LUKOVSKA BANJA

www.lukovskabanja.com

Nalazi se na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika na 681 m nadmorske visine, što je čini najvišom banjom u Srbiji. Banju karakterišu obilje izvora mineralnih voda, netaknuta priroda šumovitog Kopaonika, kristalno čist vazduh i umerena klima. Svoj boravak možete provesti aktivno, u šetnjama uređenim stazama kroz prelepu prirodu, baveći se sportom ili na nekom od izleta koji se organizuju za goste. Zatvoreni bazeni sa termalnom vodom u oba hotela mogu se koristiti u toku cele godine, dok otvorene bazene sa toplom vodom kod hotela “Jelak” mogu se koristiti veći deo sezone, i kada spoljne temperature nisu visoke. U blizini oba hotela nalaze se sportski tereni (mali fudbal, košarka, odbojka, tenis) i sportska balon hala sa profesionalnom podlogom.Obeležene “Staze zdravlja” pogodne su za šetnju, trčanje, a pojedine i za vožnju bicikla. U zimskim mesecima možete uživati i u sportovima na snegu – na raspolaganju vam je ski staza sa ski liftom dužine 300 m. Wellness centar Lukovske Banje predstavlja ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže balans tela, uma i duha.Na području Lukovske Banje izdvajaju se dve grupe izvora: zapadna (Gornja Banja) sa 20 prirodnih izvora i dve bušotine, i istočna (Donja Banja), sa 13 prirodnih izvora i dve bušotine. Na osnovu brojnih fizičko-hemijskih analiza može se zaključiti da su lukovske hipoterme, homeoterme i hipeterme ugljenokisele, sulfidne, mineralne, fluoroidne, silicijumske i litijumske vode.Temperatura vode u Lukovskoj Banji kreće se 22-65°C.Prisustvo rastvorenog vodonik sulfida je veoma značajno za lečenje reumatskih bolesnika, a od terapija može se koristiti: hidroterapija, četvoroćelijske kupke, biserna kada, podvodna masaža, bazeni sa termalnom vodom, peloidoterapija, elektroterapija, TENS, ultrazvuk, magnetoterapija, laseroterapija i ručna masaža.

Lekovite vode Banje leče: zapaljenski i degenerativni reumatizam,osteoporozu i osteopenija, stanja nakon preloma kostiju i hirurških intervencija na koštano-zglobnom sistemu, ginekološka oboljenja, lečenje anemije, oporavak nakon teških bolesti (infarkta srca i mozga), lečenja bolesnika sa hroničnim bronhitisom i astmom.

Hotel “Kopaonik”** je izgrađen 2000.godine, kao prvi moderan smeštajni objekat sa 5o soba. Hotel je renoviran 2014.godine i dodato je novo krilo sa 13 soba i 4 apartmana. U prizemlju hotela se nalaze medicinski blok, Wellness centar i topla veza sa bazenom sa termalnom vodom. U sklopu hotela se nalaze restoran, Kafe bar i letnja bašta.Korišćenje bazena, sportskih terena, sportske balon hale i sale za zabavu je besplatno za sve goste hotela. Udobne jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, wireless Internet konekcijom, telefonom i terasom.

Hotel “Jelak”*** je izgrađen 2009.godine i raspolaže sa 64 soba u delu Jelak A i 20 soba u delu Jelak B. U prizemlju hotela se nalazi đakuzi bazen sa termalnom vodom, sauna, restoran, kafe-bar sa Wireless Internetom, prodavnica; dok se medicinsko-terapeutski blok nalazi na prvom spratu. Hotel raspolaže i salom za rekreaciju i salom za sastanke. Ispred hotela se nalaze dva bazena sa toplom vodom i mlaznicama, letnja bašta, parking.Korišćenje bazena, sportskih terena, sportske balon hale i sale za zabavu je besplatno za sve goste hotela. Udobne jednokrevetne i dvokrevetne su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, telefonom, wireless Internet konekcijom, terasom.

 Hoteli „Kopaonik“** i „Jelak“***

Za period MART – SEPTEMBAR 2017.godine

Individualne cene po OSOBI po noći na bazi izabrane usluge izražene u RSD

Osnovni B.O. dan obuhvata: Pun pansion u dvokrevetnim sobama u hotelu “Kopaonik” i “Jelak” – TV, WI FI internet, bade mantili, fenovi za kosu;Lekarske preglede kod dežurnih banjskih lekara u toku boravka;  hidrokinezi terapiju (vežbe u bazenu sa termalom vodom uz prisustvo fizioterapeuta); Korišćenje unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa termalnom vodom, Boravišnu taksu i osiguranje.

Kompletni B.O. dan – obuhvata Osnovni B.O. dan + sledeće terapije: hidromasaža u lekovitoj vodi (biserna kupka ili podvodna masaža), blatna terapija (do dve aplikacije dnevno) I elektroterapija (diadinamik, interferentne struje, TENS, galvanizacija, bioptron lampa)

Napomene: B.O. dan podrazumeva boravak na 3 i više dana. Za boravak do 3 dana cena se uvećava za 20%.
Cene su date po osobi dnevno u 1/2 sobi. Doplata za 1/1 sobu iznosi 1.500,00 dinara dnevno.

Uslovi za decu (u pratnji dve odrasle osobe)

  • Deca do 5 godina starosti borave besplatno,
  • Deca od 5-10 godina: 50% od navedenih cena

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave , a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

 Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPAS TOURISM & TRAVEL“ NOVI SAD USAGLAŠENI SA ZAKONOM O TURIZMU I OPŠTIM USLOVIMA NACIONALNOG UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE.