LONDON

ZIMSKA BAJKA

AVIONOM 23.-27.01.2019.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

London je najveći grad i prestonica Ujedinjenog Kraljevstva i najveći grad zapadne Evrope i Evropske unije, sa više od sedam  miliona stanovnika u užem gradskom jezgru. Leži na obalama reke Temze u jugoistočnoj Engleskoj. London je bučan, živopisan i energičan grad, pa opet engleski pedantan i uređen. U potpunosti opravdava svoj nadimak “glavnog grada Evrope”.

U njemu se nalaze brojne kulturno-istorijske znamenitosti kao što su zgrada Parlamenta, katedrala Sv. Pavla, Tejt galerija, Nacionalna galerija, Britanski muzej, Trafalgar skver, Big Ben… Takođe je bez premca po uređenosti i kvalitetu svojih bezbrojnih parkova, od kojih je Hajd park sigurno najpoznatiji.

U Londonu nećete ostati ni bez dobre zabave, a najviše noćnih klubova, i oni koji važe za najpopularinije nalaze se u delu Soho. Šoping je takođe nezaobilazan, a London vam nudi mnoštvo tržnih centara, poznati Harods, ili Oksford ulicu koja se smatra jednom od najužurbanijih na svetu sa preko 300 radnji.

                                             PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan  23.01.2019. BEOGRAD – LONDON

  Dolazak na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ u 08,00. Direktan let kompanijom Air Serbia za London. Po sletanju u London  transfer do hotela i smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2./4.dan 24./26.01.2019. LONDON

 U toku boravka  boravka u Londonu preporučujemo da posetite: Vestminister Opatiju, crkvu Sv. Pavla- jedna od najvećih   crkvi na svetu, Big-Ben- simbol grada, šetalište oko Temze, Londonski most (Tower Bridge) sa muzejom u kojem se čuva kraljevski krunski nakit, Bakingemsku palatu- rezidencija britanske kraljice, London Eye- ogromni panoramski točak sa kojeg se pruža spektakularni pogled na grad; Kensigton palata i vrtovi, Hajd park sa čuvenom govornicom, Tajms skver, Nacionalna galerija-jedna od najpoznatijih galerija na svetu, sa neprocenljivom postavkom umetničkih dela čuvenih umetnika, Pikadili skver…. Ostatak slobodnog vremena za individualne aktivnosti. Iskoristite mogućnost  za šoping po izuzetno povoljnim cenama. Usluge u hotelu: noćenje, doručak.

Fakultativni program: 

  1.odlazak na neku od popularnih predstava, mjuzikla, u nekom od pozorista u Covent Gardenu.

 Cena oko 50£ – plaća se u agenciji uz aranžman.

 Predlog i ponuda nakon formiranja grupe.  –

Noćni izlazak u neki od klubova u Londonu, uz obaveznu raniju rezervaciju

 5.dan 27.01.2019. LONDON – BEOGRAD

 Doručak. Napuštanje soba i transfer za aerodrom. Planirano sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ u 17,00. 

MINIMUM: 10 OSOBA

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:   695 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu:  220 eur – na upit

U CENU ARANŽMANA UKLJUČENE SU SLEDEĆE USLUGE:

Avio karta na relaciji Beograd – London – Beograd, transferi u Londonu: aerodrom/hotel/aerodrom, smeštaj u hotelu 3 zvezde  u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom, pratilac grupe iz Srbije, organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

Aerodromske takse – 135 eur / plaćaju se u agenciji uz aranžman, ulazna viza, međunarodno zdravstveno osiguranje (može se kupiti u agenciji po ceni od 484,00 dinara), lokalni prevozi u Londonu, lični troškovi i programom sve nepomenute usluge.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU:  30.11.2018.

Prilikom prijave dostavlja se kopija prve stranice važećeg pasoša (koji mora važiti bar 6 meseci od povratka sa   putovanja), uplaćuje se akontacija od 300 eur, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na put.

 • DOKUMENTACIJA NEOPHODNA ZA IZRADU BRITANSKE VIZE:
 • OSNOVNA DOKUMENTACIJA:
 • – Biometrijski pasoš / bažeći najmanje 6 meseci od završetka putovanja/ + fotokopija
 • – 2 fotografije, ne starije od šest meseci, isključivo na beloj pozadini
 • – stari pasoš + fotokopija
 • – pasoši članova najuže porodice
 •  
 • ĐACI, SREDNJOŠKOLCI
 • – Za đake (osnovce i srednjoškolce): potvrda o redovnom školovanju + prevod na engleski jezik
 • – Đačka knjižica + fotokopija,
 • – Stari pasoš + pasoši članova najuže porodice iako ne putuju sa Vama (supružnika / dece / roditelja),
 • – Saglasnost OBA roditelja da dete putuje u inostranstvo, overena u opštini ili u sudu. (Ovaj zahtev važi bez obzira na bračno stanje roditelja.) + prevod na engleski jezik.
 • – Potvrda o zaposlenju (oba roditelja – za učenike) sa visinom mesečnih primanja i datumom početka zaposlenja + prevod na engleski jezik.
 • Za zaposlene:
 • Potvrda o stalnom zaposlenju i visinom primanja na memorandumu firme i da koristi godišnji odmor + dužina radnog staža (prevod na engleski jezik)
 • Radna knjižica – original + fotokopija
 • -Za vlasnike firmi:
 • Potvrda o stalnom zaposlenju i visnom primanja (prevod na engleski jezik)
 • Potvrda iz APR-a o registraciji firme (prevedeno na engleski jezik)
 • Potvrda o plaćenom porezu iz poreske uprave (prevedeno na engleski jezik)
 •  

CENA VIZE: 120 Eur (cena vize je podležna promenama u zavisnosi od kursa funta/euro)

 

Odlazak u Konzularno odeljenje u Beograd je neophodan! 

Agencija aplicira za britansku vizu (nakon kompletno dostavljene tražene dokumentacije), a klijenti OBAVEZNO u zakazanom terminu moraju biti na razgovoru u prostorijama partnera UK ambasade: Teleperformance Limited, Airport City, Omladinskih brigada 88 11070 Novi Beograd.

Ukoliko se viza radi po ubrzanom postupku cena vize se uvećava i trenutno iznosi 240 eur

NAPOMENA:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.  

 Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija   zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „DDOR neživotno osiguranje“,

Cenovnik br. 1, 27.09.2018.