. 13. 20. i 27. Avgust 2017.
                                                                            03. 10. i 17. Septembar 2017.

CENA ARANŽMANA IZRAŽENA JE DEVIZNO I PO UČESNIKU IZNOSI:
2 – NEDELJNI KURS JEZIKA NA BAZI POLUPANSIONA

SA SMEŠTAJEM U PORODICI U 1/2 SOBI: 1.475 €
Doplata za dodatnu nedelju: 400 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 30 € NEDELJNO

SA SMEŠTAJEM U REZIDENCIJI U 1/2 SOBI: 1.595 €
Doplata za dodatnu nedelju: 460 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 60 € NEDELJNO

U CENU JE UKLJUČENO:
Povratna avio karta na navedenoj relaciji sa uključenim aerodromskim taksama, povratni transfer od
aerodroma do smeštaja, intenzivni kurs španskog jezika (20 časova nedeljno i sav nastavni materijal), smeštaj po izboru,
organizacioni troškovi.
U CENU NIJE UKLJUČENO:
Međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativni izleti, lični troškovi i sve nepomenute usluge.
NAPOMENA: Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. U slučaju promena na tržištu roba i usluga i monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih učesnika
ROK ZA PRIJAVU: najkasnije 30 dana pre polaska.
Prilikom prijave uplaćuje se akontacija od 1.000 €, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

VAŽNA NAPOMENA:
U slučaju otkazivanja aranžmana od strane klijenta, primenjuju se Uslovi škole.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“,
Cenovnik broj 1, 13.12.2016.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “KOMPAS” USAGLAŠENI SA ZAKONOM OBLIGACIJAMA i YUTA STANDARDIMA