LONDON

   ŠKOLA „FRANCES KING“

LETNJA ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA 2017.

Odrasli 16+

Kao drevna kraljevska prestonica Engleske, London predstavlja veliki izazov i neiscrpan izvor zanimljivih sadržaja za svakog posetioca. Istorijski, kulturni i zabavni sadržaji, uz učenje engleskog jezika, stvaraju utisak bajkovitosti.

FRANCES KING škole u centru Londona su na 3 lokacije: u Kengsinton-u, Marylebone-u i Hyde Park-u. Sve škole se nalaze u Zoni 1, i blizu su metro stanica i turističkih atrakcija. Opremljene su najsavremenijim nastavnim sredstvima, centrom za učenje i odmor. Većina brižno odabranih porodica u koje su smešteni polaznici, stanuje u neposrednoj blizini škole.                                 Više o školi: www.francesking.com

LETNJI KURS ZA ODRASLE (donja starosna granica 16 godina)

TRAJANJE KURSA  – 2 nedelje sa 20 časova nedeljno opšteg engleskog jezika u prepodnevnim časovima. Slobodne društvene aktivnosti se organizuju svakodnevno u poslepodnevnim časovima i vikendom: to su šetnje gradom, odlasci u galerije, pabove,  žurke… (većina njih su besplatne).

SVAKI OD PONUĐENIH KURSEVA PODRAZUMEVA: test po dolasku i svetski priznat sertifikat o položenom kursu na kraju, za sve polaznike koji pokažu 90% znanja pohađanog kursa. Škola obezbeđuje udžbenike i školski pribor.

TRAJANJE KURSA: MINIMUM 2 NEDELJE (MOGUĆNOST PRODUŽENJA)

SMEŠTAJ U PORODICI:

Porodice su odabrane prema strogim kriterijumima školske komisije. Kuće su u Zonama 1 i 2, ali postoji mogućnost i smeštaja u Zoni 3 grada Londona. Do škole se ide gradskim prevozom (metro, autobus). Dolazak u odabranu porodicu je nedeljom, dok je početak kursa narednog dana.

Smeštaj u porodici može biti samo u jednokrevetnim sobama (dvokrevetne sobe su samo za dve osobe koje rezervišu u isto vreme), koji obuhvata doručak i večeru. Uređivanje sobe je svakodnevno, a promena posteljine je jednom nedeljno, upotreba mašine za rublje nije predviđena, ali je sa domaćinima moguć dogovor.

REZIDENCIJALNI SMEŠTAJ (donja starosna granica je 18 godina):

The Curve***: smeštaj je u jednokrevetniom sobama bez hrane. Svaka soba ima kupatilo i malu čajnu kuhinjicu. Nalazi se par metro stanica do svih Frances King škola. WiFi internet, čajnik i fen u sobi. U domu postoje praonice veša, TV soba i sobe za učenje. Sobe se čiste svakih 5 dana, a posteljina se menja svake dve nedelje. Treba da ponesete svoje peškire. Pri dolasku se plaća depozit od 300 funti (£), koji se vraća na dan odlaska.

DOČEK-ISPRAĆAJ-TRANSFERI: Polazak  je sa aerodroma u Beogradu, letom do Londona. Sa aerodroma u Londonu, organizovan je transfer do smeštaja. Po završetku kursa organizovanim transferom do aerodroma u Londonu, letom London- Beograd, završava se putovanje.

PONAŠANJE I POSLEDICE:

Polaznici po dolasku biće upozati sa pravilima ponašanja i kućnim redom. Svako grubo kršenje dogovorenih pravila ponašanja povlači posledice (prekid kursa i povratak kući o trošku samog polaznika, odnosno njegovih roditelja).

ROK ZA PRIJAVU : 40 dana pre polaska.

PLAĆANJE: Prijave se primaju sa uplatom akontacije u iznosu od 30% od cene aranžmana. Celokupan iznos cene aranžmana uplaćuje se najkasnije 14 dana pre polaska

POLASCI SU NEDELJOM:           11. 18. i 25. Jun 2017.

(povratak Subotom)                02. 09. 16. 23. i 30. Jul 2017.

  1. i 13. Avgust 2017.

 

Cena aranžmana izražena je devizno i po učeniku iznosi:

SA SMEŠTAJEM U PORODICI (2 NEDELJE – 1/1 SOBA):   2.100

Doplata za dodatnu nedelju:                                                                   650 €

SA SMEŠTAJEM U STUDENTSKOJ REZIDENCIJI (2 NEDELJE – 1/1 SOBA):

The Curve ***:                                                                                   2.350 €

Doplata za dodatnu nedelju:                                                                   800 €

 

Aranžman obuhvata:

Povratnu avionsku kartu Beograd – London – Beograd, sa uključenim aerodromskim taksama, transfere od i do aerodroma u Londonu, letnji kurs engleskog jezika, smeštaj prema odabranim opcijama, uslugu viziranja i organizacione troškove aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:

Troškove vize, medjunarodno zdravstveno osiguranje, lokalni prevoz, fakultativne izlete, lične troškove i sve druge nepomenute usluge.

DOKUMENTACIJA NEOPHODNA ZA IZRADU BRITANSKE VIZE:

– Biometrijski pasoš + fotokopija

– 2 fotografije, ne starije od šest meseci, isključivo na beloj pozadini

– Za đake (osnovce i srednjoškolce): potvrda o redovnom školovanju + prevod na engleski jezik

– Đačka knjižica + fotokopija,

– Stari pasoš +  pasoši članova najuže porodice iako ne putuju sa Vama (supružnika / dece / roditelja),

– Saglasnost OBA roditelja da dete putuje u inostranstvo, overena u opštini ili u sudu. (Ovaj zahtev važi bez obzira na bračno stanje roditelja.) + prevod na engleksi jezik.

– Potvrda o zaposlenju oba roditelja sa visinom mesečnih primanja i datumom početka zaposlenja + prevod na engleski jezik.

CENA VIZE: 121 € (cena vize je podležna promenama). Odlazak u Konzularno odeljenje u Beograd je neophodan! 

Agencija aplicira za britansku vizu (nakon kompletno dostavljene tra\ene dokumentacije), a klijenti OBAVEZNO u zakazanom terminu moraju biti na razgovoru u prostorijama partnera UK ambasade: Teleperformance Limited, Airport City, Omladinskih brigada 88 11070 Novi Beograd.Ukoliko se viza radi po ubrzanom postupku cena vize se uvećava i trenutno iznosi 180 eur.

NAPOMENA: Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. U slučaju promena na tržištu roba i usluga i monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih učesnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru s prijavljenim putnicima koriguje cenu ili program.

Kompas Tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete br. 13-70682   osiguravajuće kompanije „UNIQA NEŽIVOTNO OSIGURANJE

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “KOMPAS” USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA.                                                                  CENOVNIK BR. 1, 13.02.2017.