LIMASOL (Limassol)

Limasol je drugi po veličini grad i jedan od dva najpoznatija letovališta na Kipru. Predstavlja glavnu trgovačku luku i važan turistički centar. Nalazi se u južnom delu ostrva u zalivu Akrotiri između dva antička grada „Amatus“ i „Kurion“ i 69 km je udaljen od Larnake. Novi deo grada je u skladu sa savremenom evropskom arhitekturom, dok je stari deo grada uspeo da zadrži duh minulih vremena (uske i vijugave ulice, objekti od kamena, crkve, pešačka zona, tradicionalne taverne, kafici). Zaštitnik grada je utvrđenje iz 10-11.veka. sagrađeno od strane krstaša i Ričarda Lavljeg Srca, a danas je pretvoreno u Srednjovekovni muzej. Limasol ima najdužu peščanu plažu od svih gradova na Kipru sa prelepim dugim šetalištem duž mora prepunim sofisticiranih kafića i restorana, a u samom centru grada pored hotela Kapetanios nalazi se srpski restoran. Za one koji bez shoppinga ne mogu, u Limasolu se nalazi jedan od najvećih tržnih centara na Kipru sa raznovrsnom robom, koji će zadovoljiti i one najizbirljivije, kao i jedan od četiri vodena parka.

HARMONY BAY HOTEL 3* LIMASOL

Harmony Bay Hotel nalazi se na nekoliko metara od mora u gradu Limasol i odličan je izbor za putnike koje zanimaju noćni život i plaže. Restorani, kafei i barovi udaljeni su 100 metara. Autobusko stajalište se nalazi ispred samog objekta. Međunarodni aerodrom Larnaka udaljen je 70 km.

HOTEL KAPETANIOS ODYSSIA 3* LIMASOL

Hotel Kapetanios Odyssia*** nalazi se na samo 100 metara od plaže u Limasolu i nudi smeštaj sa pogledom na more ili na bazen. Hotel je smešten na 600 metara od Zoološkog vrta u Limasolu i na 2,5 km od Srednjovekovnog zamka i muzeja. Međunarodni aerodrom Larnaka udaljen je 66 km.

ST RAPHAEL RESORT LIMASOL

St Raphael Resort – Ovo odmaralište smešteno je na jednoj od najvećih plaža označenih Plavom zastavicom u Limasolu. Nalazi se na samo 11 km od centra Limasola i na oko 45 km od Aerodroma Larnaka.

AMATHUS BEACH HOTEL 5* LIMASOL

Amathus beach hotel nalazi se u Agios Tychonas, na 9 km od grada Limassol i odličan je izbor za putnike koje žele pravu relaksaciju i šetnje plažom. Ostaci drevnog grada Amatusa nalaze se na 1 km od objekta,.